Ihmiset Tilaajille

Matti Kyllönen on mies, johon tähdet tukeutuvat – hän tietää, että pianonviritys on kirurgin hommaa

Kun maailman huippupianistit saapuvat Suomeen, he sulkeutuvat samaan huoneeseen Matti Kyllösen kanssa. Siellä tapahtuu ihmeitä.

Harmaa ovi Helsingin musiikkitalon kellarissa aukeaa käytännössä yhden ihmisen avaimilla. Oven takana säilytetään talon kuutta arvokasta flyygeliä.

”Ei ruokia, juomia tai soittamista ilman lupaa”, julistaa lappu huoneen seinällä.

Näillä kaunottarilla saa soittaa ainoas­taan konserteissa ja levytyksissä. Täällä ei rimputella, ei oleilla eikä rampata ovissa. Maailmankuulut pianotaitelijat ylittävät kynnyksen ­samoilla säännöillä kuin tavallinen kuolevainen – yhdessä konserttivirittäjä Matti Kyllösen, 61, kanssa.

Lue myös: Musiikin vaikutus terveyteen on kiistaton – nämä asiat sinussa tapahtuvat, kun kuuntelet musiikkia

Matti tuntee arvokkaiden soitinten sielun ja sisuskalut paremmin kuin ­kukaan muu. Hän vastaa siitä, että kun esimerkiksi alansa ­kirkkaimmaksi tähdeksi titu­leerattu Grigori Sokolov vierailee Suomessa ja laskee kätensä koskettimille konserttisalissa, piano soi ja toimii niin kuin taitelija haluaa. Tismalleen.

Jos joku kuvittelee, että se on helppoa, ei kuvittele kauan.

Haetaan virittäjäoppilasta

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.