Lola Osudoga, malli

Anna: Tiedätkö nämä 3 yllättävää asiaa Lola Odusogasta?

Miksi Lola Odusoga ei mieluusti laula julkisesti? Miten Lolan äiti yritti lohduttaa Lolaa, kun tämän nigerialainen isä hylkäsi perheen? Uudessa Annassa Lola paljastaa myös, miten lukion kesken jättäminen on vaikuttanut hänen elämäänsä.

Ex-malli, juontaja ja yrittäjä Lola Odusoga, 41, kertoo uudessa Annassa, että julkisesti laulaminen muuttui ahdistavaksi kouluaikana. Tiedätkö miksi? Listasimme kolme yllättävää asiaa Lolasta!

Lue myös: Muistatko Marjatta Svennevigin – köyhän tytön tie malliksi ja Timo Sarpanevan vaimoksi

1. Lola Odusoga laulaa julkisesti vain pakon edessä

”Olin yläasteajan erään tietyn turkulaisen musiikinopettajan luokalla – saman, jonka seksuaalisen ahdistelun uhriksi esimerkiksi laulaja Mira Luoti on kertonut julkisuudessa joutuneensa nuorena. Kyseinen opettaja ei kajonnut minuun fyysisesti, mutta tunnelma hänen oppitunneillaan oli hyvin epämiellyttävä.

Opettaja tuijotteli meitä oppilaita erikoisesti, ja huhuja kulki siitä, että outoja asioita tapahtui, vaikka niistä ei puhuttu eikä niihin puututtu. Sen ikäisenä en tietenkään edes voinut ymmärtää, mistä on kysymys eikä tullut mieleenkään, että niistä pitäisi kertoa kotona.

Minuun opettajan käytös vaikutti mykistävästi. Ennen sitä olin laulanut paljon ja rakastin esiintymistä – siksi olin halunnut musiikkiluokallekin – mutta sitten lauluni loppuivat. Noiden musiikkituntien takia julkinen laulaminen on minusta edelleen todella epämiellyttävää ja laulan vain pakon edessä. Itsekseni laulan edelleen paljon”, Lola kertoo Annassa.

Lue myös: Kansanedustaja Satu Hassi: Vain ikä suojaa ahdistelulta – eikä aina sekään

Lola Odusoga, malli, juontaja

2. Isä hylkäsi perheen

”Nigerialainen isäni jätti meidät, kun olin vuoden vanha. Minulle häntä ei ollut olemassa, ja ainoa mitä olen kaivannut häneltä, ovat pidetyt lupaukset. Pienenä harmitti joskus, kun isää ei ollut. Hän oli luvannut, että saisin matkustaa Nigeriaan tapaamaan häntä, mutta matkat eivät koskaan toteutuneet.

Sain isältäni joulu- ja synttärikortteja, mutta myöhemmin äiti tunnusti, että hän oli lähettänyt ne ilahduttaakseen minua, koska kaverini kyselivät paljon isästäni. Niitäkään ei siis oikeasti tullut. Eräs lehti maksoi isäni matkan Suomeen missivuotenani, ja meistä yritettiin saada isä-tytärjuttuja ja -kuvia. Minä en kuitenkaan suostunut näyttelemään onnellista tytärtä, eikä meistä koskaan tullut läheisiä”, Lola toteaa Annassa.

Lue myös: Selvänäkijä Aino Kassinen ennusti jo viisivuotiaana kuoleman – ”Älä mee sinne, isä!”

3. Lukio jäi kesken

”Aikoinaan minulta jäi koulu kesken, mutta eipä ole kukaan yo-lakkia kysellyt, kun työkokemusta on jo yli 20 vuotta. Olen ilmeisesti osannut myydä osaamistani aika hyvin ja ennen muuta tehdä hommani hyvin, koska töitä on riittänyt.

Teen juontohommia ja koulutan malleja ja missejä. Minulla on telkkariin koko ajan jotain projekteja ja suunnitelmia. Unelmia on vaikka kuinka paljon. Jotkut niistä toteutuvat, jotkut menevät puihin. Sellaista elämä on, olen tottunut elämään muutoksessa.”

Lue myös Annan juttu: Työelämässä seksuaalista ahdistelua kokenut Lola Odusoga: ”En ole kenenkään ’kulta’ työsuhteen perusteella”

Keskustelu

Mielenkiintoista miten Lolan rakkauden musiikkia kohtaan nitisti opettaja. Myös minun musiikki-intoni pilasi opettaja – Lolan isoäiti. Hän oli opettajani ala-asteella (taisi olla sijainen) . Muistan vieläkin ne karmeat aamunavaukset sen iänikuisen harmoonin johdolla. Ja musiikkitunnit joiden aikana kaikkien piti laulaa julkisesti luokan edessä & kuunnella opettajan arvostelua. Toivottavasti Lolan musiikinopettaja ei kuitenkaan pilkannut hänen ”sorisevaa ärräänsä” kuten minulle tehtiin.

Kommentoi juttua: Anna: Tiedätkö nämä 3 yllättävää asiaa Lola Odusogasta?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X