Ihmiset Tilaajille

Kun Susanna Kuparisesta tuli äiti, hänen ystävänsä Samuli Putro panikoi

Susanna Kuparinen ja Samuli Putro tutustuivat hetkellä, jolloin kumpikaan ei ollut vahvimmillaan. Toisistaan he löysivät ihmisen, jolle voi kertoa esille tulon kauhusta, tonnikalapurkkien loppumisesta ja paniikista lastenvaunujen ohjaksissa.

Parikymppisten Susanna Kuparisen ja Samuli Putron tiet ristesivät ensimmäisen kerran 1990-luvun puolessavälissä, kun molemmat asuivat nuorisojärjestö Oranssin valtaamissa taloissa eri puolilla Helsinkiä ja tarvitsivat yhteiskunnan tukea elämiseensä. Samuli haaveili muusikon urasta ja Zen Café -bändinsä menestyksestä. Susanna oli juuri kirjoittanut ylioppilaaksi ja etsi vielä omaa suuntaansa.

Ystäviä heistä tuli keväällä 2011, kun molemmat alkoivat käydä kahvila Kapusiinissa Helsingin Intiankadulla. Susannasta oli tullut toimittaja, kohuttu ja kiitetty teatteri­ohjaaja ja dokumenttiteatterin lipunkantaja, Samulista pop-kunkku ja arvostettu biisintekijä, joka bändiajat olivat jo takana ja sooloura alussa.

Kahvilassa tapasivat kuitenkin myös pahan burnoutin kokenut nainen ja rankahkon juomisen jälkeen uudenlaista elämäntapaa opetteleva mies – kaksi perheetöntä taiteilijaa elämänsä taitekohdassa. Pöytä oli sillä tapaa puhdas, että Susanna ei ollut kuunnellut Samulin musiikkia eikä Samuli nähnyt Susannan näytelmiä.

Tapaamista seurasi toinen, kohta kolmas. Spontaa­nius oli molemmille tärkeää, eikä kohtaamisia sovittu etukäteen. Silti Susanna ja Samuli tapasivat kahvilassa usean vuoden ajan ”sattumalta” samaan aikaan lähes päivittäin.

Mikä oli tutustumisenne moottorina?

Samuli: Puhuimme taiteesta ja sen tekemisestä, näennäisesti ylevistä asioista, mutta myös konkreettisella tasolla. Eräänä aamuna olin kirjoittanut kappaleen, josta minulla oli hyvä kutina, mutta jokin ei toiminut. Otin vihkon mukaan Kapusiiniin toiveenani tavata Susanna. Hän luki tekstin ja sanoi, että ”C-osassa on liikaa kuvia”. Vastasin, että selvä, kyllä minä kuvia osaan vähentää. Siitä tuli Olet puolisoni nyt, itselleni hyvin tärkeä kappale.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.