Viulisti Linda Lampenius uransa alusta Seurassa: ”Olin kyvytön näkemään, miten ystävinäkin esiintyvät voivat haluta tehdä rahaa ihmisellä”

Linda Lampenius kertoo Seurassa olleensa uransa alussa liian nuori ja hyväuskoinen sanoakseen vastaan muille. Mitä hän haluaisi sanoa nyt nuorelle itselleen?

Viulisti Linda Lampenius-Cullberg, 51, nousi koko kansan tietoisuuteen 1990-luvulla taiteilijanimellään Linda Brava. Nyt Linda pohtii Seurassa menneisyytensä karikkoja ja sitä, miten nuorta naista käytettiin hyväksi.

Lue myös: Lenita Airisto ihastuttaa ja vihastuttaa – muistatko nämä kohutut ja arvostetut saavutukset?

”Tietysti olin lapsellinen. Minä olin vielä 27-vuotiaana ihan kypsymätön ja sosiaalisesti kyvytön näkemään, miten ihmissuhteilla pelataan pelejä ja miten ystävinäkin esiintyvät voivat samalla haluta tehdä rahaa ihmisellä”, Linda Lampenius sanoo nyt Seurassa.

Linda itse tahtoi vain olla paras siinä mitä hän teki. Musiikin virtuoosilapsi oli kiertänyt maailmaa pienestä pitäen, ollut Radion sinfoniaorkesterin viulusolisti ja konserttimestarina Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterissa jo parikymppisenä. 24-vuotiaana Linda valittiin Kansallisoopperan orkesterin viulistiksi.

Lindan silloinen manageriyhtiö patisti Lindan kuitenkin vaihtamaan oman nimensä taiteilijanimeen, sillä ”Lampenius” olisi liian vaikea muistaa tai lausua. Nimi Brava ei tuntunut Lindasta aidolta, mutta hän suostui.

Linda Lampenius: ”Olen epäonnistunut ja onnistunut, eikä siinä ole mitään salailtavaa”

Sama on toistunut Lindan elämässä myöhemminkin, hän kertoo Seuran haastattelussa ja uudessa kirjassaan Kesytön elämäni (Otava, 2021). Kun auktoriteetit patistelivat ja suostuttelivat, Linda oli liian nuori, hyväuskoinen tai syömishäiriöiden ja rankkojen harjoitteluputkien väsyttämä väittääkseen vastaan.

Vaikeista vaiheistaan ja rumistakin totuuksista Linda on halunnut kertoa avoimesti uudessa kirjassaan.

”Tietysti kirjoitin näistä, koska haluan että asiat kerrotaan todenmukaisesti. Olen kyllästynyt siihen, että asioista juorutaan vielä vuosikymmenten jälkeen selän takana. Olen epäonnistunut ja onnistunut, muuttanut elämääni usein epäjohdonmukaisesti ja vaistolla, eikä siinä ole mitään salailtavaa”, hän toteaa Seurassa.

Mitä Linda Lampenius haluaisi sanoa nyt nuorelle itselleen?

”Luota enemmän omaan vaistoosi. Uskalla pysähtyä, uskalla tehdä vain niitä asioita jotka koet itsesi näköisiksi. Usko, että olet riittävän hyvä.”

Lue myös Seuran juttu: Linda Lampenius joutui vuosien piinaan Peter Nygårdin vuoksi – Totuus on vihdoin paljastumassa: ”Oikeus voittaa rohkeille naisille”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viulisti Linda Lampenius uransa alusta Seurassa: ”Olin kyvytön näkemään, miten ystävinäkin esiintyvät voivat haluta tehdä rahaa ihmisellä”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X