Mauri Kunnas ja Noora Kunnas.
Ihmiset

Seura: Mauri Kunnaksen tytär Noora kertoo nyt, millainen kaikkien tuntema lastenkirjailija on isänä

Kirjailija Mauri Kunnas on kahden tyttären isä. Itsekin kirjailijaksi ryhtynyt Noora-tytär kertoo Seurassa, millainen isä koko kansan tuntema Mauri on ollut.

Kirjailija Mauri Kunnas, 70, aloitti menestyksekkään uransa jo yli 40 vuotta sitten. Aluksi Mauri kirjoitti lastenkirjoja, oli Turun Sanomien pilapiirtäjä ja piirsi Nyrok Cityä. Kahden lapsen, Jennan ja Nooran, myötä elämänrytmi kuitenkin muuttui. Silloin Mauri päätti keskittyä lastenkirjoihin ja perhe-elämään.

Nyt kirjoja on myyty yhteensä yli 10 miljoonaa kappaletta lähes neljälläkymmenellä eri kielellä. Mutta millainen lastenkirjailija Mauri Kunnas on itse ollut isänä? Noora-tytär paljastaa Seurassa.

Lue myös: Miika Nousiainen lukee öisin lasten nukkuessa, Virpi Hämeen-Anttila bussissa ja odotushuoneessa – kirjailijat kertovat, miten he nauttivat lukemisesta

Hyvällä tavalla lepsu iskä

”Vanha”, nauraa Noora Kunnas, 33, kun Seura-lehti pyytää häntä kuvailemaan isäänsä.

”Ihan hauska ja lepsu”, hän jatkaa.

Isä Mauri Kunnas ei jää sanattomaksi.

”Lepsu, mutta hyvällä tavalla lepsu! Kaiken siltä saa, mitä pyytää. Olen omia lapsiani kohtaan lepsu, se on totta”, Mauri sanoo nauraen.

Isän ja tyttären sanailu on lämminhenkistä, ja se kertoo parin läheisestä suhteesta. Kunnaksen perhe näkee toisiaan usein ja viettää aikaa yhdessä esimerkiksi perheen kesämökillä.

Mauri Kunnas on viettänyt paljon aikaa lastensa kanssa koko heidän elämänsä ajan. Hän on työskennellyt aina kotona omassa työhuoneessaan ja arvelee olleensa kotona jopa häiritsevän paljon.

”Isä oli aina kotona, ja se oli teininä vähän ärsyttävää. Ei saanut ikinä rauhaa! Eikä isä osaa tehdä ruokaa. Ainoa isältä oppimani asia on, ettei nakkikastikkeeseen kuulu laittaa desilitraa jauhoja vaan ainoastaan ruokalusikallinen”, Noora naurahtaa Seura-lehden haastattelussa.

Mauri ja Noora Kunnas ovat molemmat kirjailijoita

Noora ja Mauri Kunnas eivät juuri riitele, mutta välillä Noora saattaa Maurin mukaan motkottaa isälleen. Mauri kertoo tunnistavansa asetelman omasta nuoruudestaan: hänkin on toiminut samalla tavoin vanhempiaan kohtaan. Kumpikaan ei ollut nuorena kapinallinen.

Noora Kunnas on seurannut isänsä jalanjälkiä ja kirjoittanut jo lapsena. Nyt Nooran lastenkirjoja on ilmestynyt jo kuusi. Salmanterin Terttu -sarjan kahdesta kirjasta on tehty käännössopimus Saksaan, Tanskaan ja Unkariin.

Uran luominen menestyneen isän tyttärenä ei ole ollut aina helppoa.

”Ihmiset vertaavat, vaikkeivat haluaisikaan. Mietin aluksi, kirjoittaisinko salanimellä, mutta kukaan ei ollut samaa mieltä”, Noora Kunnas kertoo Seuran haastattelussa.

Mauri nyökkää vieressä.

”Ymmärrän erinomaisesti Nooran ajatuksen. On haasteellista alkaa esiintyä isän tyttärenä, eikä se ole hänelle välttämättä kiva juttu, mutta minulle sillä ei ole väliä. Olen ylpeä tyttärestäni.”

Lue myös Seuran juttu: Mauri Kunnas ei lukenut tyttärilleen kirjojaan, silti he seurasivat isänsä jalanjälkiä

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seura: Mauri Kunnaksen tytär Noora kertoo nyt, millainen kaikkien tuntema lastenkirjailija on isänä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.