Kaari Utrio

Leskeksi jäänyt Kaari Utrio Seurassa: ”Uusi elämänvaihe vaatii vielä pitkää sopeutumista”

Kirjailija Kaari Utrio elää suruaikaa ja yrittää tottua lesken rooliin, kertoo uusin Seura. Pahinta hänen mielestään olisi ollut jäädä nurkkaan säälimään itseään.

Kirjailija Kaari Utrion puoliso Kai Linnilä kuoli elokuussa 2017.

”Kain kuolema oli suuri menetys”, Kaari sanoo Seuran jutussa.

”Tämä syksy on ollut todella kova. Uusi elämänvaihe vaatii vielä pitkää sopeutumista. Silti olisi viimeinen juttu jäädä nurkkaan sää­limään itseään.”

Kaari Utrio ja Kai Linnilä Linnan juhlissa 2010.

Kaari Utrio ja Kai Linnilä Linnan juhlissa 2010.

Kotiliedelle Kaari kertoi, ettei aio jäädä eläkkeelle Kain kuoleman takia. Vuonna 1973 tavannut ja rakastunut pari perusti yhdessä kustannusyhtiö Amanitan vuonna 1982.

”Kai haluaisi minun jatkavan töitä.”

Kaari käy kaikkea tapahtunutta vielä läpi

”Minulla on hyvät muistot ja ajattelen vain menneisyyttä. Tule­vaisuutta en vielä pysty ajattelemaan, sillä silloin vaivun epätoivoon”, Kaari sanoo Seurassa.

”Kun järjellä mietin, niin 75 vuotta on usean suomalaismiehen kuolinikä. Vainajalle on hyvä tapa lähteä suorilta jaloilta, mutta muille se on sokki.”

Kukaan ei ollut osannut odot­taa tulevaa, sillä Kai oli juuri käynyt lääkärintarkastuksessa. Sydän­veritulppa ei anna mitään oireita. En­simmäinen oire on se viimeinen.

”Kun sain kutsun Linnan itsenäisyys­päiväjuhliin, ensin ajattelin, etten jak­sa lähteä, mutta tiesin, että Kai olisi halunnut minun menevän. Tässä tilas­sa on vaarana, että alkaa pelätä asioita, jotka muuten tekisi ilomielin. Sovin tutun taksikuskin kanssa, että hän vie ja tuo minut”, Kaari kertoo jutussa.

Linnan juhlissa Kaaria lämmit­ti erityisesti se, kun Jenni Haukio sanoi kättelyjonossa, että hän ottaa osaa.

”Pidän sitä suuressa arvossa, varsinkin, kun ottaa huomioon, että ennen minua hän oli kätellyt jo yli tuhat vierasta. Jenni Haukio on paitsi tasavallan ykkösnainen myös kirjaili­jakollegani”, Kaari sanoo Seurassa.

Kaari on kiitollinen kaikesta myötätunnosta, mitä on tänä syk­synä saanut. Monet ovat kirjoittaneet hänelle omista kokemuksistaan ja toi­pumisestaan.

”En todellakaan ole yk­sin, minulla on monta kohtalotoveria. Uskon, että jos muutkin ovat selvin­neet, minäkin selviän”, Kaari sanoo jutussa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Leskeksi jäänyt Kaari Utrio Seurassa: ”Uusi elämänvaihe vaatii vielä pitkää sopeutumista”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X