Anna: Mariskalle sanottiin, ettei hän voisi koskaan saada lapsia, mutta elämä yllätti – lapsi muutti kaiken

Räppärinä tunnetuksi tullut Mariska oli nuorena kova muija, joka pinnan alla piti itseään hölmönä ja hitaana. Yllättävä äidiksi tuleminen ja oman pehmeyden hyväksyminen muuttivat elämän, kirjoittaa Anna-lehti.

Uusimmalla Vain elämää -kaudella mukana oleva laulaja, sanoittaja ja säveltäjä Mariska eli Anna Maria Rahikainen, 41, sai tietää jo parikymppisenä, ettei voisi koskaan saada lapsia. Se ei tullut kapinahenkiselle räppärille suurena järkytyksenä, kertoo Anna-lehti.

Lue myös: Hector sai tarpeekseen muusikon työn itsekeskeisyydestä: ”Ikääntyminen ei sovi tähän ammattiin”

”En ollut kasvanut sellaiseen ideaalimalliin, jossa minulla pitäisi olla talo, vakaa työpaikka, mies ja lapsia, enkä siksi ollut osannut niistä myöskään haaveilla. Äitikään ei koskaan painostanut minua lasten tekemiseen”, Mariska sanoo Anna-lehden haastattelussa.

Sitten elämä kuitenkin yllätti tavalla, jonka muusikko ei luullut olevan mahdollista.

”Elin pitkän, pitkän nuoruuden, joka päättyi 36-vuotiaana raskaaksi tuloon.”

Mariska sai lapsen, vaikka sen piti olla mahdotonta

Mariska suhtautui lapsen saamiseen tyypilliseen tapaansa, rauhallisen lunkisti.

”Se oli mieletöntä mutta samalla hyvin luonnollista. Asiat tapahtuvat niin kuin niiden pitää tapahtua. Elämältä ei tarvitse odottaa mitään, ei se ole meille mitään velkaa. Kaikki, minkä saa, on bonusta, lahjaa”, hän sanoo Anna-lehden haastattelussa.

Äidiksi tuleminen sai Mariskan pohtimaan omaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan.

”Tunnen, että olen kasvattanut kuorta ja layereita skidistä lähtien siihen saakka, kunnes itse sain lapsen. Lapsen saatuani ymmärsin, että omien tunteiden kanssa on hyvä päästä kosketuksiin. Sen jälkeen on alkanut kerrosten purkaminen.”

Lue myös Seura.fi: Muusikko-lauluntekijä Mariskan luomistyö sai uusia muotoja – Julkaisi lapsille suunnatun esikoisteoksen

Lapsuutensa ja nuoruutensa Mariska asui Helsingin Hermannissa ja Vallilassa äitinsä kanssa. Mariskan vanhemmat erosivat muusikon ollessa 2-vuotias. Isää ei näkynyt elämässä sen jälkeen juuri lainkaan.

”Lapsena opin, ettei ongelmista kannata puhua. Sitähän jengi tekee – juoksee itseään pakoon. Joku laittaa kolikot RAY:n laitteisiin, joku vetää huumeita, joku harrastaa irtosuhteita. Se on herkkyyden peittämistä. Nyt yritän oppia siitä pois”, Mariska kertoo Annassa.

Nyt hän asuu kaksin tyttärensä kanssa. Aivan kuten itsekin aikoinaan äitinsä kanssa.

”Kehitystä on tapahtunut siinä mielessä, että meillä on tyttäreni isän kanssa yhteishuoltajuus ja isä ja tytär viettävät laatuaikaa keskenään. Myös äitini on paljon mukana arjessamme, suhteeni häneen pyörii paljon tyttäreni ympärillä.”

Lue myös Annan juttu: Mariska asuu kaksin tyttärensä kanssa: ”Nuoruuden avoliiton jälkeen olen asunut yksin, vaikka olen seurustellutkin”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Anna: Mariskalle sanottiin, ettei hän voisi koskaan saada lapsia, mutta elämä yllätti – lapsi muutti kaiken

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X