Magnus, 58, ja Riitta, 63: Yhteinen meditaatioharjoitus on eroottinen kokemus

Magnus Appelberg, 58, löysi rauhan, kun hän tapasi vaimonsa syvähierontakurssilla. Riitan, 63, kanssa Magnus on opetellut myös meditoimaan yhdessä.

Magnus kertoo, kuinka hän tapasi Riitan, ja miten yhteinen meditaatioharjoitus parantaa parisuhdetta.

”Kesäilta tuoksui heinältä, kun kohtasimme Riitan kanssa huussipolun varrella. Kun lähestyimme toisiamme, jokin vetovoima sai meidät halaamaan, ja siitä ei meinannut tulla loppua! Minut valtasi aivan uudenlainen olotila, siihen liittyi rauhallisuutta ja jotakin niin hyvää.

Lue myös: Ritvan rakkaustarina: Tragedia lähensi meitä entisestään

Osallistuimme tuolloin molemmat rebalancing-koulutukseen Karjalohjalla. Rebalancing on syvälle lihakseen ulottuvaa hierontaa. Se vaikuttaa myös henkisesti, sillä tunteet ovat kytköksissä kehoomme. Kiinnostuin menetelmästä, koska olen ammatiltani tanssija.

Osana opetusta hieroimme toisiamme pari kertaa päivässä. Minä sain välillä parikseni Riitan. Kun tein hänelle hierontaa, huomasin, ettei Riitta ollutkaan sellainen kuin oletin. Riitta näytti totiselta ja vähäeleiseltä, mutta paljastui hellästi tuntevaksi ja toisista välittäväksi naiseksi.

Koulutukseen kuului myös omien tuntemusten jakaminen. Kun Riitta kertoi, miltä hieronta kehon osissa tuntui, hänen oli helppo kertoa myös tunteistaan. Huomasimme, mitä kaikkea keskusteluilla voi saada aikaiseksi.

Lue myös: ”Rakkaus yllätti Kaisun: Jalkapallohuligaaniksi luulemani olikin rauhan mies”

Saanko muuttaa teille?

Kun tulimme kurssilta junalla Helsinkiin, istuimme kahville. Tajusin, että minulla oli Riitalle monta kysymystä, mutta niillä ei ollut kiire. Tiesin tuolloin vain, että Riitalla oli tytär, Jenni, 11, ja että hän asui Tampereella.

Sitä en tiennyt, odottaako häntä kotona joku mies. En kysynyt sitä, eikä Riitta kysynyt vastaavaa minulta. Kyse ei ollut menneisyyden jakamisesta vaan nykyisyyden jakamisesta. Kaikki välillämme oli rehellistä ja kaunista.

Magnus ja Riitta Appelberg, meditaatioharjoitus

Kun hyvästelimme, tiesin, että näemme kahden viikon päästä uudelleen koulutuksessa. Sitä pelkäsin, että elimmekö kurssilla vain jonkinlaisessa kuplassa, mutta ei, taika välillämme säilyi.

Kurssin jälkeen lähdin kolmeksi kuukaudeksi Ranskaan. Olin tehnyt sopimuksen ranskalaisen modernin tanssin ryhmän kanssa. Kirjoittelimme Riitan kanssa kirjeitä. Keräsin kolikoita ja matkasin viikoittain puhelinkioskille soittamaan Riitalle.

Olin vuokrannut asuntoni Suomessa pois. Kun palasin kotiin, astuin lentokentällä bussiin ja matkasin suoraan Tampereelle. Soitin linja-autoasemalta Riitalle puoli kaksi yöllä ja kysyin: ”Tulisitko hakemaan minua?”

Olen edelleen sillä reissulla.

Höpöttäjä ja vaitelias

Kotiemme keskustelukulttuurit olivat eri maata. Minulle tunteista puhuminen ei aluksi ollut helppoa. Olen suomenruotsalaisesta perheestä, ja kulttuurissamme keskustelu on yleistä. Se on kuitenkin sellaista iloista ja kepeää. En ollut tottunut puhumaan varsinkaan suruistani. Olin oppinut, että jos jollakin on paha mieli, hänelle ehdotellaan ratkaisuja ja parannuskeinoja.

Riitan kotona oli taas sanottu ääneen tärkeät asiat, mutta vaiettu turhanpäiväisinä pidetyistä. Riitta aina sanoo, että­ kyllähän toisesta näkee, onko tämä vaikka iloinen. Mutta entä jos ei näe? Silloin helposti vain olettaa jotakin.

Lue myös: Minhua Zinh muutti Kiinasta Suomeen rakkauden takia

Työssä ja vapaalla

Ryhdyimme pian myös työkavereiksi. Halusimme paikan, jossa syvähierontaa ja hieman muutakin voisi tehdä. Aloitimme yhteisen yrityksemme Tampereella juuri laman aikaan 1993.

Ruokimme toistemme luovuutta. Tuo ajankohta vain ei ollut yritykselle hyvä. Runsaat viisi vuotta sitten Riitta perusti nyt jo 37-vuotiaan tyttärensä Jennin kanssa Helsinkiin yrityksensä Hyvinvoimalan. Lähdin mukaan vetämään astangajoogaa.

Me emme riitele mutta olemme usein eri mieltä asioista. Silloin keskustelemme. Jos asia on tärkeä Riitalle­, mutta minulla ei ole siihen paloa, toimin Riitan toivomalla tavalla.

Tarvitsen Riittaa peiliksi, jotta voin itse kasvaa ihmisenä. Olen oppinut esimerkiksi, että toiseen ärsyyntymisen takana on usein oma asenne tai odotus. Jos vaikka laitan ruokaa, varoitan Riittaa kun ruoka on melkein valmista. En voi olettaa, että hän syöksyy syömään kesken jonkin tärkeän tekemisen, jos en ole antanut hänelle aikataulua.

3 x rakkaus

Miten hellit rakastasi?

Aamukahvilla, aina kun voin. Halaan ja pussaan häntä pitkin päivää. Olin vuosikausia myös intohimoinen kokkaaja.

Miten hän hellii sinua?

Kaikin tavoin. Koen sen hellyydeksi, kun hän kääntää huomionsa minuun päin ja kysyy, mitä minulle kuuluu. Hän myös tietää, mistä kakusta pidän. Se on täyteläinen suklaakakku.

Mitä olet oppinut rakkaaltasi?

Kuuntelemista. Riitan tapa olla vuorovaikutuksessa saa minut pysähtymään ja miettimään, miten toimin.

 

Meditaatioharjoitus: Kosketus vie rakasteluun

Meillä on myös omia menoja ja harrastuksia. Riitta sanoo viisaasti, että hän ei voisi olla kokonainen ihminen, jos en antaisi hänen toimia itsenäisesti. Kun kaksi kokonaista ihmistä on yhdessä, muodostuu jotakin vielä suurempaa.

Meditoimme yhdessä. Kun molemmat hiljentyvät samassa tilassa, hiljaisuus muodostaa yhteisen kentän. Se on minusta eroottisinta mitä on olemassa.

Rakasteluun tarvitaan hellää kosketusta. Seksi on kehon ja mielen kiihottamista, mutta rakastelu on äärimmäistä zoomausta yhä syvemmälle yhteyteen toisen ihmisen kanssa.

Me olemme Riitan kanssa aina luottaneet toisiimme. Nostamme harjoituksena joka päivä kissan pöydälle. Jos toinen kysyy mitä kuuluu, vastaukseksi ei kelpaa ’kiitos hyvää’. On oltava rehellinen ja avoin. Vaatii rohkeutta luottaa siihen, että toinen hyväksyy minut sellaisena kuin olen. Mutta jos en voi luottaa siihen, en voi luottaa mihinkään.”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Magnus, 58, ja Riitta, 63: Yhteinen meditaatioharjoitus on eroottinen kokemus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X