Ihmiset

Lena Meriläinen Annassa: ”Olen ollut itsekeskeinen ja työhön keskittyvä äiti”

Näyttelijä Lena Meriläinen, 63, joutui tekemään kipeän ratkaisun, kun hänen tyttärensä oli lapsi, selviää Annan uudessa jutussa. Erossa Lenan tytär jäi isänsä luo, kun Lena muutti töiden perässä toiseen kaupunkiin.

Lena Meriläinen erosi silloisesta aviomiehestään, kun hänen tyttärensä Veera oli kahdeksanvuotias. Erossa tytär jäi isänsä luo Turkuun, ja Lena muutti töiden perässä Tampereelle.

”Ratkaisuni oli kipeä ja itsekäs, mutta se tuntui parhaalta mahdolliselta vaihtoehdolta hankalassa tilanteessa, jolloin tiesin joutuvani eroon lapsestani. Muistan ajanjakson rankkana”, Lena Meriläinen muistelee Annan jutussa.

”Syyllisyys ja huono omatunto kalvoivat mieltäni jatkuvasti. Olen ylipäätään ollut itsekeskeinen ja työhön keskittyvä äiti”, Lena sanoo Annassa.

Lena kertoojutussa, että ura on ollut hänelle aina ykkönen ja rauhaisa äitiys on jäänyt häneltä kokematta. Asiat on kuitenkin puhuttu tyttären kanssa halki.

”Hän on sanonut minulle suoraan, että on ollut tietyistä asioista katkera. Ihan varmasti on asioita, joita emme tule koskaan toisissamme ymmärtämään, mutta pidän välejämme nykyään erittäin hyvinä”, Lena kertoo Annassa.

”Olen yrittänyt olla hänelle mahdollisimman rehellinen ja kertonut, mistä mikäkin ratkaisuni on johtunut. Olen myöntänyt hänelle, että en ole tehnyt ratkaisuja aina lapsen etu edellä. En ole ihminen, joka katuisi valintojaan.”

näyttelijä Lena Meriläinen

Lenan mielestä asioista on tärkeä puhua, mutta menneisyyteen ei pidä jäädä kiinni.

”Ajattelen, että olen tehnyt kussakin elämäntilanteessa parhaan mahdollisen päätöksen.”

Nyt tytär Veera on 42-vuotias. Lena ja Veera ovat sekä ystävyksiä että äiti ja tytär, ilmenee Annan jutusta.

”Pyrimme puhumaan kaikesta, myös vaikeista asioista.”

”Nautin siitä, että minulla on hyvin läheiset suhteet lapsenlapsiini. Pyrin olemaan heidän arjessaan paljon mukana.”

Lue Annan koko juttu: Lena Meriläinen uupumuksestaan: ”Minun oli vaikea ymmärtää heikkouttani”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lena Meriläinen Annassa: ”Olen ollut itsekeskeinen ja työhön keskittyvä äiti”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.