Marko Anttila

Seura: Kun Marko Anttila leikkii barbeilla tyttärensä kanssa, jääkiekko unohtuu

Ankara pituuskasvu oli tuhota Marko ”Mörkö” Anttilan uran ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan. Harjoituksia jäi väliin kasvukipujen vuoksi.

Jääkiekkoilija Marko Anttilan, 38, on ollut vaikea irrottaa ajatuksiaan työstään eli jääkiekosta. Vuonna 2017 syntynyt Iita-tytär on kuitenkin muuttanut hänen maailmansa täysin.

”Jääkiekko unohtuu aika äkkiä, kun kotiin tultuani alamme leikkiä Iitan kanssa barbeilla”, Marko kertoo Seuran haastattelussa.

Markon mielestä aikuisilla olisi paljon oppimista lapselta, vaikkapa Afrikan tähden pelaamisesta yhdessä.

”Se on hienoa, miten hän (lapsi) leikkiessä ja pelatessa heittäytyy ja elää hetkessä, eikä mieti muuta”, Marko sanoo.

Televisiosta tuttu urheilija on joutunut olemaan tyttärensä ensimmäisinä elinvuosina paljon poissa kotoa. Tulevana kesänä hän aikoo olla perheensä kanssa erityisen runsaasti, matkailla kotimaassa, vaikkapa Lapissa.

”Olen luvannut tyttärelle, että viemme hänet johonkin etelään Bamse-lomalle, joten sekin täytyy vielä joskus toteuttaa.”

Lue myös: Kirjailija Leena Lehtolainen on ollut kymmeniä vuosia intohimoinen taitoluistelufani: ”Omatkin kolmoisakselini kehittyvät”

Marko Anttila on kiitollinen vanhemmilleen kaikesta tuesta

Marko kiittää paljosta perhettään, myös lapsuuden perhettään, isäänsä ja äitiään. Nuoruusvuosina vanhemmat tukivat poikaansa valtavasti.

”Ei kiekkojunioria voi sen paremmin tukea kuin että kannustaa, maksaa kalliin harrastuksen, kuskaa autolla, pesee pyykit ja laittaa ruuan pöytään. Olen heille tosi kiitollinen”, Marko sanoo.

Tukea on tarvittukin, sillä 203-senttisen pelaajan ura oli katketa ennen kuin se ehti alkaakaan.

Marko alkoi kasvaa alakoulun kuudennella luokalla omien sanojensa mukaan hirveästi pituutta, enemmän kuin kukaan muu hänen ikäluokassaan. Tästä seurasi se, ettei Marko hallinnut kehoaan. Kasvukivutkin olivat sitä luokkaa, että hän joutui jättämään harjoituksia väliin.

”Tottakai se tuntui pahalta, varmaan tuli muutama kyynel väännettyä. 12-vuotiaana ihminen on erittäin herkässä vaiheessa”, Marko muistelee.

Antero Mertaranta teki Mörkö-lempinimestä ikonisen

Marko voitti kuitenkin vaikeudet, koska halu pelata oli niin kova. Lopulta hänestä tuli koko kansan tuntema kultamitalisti, kun hän vuoden 2019 MM-kisoissa teki puolivälierässä ratkaisevan tasoitusmaalin.

Samoissa kisoissa selostaja Arto Mertaranta tuli tehneeksi Markon lempinimestä ikimuistoisen huutamalla: ”Löikö Mörkö sisään!”

Nykyisin Mörkö-Marko tunnetaan kaikkialla, missä hän liikkuu, eikä miehellä itsellään ole mitään sitä vastaan, että ihmiset tunnistavat ja tulevat juttelemaan.

Ukrainan sota lopetti pari kuukautta sitten Markon peliuran Jokereissa, minkä jälkeen hän siirtyi pelaamaan Tampereen Ilvekseen. Uransa tuoreista käänteistä Markolla on selkeä mielipide.

”Ei siitä ollut kahta sanaa, eikä tietysti pidä ollakaan. Puhutaan niin vakavasta ja surullisesta asiasta.”

Lue myös Seuran juttu: Jääkiekkoilija Marko Anttilan vaikea tie olympiavoittajaksi – Ura lähti nousuun viime hetkellä: ”Tajusin, että vielä on ohut sauma ammattilaisuuteen”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Seura: Kun Marko Anttila leikkii barbeilla tyttärensä kanssa, jääkiekko unohtuu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X