Marja Hintikka pohtii Annassa: ”Pitäisikö someen olla 25 vuoden ikäraja?”

Marja Hintikka kertoo uudessa Annassa eläneensä rankan nuoruuden. Siitä hän on kiitollinen, ettei silloin ollut sosiaalista mediaa.

Uudessa Annassa juontaja ja toimittaja Marja Hintikka, 40, kertoo olleensa ehdoton ja mustavalkoinen. Keski-ikä on kuitenkin tuonut hänen suhtautumiseensa lempeyttä.

”Olisi järkyttävää palata nuoruuteen, en haikaile sitä aikaa yhtään”, Marja sanoo Annassa.

”Teini-ikäni oli melko raskas, ja parikymppisenä minulla oli sellainen Sturm und Drang -vaihe, pelkkää myrskyä, kiihkoa ja elämän tuskaa. Olin aika syövereissä: piti löytää oikea työ ja oikea mies ja oma itsekin tuntui olevan hukassa. Kaipaan niistä ajoista vain kykyä valvoa kaksi päivää putkeen.”

Lue myös: Marja Hintikka Seurassa: ”Ihmettelen perheitä, joissa ei koskaan riidellä”

Marja Hintikka pohtii, pitäisikö someen olla ikäraja

Siitä Marja on kiitollinen, ettei hänen nuoruudessaan ollut julmaa sosiaalista mediaa, eikä samanlaista vertailun tuskaa kuin nuorilla nykyisin.

”Joskus mietin, että pitäisikö someen olla 25 vuoden ikäraja, siten monen nuoren elämä olisi helpompi. Kun omat halut ja tarpeet ovat epäselvät, on vaikea olla vertailematta muihin. Ennen esikuvana oli ehkä kylän tavoitelluin tyttö, mutta somessa tarjolla ovat kaikki maailman ihanat ja onnistuneet ihmiset”, Marja pohtii Annassa.

Lue myös: ”Voisitteko vähän väistää?” – Onnettomuuspaikalla kuvaaminen on yhä röyhkeämpää, ja se huolestuttaa kokenutta pelastajaa

40-vuotiaana Marja ei enää ota somea niin vakavasti.

”Eikä sinne ole edes pakko mennä”, hän lisää.

”Välillä ajattelen sitä myös kiitollisuuden päiväkirjana tai positiivisena vertaistukijuttuna. Olen miettinyt, miksi suomalaisten on niin vaikea hyväksyä päivityksien positiivisuus. Ja tuntuu, että pahinta ei ole se, että joku feikkaa vaan se, että joku uskaltaa olla aidosti tyytyväinen elämäänsä.”

Marja Hintikka on kuitenkin huomannut, että eniten tykkäyksiä ja kommentteja hän on saanut julkaisemiinsa kuviin silloin, kun hän on rehellisesti kertonut mokistaan tai ollut omasta mielestään räjähtäneen näköinen kuvissa.

”Vasta aikuisiällä olen pystynyt kokemaan syvää tyytyväisyyttä, ja tuntuu, että ikä ja kokemus vain lisäävät hyvää oloa. Kunpa joku olisi näyttänyt 14-vuotiaalle minulle, että näin ihanaa sinun elämäsi on nelikymppisenä, kaikki järjestyy, ei mitään hätää, moni unelmasi toteutuu ennen kuin huomaatkaan.”

Lue myös Annan juttu.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Marja Hintikka pohtii Annassa: ”Pitäisikö someen olla 25 vuoden ikäraja?”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X