Kyösti Mäkimattila kritisoi Seurassa koronapandemian hillitsemiseksi tehtyjä toimia: Lataa nyt suorat sanat niin lääkäreille kuin hallitukselle

Iskelmälaulaja ja tangokuningas Kyösti Mäkimattilan tasapaino järkkyi, kun keikkakalenteri tyhjentyi. Nyt hän kritisoi Seurassa Suomen koronapolitiikkaa.

Koronavirus tyhjensi iskelmälaulaja ja tangokuningas Kyösti Mäkimattilan täpötäyden kalenterin. Nyt Mäkimattila kritisoi Seura-lehdessä erityisesti terveydenhuoltoalan ammattilaisia, jotka eivät kyseenalaista koronapandemian hillitsemiseksi tehtyjä toimia.

”Eikö yksikään älykkäistä lääkäreistä ole sitä mieltä, että nyt ylireagoidaan, tapetaan kärpästä lekan kanssa? On laiskuutta, mukavuudenhalua ja hirvittävää perseilyä olla hiljaa”, Kyösti Mäkimattila sanoo Seuran haastattelussa.

Lue myös: Pippa Laukka neuvoo Seurassa, miten korona-ajasta voi selvitä

Kyösti on kritisoinut hallituksen päätöksiä omissa Facebook-päivityksissään. Päivitysten palautteissa on siteerattu Kyöstin lempisitaattia: ’on helppo huudella veneestä, kun ei itse tarvitse soutaa’. Huomautus on oikeutettu, Seura kirjoittaa.

Tähän saakka Kyösti on kuitenkin vaiennut vedoten lojaaliuteen.

”Minut on kasvatettu kunnioittamaan kaikkia itseäni vanhempia, esivaltaa ja ylempänä olevia, mutta korona-aika on herättänyt uudenlaisen kriittisyyden. Voisin lähteä mukaan politiikkaan, jos löytyisi sopiva puolue. Koneistoja ja hyvä veli -verkostoja en tunne omikseni.”

Kyösti Mäkimattila on eri ihminen siviilissä

Koronapandemia on nostanut Kyöstille pintaan myös vihan tunteita. Erityisen kovasti koskettaa tapahtumateollisuudelle asetetut rajoitukset Suomessa.

”Haluan nähdä ihmiset, joiden mielestä tämä on ainoa oikea tapaa hoitaa tilanne. Kulttuuri ja taide voisivat toimia mielenterveysongelmien ennaltaehkäisijöinä, mutta tässä käy niin, että joudumme hoitajan rooliin”, Kyösti Mäkimattila sanoo Seurassa.

Vihansa Kyösti kanavoi kirjoittamiseen. Tulossa on kirja, jonka työnimi on Sen kevään jälkeen. Kyösti kertoo Seurassa aina halunneensa laulaa ja kirjoittaa, mutta ei olla artisti.

”On hämmentävää, kun minusta lehtijuttuja lukeneet ja keikoillani käyneet kuvittelevat tuntevansa minut. Se herättää halun perääntyä ja jatkaa eri suuntaan. Artistius on rooli, joka antaa luvan tietynlaiseen olemukseen ja käytökseen. Sen avulla pystyn elättämään itseni. Siviilissä olen eri ihminen.”

Lue myös Seuran juttu: Tangokuningas Kyösti Mäkimattila tasapainoilee artistiuden ja yksityisen minuutensa kanssa: ”Ei ole itsekkyyttä huolehtia omasta olostaan”

Avainsanat

Keskustelu

Taitaa kaveri olla seuraavaksi persujen ehdokkaana. Kritisoi ja valittaa koronatoimista vailla mitään omaa tietämystä varsinaisesta asiasta ja ilman omaa ehdotusta. Suomessa on kuitenkin asiat tosi hyvin koronan osalta muihin maihin nähden eli oikeita asioita on tehty.

Kommentoi juttua: Kyösti Mäkimattila kritisoi Seurassa koronapandemian hillitsemiseksi tehtyjä toimia: Lataa nyt suorat sanat niin lääkäreille kuin hallitukselle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X