Anna: Kun Heidi Sohlberg sairastui syöpään, Waltteri Torikka oli tukena: ”Heidillä oli alusta asti tiikerin taistelutahto”

Kun Heidi Sohlberg lähti sytostaattihoitoihin, ystävä Waltteri Torikka tarjoutui lähtemään mukaan. "Heitimme hyvää läppää, ja sain ajatukset muualle. Musta huumori on ollut minun selviytymiskeinoni", Heidi kertoo uudessa Annassa.

Mitä yhteistä on Waltteri Torikalla, 34, ja Heidi Sohlbergilla, 37? Päällisin puolin ei paljoakaan. Heidi Sohlberg on Radio Novan juontaja, entinen missi ja eronnut kahden tyttären äiti. Waltteri Torikka puolestaan on oopperalaulaja ja poikamies. Silti he ovat toistensa sydänystäviä.

”Waltteri on semmoinen herkkä hulluttelija. Hänen kanssaan voin itkeä ja nauraa. Saatamme puhua isoista ja vakavista asioista ja seuraavassa hetkessä laittaa täysin ranttaliksi”, Heidi Sohlberg kertoo uudessa Annassa.

Annassa Waltteri kertoo olevansa taiteellinen runopoika, jonka on aina ollut helppo tulla juttuun naisten kanssa. Työssään hänen tarvitsee olla sosiaalinen, mutta lähelleen hän on päästänyt tarkoin valikoidun joukon ihmisiä.

”Minulla on yhden tai kahden käden sormilla laskettava joukko ihmisiä, joihin voin täysin luottaa. Heidi on heistä yksi. Heidin kanssa voin olla täysin oma itseni”, Waltteri kertoo Annan jutussa.

Lue myös: Koulukiusattu baritoni Waltteri Torikka: ”Ammennan tulkintoihini kipeistä kokemuksista”

Heidi Sohlberg sairastui kolmekymppisenä syöpään

Toukokuussa 2015 Heidi sai kuulla kantavansa BRCA2- geenimutaatiota. Sen vuoksi hänellä oli jopa 80 prosentin todennäköisyys sairastua rintasyöpään. Samaan tautiin Heidin äiti menehtyi vain 37-vuotiaana. Heidi oli silloin kymmenvuotias.

Heidi päätti leikkauttaa varmuuden vuoksi rinnat pois. Päätökseen vaikutti se, että rinnat olivat täyttäneet biologisen tarkoituksensa. Heidin lapset Josefina, 12, ja Sofia, 10, olivat jo ehtineet putkahtaa maailmaan.

Ennen leikkausta otettiin magneettikuvat. Kun Heidi meni lääkärin vastaanotolle kuulemaan tuloksia, lääkäri pamautti pöytään ikävän uutisen: Rinnassa oli jo syöpä. Heidi järkyttyi täysin. Ensireaktio oli raivo: hän kertoo Annassa tempaisseensa lippiksen päästään pöydälle ja luetelleensa kaikki osaamansa kirosanat.

”Lääkärit tekivät selväksi, etten ole kuolemanvaarassa, koska kasvain löydettiin niin varhaisessa vaiheessa. Silti sana ”syöpä” on aina pysäyttävä”, Heidi sanoo Annassa.

Lue myös: Kuka sairastuu rintasyöpään? Sairaus on yleisempää tietyissä ammateissa ja tietyillä paikkakunnilla – tarkista jutusta, kuulutko riskiryhmään

Waltteri Torikka tuki Heidi Sohlbergia syöpätaistelun keskellä. Waltteri Torikka ja Heidi Sohlberg.

Waltteri Torikka tuki Heidi Sohlbergia syöpätaistelun keskellä

Uutinen Heidin syövästä pysäytti myös Waltterin. Hän ei ollut aikaisemmin ollut tilanteessa, jossa yhtä läheinen ystävä sairastuu vakavasti.

”Tuntui absurdilta ja väärältä, että tauti osui noin nuoreen ihmiseen. Harva kolmekymppinen joutuu konkreettisesti kohtaamaan elämänsä rajallisuuden. Se vaikutti omaankin ajatusmaailmaani. Oli silti hienoa nähdä, kuinka Heidillä oli alusta asti tiikerin taistelutahto”, Waltteri sanoo Annassa.

Waltteri tuki Heidiä sairauden ajan. Hän jopa lähti seuraksi sytostaattihoitoon. Mies istui vieressä ja puhui mukavia samalla, kun solumyrkky valui Heidin suoneen.

”Heitimme hyvää läppää, ja sain ajatukset muualle. Musta huumori on ollut minun selviytymiskeinoni”, Heidi toteaa Annan jutussa.

Lue myös Annan juttu: Heidi Sohlberg löysi laulaja Waltteri Torikasta sydänystävän: ”Ystävät huolehtivat siitä, ettei sairauden pelko saa liikaa valtaa”

Avainsanat

Keskustelu

Syövällä elvistely on naivia ja vastenmielistä. Siitähän tässä lähinnä on kysymys.

Kun sairastaa syöpää menee koko elämä uusiksi, syövällä ei elvistellä se on selviytymistä päivästä toiseen ja huoli tulevasta koko aikaista. Tiedän kun sairastan rintasyöpää itsekkin.

Kommentoi juttua: Anna: Kun Heidi Sohlberg sairastui syöpään, Waltteri Torikka oli tukena: ”Heidillä oli alusta asti tiikerin taistelutahto”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X