Prinsessa Märtha Louise lapsuudestaan Annassa: ”Erossa oleminen vanhemmistani on ollut minulle traumaattista”

Prinsessa Märtha Louise paljastaa Annan erikoishaastattelussa, millaista hänen arkensa todella on. Miten prinsessa elää 2010-luvulla?

Norjan prinsessa Märtha Louise, 47, kertoo Annan erikoishaastattelussa, että omaan rooliin sopeutuminen ei ole aina tuntunut mutkattomalta.

”Nuorempana häpesin sitä, että olen prinsessa ja niin paljon etuoikeutetumpi kuin muut. Mutta pääsin siitä yli, kun aloin tuntea itseäni. Prinsessan rooli ei enää ohjaa minua, vaan olen tehnyt siitä oman luomukseni”, Märtha Louise sanoo Annassa.

Lue myös: Seura: Prinsessa Madeleine kasvoi bileprisessasta suurperheen äidiksi

Aikuisena prinsessasta on tullut yrittäjä. Hän luotsaa Elisabeth Nordengin kanssa vuonna 2007 perustettua yritystä Soulspring, joka keskittyy uskomushoitoihin. Ennen yrittäjäksi ryhtymistään prinsessa sai valtion kuninkaallisille maksamaa elatusapua, mutta siitä Märtha Louise on luopunut.

”Elatusapu oli pieni, eikä minulla ollut lupaa tehdä töitä. En halunnut elää isäni (kuningas Harald V:n) rahoilla koko elämääni, joten minun piti alkaa ansaita oma elantoni. Mutta se oli ihan ok”, Märtha Louise sanoo Annassa.

Prinsessa urapolulla

Ensi kesänä Märtha Louisen ja Elisabethin yritys Soulspring suljetaan. Yritys on tarjonnut koulutuksia energiahoitajille ja antaneet energiahoitoja asiakkaille. Märtha Louisen kursseille on voinut osallistua kuka vain, mutta henkilökohtaista energiahoitoa hän on antanut vain tuttavilleen.

”Tähän ei liity draamaa. Koimme vain Elisabethin kanssa, että energia ei enää ollut hyvä. On tullut aika lopettaa. Aion jatkaa energiahoitoja, minun täytyy vain keksiä siihen uusi tapa”, Märtha Louise kertoo Annassa.

Nyt prinsessaa kiinnostaa erityisesti erityisherkkyys. Hän on kirjoittanut Elisabethin kanssa aiheesta kirjan Herkäksi syntynyt ja markkinoi sitä maaliskuussa Suomen vierailullaan.

Kuusi vuotta sitten prinsessa tajusi olevansa erityisherkkä itsekin.

”Olin aina tiennyt olevani herkkä, mutta nyt ymmärsin, että minun kaltaisilleni on nimi. Eli tämä onkin ihan normaalia!”

Lue myös: Anna pohtii: Miksi ruotsalaiset moittivat prinsessa Madeleinea jatkuvasti?

Märtha Louise

Märtha Louise vieraili Suomessa vuonna 2007 markkinoimassa lastenkirjaansa, Miksi kuninkaallisilla ei aina ole kruunua?

Märtha Louise haluaa olla läsnäoleva äiti

Märtha Louise asuu 15-, 13- ja 10-vuotiaiden tytärtensä kanssa kanssa isossa omakotitalossa Oslon ulkopuolella, Lommedalenissa. Palvelusväkeä prinsessalla ei juurikaan ole, paitsi au pair ja melkein kaikkialle Märtha Louisea seuraava henkivartija.

”Pesen pyykkiä ja tykkään leipoa, mutta ruokaa en osaa laittaa yhtään. Onneksi au pair hoitaa sen puolen. Koulun jälkeen saatan auttaa lapsiani läksyissä, mutta matematiikka on minulle liian vaikeaa”, hän harmittelee Annan jutussa.

Märtha Louise kuskaa lapsiaan myös harrastuksiin. Prinsessa yrittää olla tyttäriensä kanssa niin paljon kuin mahdollista. Hän kertoo Annassa kärsineensä lapsena siitä, kun näki vanhempiaan niin vähän.

”Minä vartuin lastenhoitajien kanssa, koska vanhempani olivat paljon poissa. Yritin olla näyttämättä kiukkuani ja olla kiltti, jotta he pysyisivät kotona. Erossa oleminen vanhemmistani on ollut minulle traumaattista”, prinsessa sanoo Annassa.

Lue myös Annan juttu: Prinsessa Märtha Louise Annalle: ”Nuorempana häpesin sitä, että olen prinsessa”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Prinsessa Märtha Louise lapsuudestaan Annassa: ”Erossa oleminen vanhemmistani on ollut minulle traumaattista”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X