Meghan ja Harry saavat vauvan: Anna pohtii, miksi Meghania riepotellaan mediassa juuri nyt

Viekö tänä keväänä syntyvä vauva ilkemielisiltä juoruilta terän, Anna kysyy jutussaan.

Herttuatar Meghan on ollut viime kuukausien ajan toinen toistaan ihmeellisempien kohujen kiintopisteenä. Työntekijät ovat irtisanoutuneet, ja huhut ovat kertoneet Meghanin ja Katen välirikosta ja Harryn ja Williamin välien viilenemisestä. Uusi Anna kysyy, miksi Meghanista liikkuu juuri nyt niin paljon ilkeämielisiä juoruja.

Lue myös: Seura arvioi: Miten Meghan Markle selviytyi ensimmäisestä puolivuotisestaan hovissa?

Mitä Meghanista juorutaan?

Vuoden 2018 loppupuolella huhut lähtivät liikkeelle, kun Meghanin läheinen avustaja irtisanoutui. Herttuatarta alettiin syyttää mahdottomaksi pomoksi, joka rakentaa omaa brändiään ympäri vuorokauden. Julkisuudessa kohistiin Meghanin heräävän joka aamu viideltä ja lähettävän avustajilleen viidestä kuuteen viestiä päivässä. Meghanin vaatimukset tuntuivat irtisanoutuneista väsyttäviltä.

Ei kestänyt kauaa, kun juorut Meghanin ja Katen huonoista väleistä levisivät julkisuuteen. Annan jutussa todetaan, että olipa totuus mikä hyvänsä, tarinat naisten epäsovusta ovat niin kuluneita, että ne kääntyvät itseään vastaan. Väitteet muistuttavat piintyneestä naisvihasta, jota on lietsottu kautta aikojen usuttamalla naisia toistensa kimppuun.

Pian julkisuudessa väitettiin Meghanin ja Katen eripuran olevan myös syynä Harryn ja Williamin välien viilenemiseen.

Meghan Markle, herttuatar Meghan, raskaus, vauva

Brittihovi tiedotti lokakuussa, että Meghanin ja Harryn esikoinen syntyy keväällä 2019.

Anna spekuloi: Miksi herttuatar Meghan on juuri nyt höykytyksen kohteena?

Mutta miksi rakastetusta ja palvotusta Meghanita alettiin tehdä mediassa syntipukkia niin kälyn mielen pahoittajaksi kuin veljesten välien viilentäjäksi?

Annan jutussa todetaan: ”Ehkä kysymys oli vain laskelmoinnista. Kansaa viihdyttävä media laski, että kiihkeän palvonnan jälkeen Meghanin mollaaminen lisäisi liikennettä internetissä.”

Herttuatar Meghan on helppo maalitaulu, sillä hän jakaa voimakkaasti brittien mielipiteitä.

Anna kertoo brittimedian olevan jakautunut. Iltapäivälehdet kaivavat koko ajan uutta moitittavaa herttuattaresta. Vakavampi media kummastelee ja analysoi, mikä Meghanissa ärsyttää. Useimmiten päätelmä on se, että viihdemedia tarvitsee saaliinsa, jolla se rahastaa.

Viekö vauva juoruilulta terän?

Meghanin ja Harryn vauva syntyy tänä keväänä. Meghan tarvitsee ekstravoimat raskauden loppumetreille, sillä mylläkkä julkisuudessa ei näytä laantuvan. Annan jutussa povataan internetin riehaantuvan, kun vauva syntyy. Ehkäpä ilkeämieliset juorutkin saavat silloin väistyä vauvaonnen tieltä.

Vedonlyönti lapsen nimestä käy kuumana. James ja Victoria ovat ykkössuosikkeja. Charles, Elisabeth,  Diana ja Philip pärjäävät myös hyvin.

Mukana nimiveikkauksissa ovat myös Meghanin äidin nimi Doria ja Meghanin isän nimi Thomas, joka olisi lopullisena valintana aikamoinen yllätys, sillä Meghan ei ole isänsä kanssa kovinkaan lämpimissä väleissä. Isää ei kutsuttu edes Meghanin häihin.

Lue myös Annan juttu: Herttuatar Meghan on kuin suomalainen nainen: itsenäinen, sanavalmis ja rohkea – ja sekös brittejä ärsyttää

Avainsanat

Keskustelu

Itse asassa Meghanin isä oli kutsuttu häihin ja hänen piti saattaa Meghan alttarille, muuta hän jäi itse pois häistä viime hetkillä terveyssyihin vedoten. Sairaala, jossa on ilmoituksensa mukaan oli hoidettavana, tiedotti, ettei se ole hoitanut kyseistä herraa tuona aikana. Todennäköisempi syy on se, että häntä joko nolotti aiheuttamansa kohu tai että hän halusi maksimoida julkisuuden.

Tällä viikolla brittiläinen toimittaja kirjoitti, että Harry muuttui Meghanin myötä vaativaksi, alkoi välttää toimittajia ja suhtautua epäluuloisesti henkilökuntaansa. Harryn ja Meghanin pitkällä ulkomaanreissulla Harry ei kuulemma juottanut toimittajia samaan tapaan kuin ennen, vaan hän vietti aikaa tuoreen vaimonsa kanssa. Ilmeisesti kuninkaallisissa piireissä ei ole tavanomaista, että vastanaineet haluaisivat viettää aikaa yhdessä.

Onnistuneen reissun jälkeen alkoi näitä paljastusjuttuja tulla, joten luulen, että kyse on pitkältä kateudesta, itsekkyydestä ja omistushalusta. Harry kuuluu heille, eivätkä he halua minkään muuttuvan. Mitään painoarvoa ei anneta sille, että Harry itse halusi elämänsä muuttuvan, hän halusi oman perheen, ja nyt elämänsä onnellisimpaan aikaan hän joutuu kuulemaan ilkeitä juttuja ja miettimään, kuka henkilökunnasta näitä keksii vai keksivätkö toimittajat itse. Paljon syytöksiä esiintyy, muttei juuri konkretiaa, ja osa on ihan selvää vääristelyä. Lehdet kertoivat esimerkiksi jo kesällä 2018, että eroamisaikeissa ollut sihteeri siirtyi puoleksi vuodeksi kuningattaren palveluksesta Meghanin palvelukseen auttamaan häntä sopeutumisessa uuteen elämään, ja kuitenkin syksyllä kohistiin, että sihteeri lähtee, mitä Meghanissa on vikana.

Ihmetyttää se, miten toimittajat Suomessakin lähtevät samaan hysteriaan. Yhdenkin kerran Suomessa Meghanin väitettiin rikkoneen protokollaa ja lipsauttaneen lapsensa sukupuolen ja tarkan syntymäajan. Todellisuudessa hän oli antanut hyvin lavean arvion (huhtikuun alussa tai maaliskuun lopussa), mikä on tyypillistä hoville, ja Harry oli kehunut pariskunnan tapaaman lapsen antamaa nimiehdotusta.

Varmaan rasismillakin on osuutensa asiaan, mutta veikkaisin kuitenkin itsekkyyttä ja omistushalua rahanahneuden lisäksi suurimmaksi syyksi.

Kommentoi juttua: Meghan ja Harry saavat vauvan: Anna pohtii, miksi Meghania riepotellaan mediassa juuri nyt

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X