Meghan ja Harry avioituvat – tämä kaikki häistä tiedetään

Viiniä osana häädieettiä, kaksi hääpukua, morsiusneidoissa ei ole Meghanin ystäviä, vieraat eivät saa tuoda miekkoja... Kotiliesi kokosi yhteen, mitä kaikkea näyttelijä Meghan Marklen ja prinssi Harryn häistä jo tiedetään!

Meghan Markle ja prinssi Harry vihitään avioliittoon lauantaina toukokuun 19. päivänä Winsdorin linnan Pyhän Yrjön kappelissa. Vihkiminen alkaa kello 12, ja lähetys vihkitilaisuudesta nähdään Suomessa kello 14 alkaen YLE TV1:llä.

Lue myös: Meghan Markle mullistaa brittihovin: ”En ole koskaan halunnut olla edustusrouva”

Lue myös:  Seurassa pohditaan herttuatar Catherinen arkea kolmen lapsen äitinä: ”Äitiyteen liittyy ristiriitaisia tunteita”

Kotiliesi kokosi yhteen kaiken, mitä kuninkaallisista häistä tähän mennessä tiedetään:

1. Häävieraille tiukat säännöt

Prinssi Harryn ja Meghanin vihkitilaisuuteen ja häävastaanotolle on kutsuttu 600 vierasta. Annassa kerrotaan, että vieraat ovat saaneet kutsun mukana seitsemänsivuisen ohjenivaskan, jossa neuvotaan kuinka häissä tulee käyttäytyä.

Ohjeistuksessa kielletään tuomasta lahjoja kirkkoon ja vihkijuhlaan. Sen sijaan ne pitää toimittaa erikseen sovittavalla tavalla Kensingtonin palatsiin. Häihin ei myöskään saa viedä omaa kameraa, eikä tilaisuutta saa kuvata millään tavalla. Illalla järjestettävään iltatilaisuuteen kutsutuilta 200 vieraalta kerätään puhelimetkin pois ennen juhlan alkua.

Vieraat eivät myöskään saa ravata vessassa vihkitilaisuuden aikana, vaan kutsussa kerrotaan, että kirkon vessaa saa käyttää kello 9–11 ja kello 13 jälkeen. Vieraita on myös ohjeistettu pukeutumisessa: pukuun ei saa kuulua miekkaa.

Lue myös: Harryn ja Meghanin häissä vieraille tiukat säännöt: välttäkää julkisia kulkuvälineitä, vessaan vain tiettynä aikana ja 4 muuta erikoista ohjetta

Meghan Markle, prinssi Harry, kuninkaalliset, julkkikset, kuninkaalliset häät, häät, tämä tiedetään häistä, Britannia, Meghan Markle ja prinssi Harry

2. Kohu ennen juhlallisuuksia

Hääviikolla alkoi kuohua, kun paljastui, että Meghanin isä on tehnyt yhteistyötä paparazzien kanssa. Anna kertoo Los Angeleissa asuvan Thomas Marklen tienanneen 100 000 puntaa eli yli 113 000 euroa lavastetuilla kuvilla. Kuvissa mies muun muassa istuu kahvilassa ja selaa netistä uutisia Meghanin ja prinssi Harryn häistä, ja käy räätälillä sovittamassa pukua häitä varten.

Kuvakohu herätti spekulaatioita siitä, saapuuko isä saattamaan tyttärensä alttarille sovitusti. Keskiviikkona Daily Mail uutisoi Thomas Marklen jättävän häät väliin – ei kuitenkaan paparazzikuvien takia, vaan siksi, että hänelle tehdään sydänleikkaus keskiviikkona. On todennäköistä, että Markle ei pääse lentämään Los Angelesista leikkauksen jälkeen Britanniaan häihin.

Lue myös: Isä nolasi Meghan Marklen juuri ennen häitä – päätti rikastua tyttärensä kustannuksella

3. Meghanilla on kaksi häämekkoa

Vanity Fair -lehden mukaan Meghanin yllä tullaan näkemään kaksi eri mekkoa. Toinen, klassisempi mekko nähdään Meghanin yllä vihkiseremonian aikana. Hääjuhlaan hän kuitenkin vaihtanee päälleen puvun, joka on täyttä glamouria mutta sallii vapaamman liikkumisen kuin vihkiseremonian puku. Pukujen suunnittelijan nimeä ei ole vielä julkistettu.

Annan mukaan Meghanin häätyylin arvon on arvioitu nousevan peräti 450 000 euroon.

4. Morsiusneitojen joukossa ei ole Meghanin ystäviä

Meghan on valinnut morsiusneidoikseen aikuisten ystäviensä sijaan ainoastaan lapsia. Express-lehden mukaan morsiusneitoina nähdään Kate Middletonin ja prinssi Williamin 3-vuotias tytär prinsessa Charlotte, prinssi Harryn 4-vuotias kummityttö Florence van Cutsem sekä Meghanin kummitytöt Remi Litt, 6, ja Rylan Litt, 7.

Meghan näyttääkin jäljittelevän morsiusneitovalinnoissaan tulevaa kälyään Kate Middletonia, joka valitsi myös vain lapsia morsiusneidoikseen.

Prinssi Harryn bestmanina toimii hänen veljensä prinssi William. Koska Meghanin isä on estynyt pääsemästä hääjuhlaan, on spekuloitu, että Meghanin äiti, Doria Ragland, 61, saattaisi tyttärensä alttarille.

Meghan Markle, prinssi Harry, kuninkaalliset, julkkikset, kuninkaalliset häät, häät, tämä tiedetään häistä, Britannia, Meghan Markle ja prinssi Harry

5. Kutsuvieraina Spice Girls mutta ei Britannian pääministeriä

Häiden kutsuvieraslistalla on lukuisia näyttelijöitä. Kutsuttujen joukossa on muun muassa Meghanin kollegoita Suits-televisiosarjasta. Annan mukaan myös Victoria ja David Beckham, näyttelijä Priyanka Chopra sekä tennistähti Serena Williams saatetaan nähdä häissä. Myös kaikki Spice Girls -yhtyeen jäsenet ovat saaneet kutsun häihin. Ainakin Melanie Brown eli Mel B on ilmoittanut saapuvansa häihin.

Sen sijaan häissä ei nähdä poliittisia vieraita, joita hääpari ei tunne henkilökohtaisesti. Koska prinssi Harry ei ole kruununperillinen, on katsottu, että ei ole välttämätöntä kutsua vieraita näiden virkojen puolesta. Tästä syystä häissä ei nähdä esimerkiksi presidentti Donald Trumpia tai Britannian pääministeri Theresa Mayta.

Myös monet Meghanin värikkäät sukulaiset ovat jääneet ilman kutsua. Muun muassa hänen velipuoltaan ja sisarpuoliaan ei ole kutsuttu häihin. Kuitenkin velipuolen vaimo ja tämän kaksi poikaa ovat Hello!-lehden mukaan saapuneet Lontooseen hääviikolla. Heitäkään ei ole kutsuttu häihin. He eivät ole tavanneet Meghania 20 vuoteen.

Lue myös: Nämä 5 asiaa jo tiedämme Harryn ja Meghanin hääpäivästä – kutsuvieraina Spice Girls ja häälookin arvioitu hinta lähes 450 000 euroa

6. Meghan joutuu luopumaan paljosta voidakseen naida unelmiensa prinssin

Avioiduttuaan Meghan ei enää voi jatkaa näyttelijänä. Hänet tunnetaan muun muassa roolistaan suositussa Suits-sarjassa. Anna kertoo myös, että Meghan joutuu jättämään Yhdysvaltoihin uransa lisäksi resque-koiransa Bogartin, joka on liian vanha lentämään. Toisen rescue-koiransa, Guyn, Meghan sen sijaan on tuonut Britanniaan.

Meghan ei voi myöskään jatkaa hyväntekeväisyystyöntekemistä. Hän on tähän asti toiminut World Vision Canada- ja One Young World -järjestöjen suojelijana.

Lue myös: Hyvästit uralle! Näistä asioista Meghan Markle joutuu luopumaan prinssi Harryn takia

7. Meghanin häädieettiin kuuluu myös lasi viiniä silloin tällöin

Anna paljastaa, että Meghanin häädieetin pohjana on ollut säännöllinen joogaaminen ja juokseminen. Ranskalaisia ja pitsaa rakastavalle Meghanille on ollut tärkeää, että viikonloppuna saa nautiskella herkkuruoista, vaikka viikolla olisikin syönyt tiukemman kaavan mukaan. Arkena hän on pyrkinyt syömään vegaanista ruokaa.

Meghan on kertonut uskovansa kohtuullisuuteen ja siihen, että ruokavalio on tasapainossa. Siksi hän ei ole häädieettinsäkään aikana kieltäytynyt lasillisesta viiniä.

Lue myös: Häädieetti Meghan Marklen tyyliin – 9 kohdan ohjelma sisältää myös rentoutumista ja sallii kotiruoan ja viinilasillisen

Ylen lähetys kuninkaallisista häistä lauantaina 19.5. klo 13.50.

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.