Anna: Lasta odottava Manuela Bosco kävi viime keväänä läpi kaksi keskenmenoa: ”Ensimmäisen jäljiltä jäi tyhjyys”

Keskenmenojen aikana luonnossa oleminen helpotti taiteilija Manuela Boscon oloa. Onneksi vierellä on myös puoliso Tuure Kilpeläinen.

Raskaana oleva kuvataiteilija, näyttelijä ja yrittäjä Manuela Bosco, 39, kävi viime keväänä läpi kaksi keskenmenoa, kirjoittaa Anna-lehti.

”Ensimmäinen keskenmeno tuli aivan puun takaa, koska en ollut aiemmin joutunut kokemaan sellaista. Se oli fyysisesti rankkaa, ja sen jäljiltä jäi tyhjyys”, Manuela muistelee nyt Annassa.

Lue myös: Yllätysraskauden kokenut Satu Taiveaho: ”Keskenmeno repi lapsettomuuden haavat auki”

Aluksi tapahtunutta oli vaikea hyväksyä. Sen jälkeen päähän hiipi pelko. Olisiko raskaaksi tuleminen enää edes mahdollista? Teinkö jotain väärin, kun raskaus ei jatkunutkaan?

Vaikeina hetkinä Manuelaa auttoi luonnossa ja merellä oleminen. Manuela kertoo tukeutuneensa myös lähipiirinsä viisaisiin ja huumorintajuisiin ystäviinsä. Taiteilijaa auttoi myös se, että hän uskoo hyvään. Kaikki tapahtunut pohjaa johonkin hyväntahtoiseen, suureen viisauteen, hän ajattelee.

”Jos uskoisin, että tämä tapahtui minulle rangaistuksena, kokisin turvattomuutta. Perimmäinen kysymys on, antautuuko valolle vai pimeydelle”, Manuela sanoo Annassa.

”Uskon oppineeni näiden keskenmenojen myötä merkittäviä asioita, jotka liittyvät muun muassa luopumiseen vanhoista haavoista.”

Nyt Manuela Bosco uskaltaa jo ilota nykyisestä raskaudesta

Nykyisestä raskaudesta Manuela uskaltaa jo iloita. Alussa hän oli kuitenkin varovaisempi kuin muissa odotuksissa.

”En hirveästi puhunut kenellekään”, hän sanoo Annassa.

”Nyt kun raskaus on alkanut näkyä ja vauvan liikkeet tuntua, syvempi rauha on päässyt laskeutumaan minuun.”

Lue myös: Keskenmeno on miehelle yhtä syvä suru kuin naiselle: isältäkin voi kysyä, miten tämä jaksaa

Onneksi vierellä ovat myös perheen viisi muuta lasta ja puoliso, muusikko Tuure Kilpeläinen. Manuela kertoo, että syksyllä pariskunta teki pienen reissun Kolille ihan kahdestaan. Kahdenkeskinen aika on suhteessa tärkeää.

”On tärkeää poistua vanhempien, isän ja äidin, rooleista. Tämä perhe nojaa kuitenkin meidän väliseen rakkauteen.”

”Haluamme ymmärtää toisiamme”

Eikö pariskunnan arkeen koskaan kuulu riitelyä?

”Kuluu, mutta olemme opetelleet siihen, että jos jotain tulee, käsittelemme sen nopeasti. Ei parisuhdeaikaa kannata käyttää riitelyyn”, Manuela sanoo Annassa.

Manuelan mukaan pari riiteleekin aina todelliseen italialaiseen tyyliin, jossa kissat nostetaan pöydälle. Mitään ei jää hampaankoloon. Kiistelystä huolimatta molemmilla on sama suunta.

”Monta kertaa elämässäni olen tehnyt niin, että olen lähtenyt ovesta ja jättänyt asiat taakseni. Niin on ollut helpompaa. Mutta tämän suhteen ytimessä on se, että me haluamme ymmärtää toisiamme. Haluamme oppia tuntemaan, mitä on olla nainen syvällä tasolla, mitä on olla mies. Jos jompikumpi lähtisi, se kaikki jäisi kesken.”

Lue myös Annan juttu: Neljättä lastaan odottava Manuela Bosco koki keväällä kaksi keskenmenoa: ”Se oli fyysisesti rankkaa, ja sen jäljiltä jäi tyhjyys”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Anna: Lasta odottava Manuela Bosco kävi viime keväänä läpi kaksi keskenmenoa: ”Ensimmäisen jäljiltä jäi tyhjyys”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X