Anna: Maija Vilkkumaa rakastui Mikko-puolisoon heti eron jälkeen: ”Tuntui, että hän ymmärsi minua paremmin kuin kukaan muu”

Maija Vilkkumaan puoliso Mikko Kosonen soitti aikanaan Maijan bändissä. Nyt Maijasta on ihanaa olla eri paikoissa töissä. ”Ideaalitilanteissa parisuhteissa molemmilla on valtaa yhtä paljon”, Maija pohtii Anna-lehden jutussa.

Kolmekymppisenä Maija Vilkkumaalla, 48, oli ikäkriisi. Hän pohti, voiko hän enää yli kolmekymppisenä jatkaa uransa. Häntä huolestutti myös toinen seikka: hänellä ei ollut vielä lapsia, eikä lapsentekoa voisi enää viivyttää, Maija kertoo Annassa.

”Elin vielä edellisessä, pitkässä avoliitossa ja alitajuisesti mietin, että onko tämä se suhde, jossa haluan perustaa perheen”, Maija kertoo Anna-lehdessä.

Maija ja hänen nykyinen puolisonsa Mikko Kosonen rakastuivat, kun Maija oli vasta eronnut entisestä aviopuolisostaan. Mikko tuli soittamaan Maijan bändiin.

”Olen jälkeenpäin miettinyt, että rakastumiseen vaikutti sekin, mitä Mikko teki musiikillisesti biiseilleni. Sitä kautta tuntui, että hän ymmärsi minua paremmin kuin kukaan muu.”

Lue myös: Nina Tapio rakastui Euroviisujen turvakoordinaattoriin: Paljastaa Seurassa rakkaustarinan alun

Mikko siirtyi Maijan bändistä soittamaan muualle

Maija ja Mikko saivat kaksi tytärtä, jotka ovat nyt kouluikäisiä.

”Olen onnellinen, että tein lapset juuri silloin kun tein, näin meille syntyi juuri nämä lapset.”

Maija piti toisen lapsensa kohdalla neljän vuoden tauon työnteosta. Kun Maija palasi tauoltaan, Mikko jatkoi vielä hetken soittamista bändissä. Pian pari kuitenkin teki päätöksen, että Mikko siirtyy soittamaan muualle.

”Meitä on tässä liitossa kaksi voimakasta taiteilijaa. Bändissä minä olen johtohahmo. Ideaalitilanteissa parisuhteissa molemmilla on valtaa yhtä paljon. Tuollaisessa tilanteessa se ei mene niin”, Maija sanoo Annassa.

Maijasta on kuitenkin mukavaa, että Mikko on töissä samalla alalla kuin hän itse. Hän kokee saavansa kotona ymmärrystä ja tukea.

”En tiedä, olisiko helpompaa, jos oma kumppani ei olisi alalla. Ehkä itse tuntisin silloin outoa syyllisyyttä siitä, että olen omituisiin aikoihin poissa kotoa.”

Maija Vilkkumaa ei koe enää mustasukkaisuutta

Parisuhteessa Maija ei kestä epätietoisuutta saati puhumattomuutta. Maija nostaa mieluiten kissan heti pöydälle, jos jokin vaivaa häntä.

”Mutta muuten kai olen kumppanina suht helppo. Ehkä olen välillä omissa maailmoissani ja ajatuksissani.”

Nuorena Maija oli mustasukkaisempi, kenties siksi, että oli epävarmempi. Enää Maija ei koe olevansa mustasukkainen, vaikka Mikko on työnsä vuoksi paljon poissa.

”Totta kai haluan, että liitossa menee kaikki hyvin. Mutta se kertoo jonkinlaisesta iän tuomasta itsevarmuudesta, että ei neuroottisesti mieti, että entä jos hän rakastuu johonkin toiseen. Lähempänä viittäkymmentä naisen eksistenssi ei riipu todellakaan siitä, miten mies katsoo häntä.”

Äitinä Maija kertoo olevansa höveli. Jos hän on ollut paljon poissa kotoa, hän passaa lapsia viemällä heille valmiita voileipiä omiin huoneisiin.

”Haluaisin olla puuhakkaampi äiti, mutta huomaan, että jos alan liikaa järjestää kaikkea, sillä on perheeseen flegmaattinen vaikutus.”

Lue myös Annan juttu: Epäilyksen hetkellä Maija Vilkkumaa kuvittelee olevansa mies: ”Olin pitkään keikoilla epävarma äänestäni”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Anna: Maija Vilkkumaa rakastui Mikko-puolisoon heti eron jälkeen: ”Tuntui, että hän ymmärsi minua paremmin kuin kukaan muu”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X