Liisamaija Laaksonen on tv:n uranuurtaja – tytär Katariina Kaitue kertoo Annassa, millainen äiti on oikeasti

Näyttelijät Katariina Kaitue ja Liisamaija Laaksonen ovat tytär ja äiti, mutta myös toistensa arvostamat kollegat. Millaiseksi tytär kuvailisi äitiään?

Liisamaija Laaksonen, 82, on eläkkeellä oleva näyttelijä, käsikirjoittaja ja runonlausuja. Kunnioitettavan uransa aikana hänet on palkittu muun muassa kolmella Jussi-patsaalla, Suomi-palkinnolla, Cannesin Kultaisella Nymfillä ja Pro Finlandia -mitalilla.

Moni tuntee Liisamaijan televisioelokuvien ja -sarjojen rooleistaan, mutta millainen näyttelijä on arkielämässä? Liisamaijan tytär, näyttelijä Katariina Kaitue kertoo Anna-lehdessä oman näkemyksensä.

Lue myös: Marjukka Hentilä on kiitollinen sijaislapsistaan: ”Opin, että minuakin voi rakastaa”

Liisamaija Laaksonen ja Katariina Kaitue ovat äiti ja tytär

Liisamaijan ja Katariina-tyttären välit ovat läheiset, ja he soittelevatkin toisilleen päivittäin.

”Äiti on ihmisenä äärimmäisen rakastava ja huolehtiva. Olen kiitollinen häneltä saamastani perinnöstä: huumorintajusta, kyvystä iloita toisten puolesta ja nähdä elämän antamat mahdollisuudet. Parempaa äitiä en olisi voinut saada”, Katariina Kaitue sanoo Anna-lehden haastattelussa.

Katariina kuvailee äitiään sinnikkääksi ja peräänantamattomaksi.

”Minusta on ihanaa, että äiti ei pyydä anteeksi olemassaoloaan. Kaikkia ei voi miellyttää, eikä itseään kannata pienentää toista miellyttääkseen. Jos ei itse pidä puoliaan, kuka pitää?”

Lue myös Seura.fi: Lumikit oli Liisamaija Laaksosen esikoiskäsikirjoitus – Sairaalan naistentautien osaston ihmiskohtalot koskettavat sukupolvesta toiseen

Liisamaijan temperamentti voi yllättää

Vaikka äidin ja tyttären suhde on lähentynyt ylä- ja alamäkien myötä, välillä Liisamaija ja Katariina ottavat myös yhteen ja ovat asioista eri mieltä. Pitkään he eivät kuitenkaan jaksa olla vihaisia. Oma suuttumus alkaa joskus vain naurattaa, onhan se usein vain myrskyä vesikupissa.

”Äiti on minua temperamenttisempi. Välillä sanon, että nyt laitetaan tunteet narikkaan ja ajatellaan tätä asiaa ihan rauhallisesti ja järkevästi. Jollekin tuohtumusta aiheuttaneelle asialle voi olla järkevä selitys, tai kyse voi olla väärinymmärryksestä”, Katariina sanoo Annassa.

”Äidistä on joillakin sellainen kuva, että hän on hillitty ja hallittu. Minulle hän tuo mieleen vallattoman vuoripuron ihanine äänineen ja pirskahteluineen.”

Mikä on äidissä parasta? Katariinan mielestä ainakin rehellisyys, rohkeus ja kyky innostua kaikesta yhä uudelleen.

”Hän puolustaa niitä asioita, jotka kokee tärkeiksi piittaamatta siitä, mitä muut ajattelevat. Hänessä on suunnaton määrä rohkeutta, jota toivoisin, että kaikissa naisissa olisi.”

Entä ärsyttävintä?

”Kipakat mielipiteet, välillä. Mutta voihan se olla, että iän myötä minullakin mielipiteet tulevat entistä nopeammalla syklillä.”

Lue myös Annan juttu: Katariina Kaitueen esikoispoika Benjamin menee naimisiin – isoäiti Liisamaija Laaksonen, 82, ei pääse häihin koronariskin vuoksi: ” Se on ymmärrettävää, mutta surullista”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Liisamaija Laaksonen on tv:n uranuurtaja – tytär Katariina Kaitue kertoo Annassa, millainen äiti on oikeasti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X