Anna: Urheilutoimittaja Mervi Kallio tapasi puolisonsa 15-vuotiaana – mikä on 30 vuoden parisuhteen salaisuus?

Itsenäisyys on yksi peruspilari urheilutoimittaja Mervi Kallion pitkässä parisuhteessa, paljastaa Anna-lehti.

Tulosruudusta, Formulasirkuksesta, F1-kisoista ja Penkinlämmittäjistä tuttu MTV3-kanavan urheilutoimittaja Mervi Kallio, 44, on ollut parisuhteessa Joni-puolisonsa kanssa pian 30 vuotta. Mervi paljastaa nyt Anna-lehden haastattelussa, että pariskunta tapasi ensi kerran jo kouluaikoina. Mervi oli 15-vuotias, Joni 19-vuotias lukiolainen.

”Muistan yhä, miten ihailin hänen ulkonäköään loviisalaisen futiskentän laidalla ja sanoin kaverilleni, että saisinpa tuon Jonin poikaystäväkseni”, Mervi muistelee Annassa.

Myöhemmin yhteinen tuttava esitteli kaksikon toisilleen. Vaikka se ei ollut rakkautta ensisilmäyksellä, tiiviin piirityksen seurauksena pari alkoi lopulta tapailemaan. Naimisiin Mervi ja Joni menivät vuonna 2006.

Lue myös: Virve-Anita ja Ville ovat pitäneet yhtä yli 50 vuotta – missä piilee pitkän liiton salaisuus?

Mikä on pitkän suhteen salaisuus, Mervi Kallio?

Mervi Kallio kertoo Annassa saavansa usein uteluita vuosikymmeniä kestäneen suhteensa salaisuudesta.

”Se on varmasti molemminpuolinen kunnioitus ja arvostus toista kohtaan. Meitä yhdistävät sama arvomaailma, samat intressit ja kiinnostuksen kohteet: pelaamme yhdessä tennistä ja golfia. Meillä on myös edelleen todella hauskaa yhdessä”, Mervi kertoo Annassa.

Pariskunnan osapuolet ovat luonteeltaan myös erilaisia. Mervi on impulsiivisempi ja innostuva, Joni harkitsevampi, järkevämpi ja turvallisuudenhakuinen.

”Joskus minua ärsyttää, jos hän ei välittömästi innostu visioistani ja suunnitelmistani vaan tyrmää ne heti”, Mervi sanoo Annassa.

”Vanhemmiten olemme opetelleet suhtautumaan toistemme luonteenpiirteisiin avoimemmin. Minä maltan odottaa, että Joni pohtii. Hän ei puolestaan sano heti ei, vaan lupaa harkita ehdotuksiani yön yli.”

Suhde on muuttunut vuosien varrella

30 vuotta kestänyt suhde ei ole vuosien varrella pysynyt muuttumattomana.

”Emme me ole enää samanlaisia ihmisiä kuin 30 vuotta sitten. On käynyt mieletön tuuri, että olemme voineet kasvaa toistemme kanssa yhdessä ja rinnakkain yksilöinä emmekä erillemme.”

Vuosikymmeniin on mahtunut myös erilaisia kausia, eikä liitto ole aina ollut helppo. Nyt suhteessa on kuitenkin ihana vaihe, Mervi kertoo. Myös omaa aikaa ja tilaa omille ystäville, harrastuksille ja uralle on.

”Meillä on omat rahamme, ja minulle on tärkeää tietää, että pärjäisin tarvittaessa yksinkin. Ajatukseen ei silti liity mitään pelkoja siitä, että toinen lähtisi lätkimään. Itsenäisyys vain on minulle merkittävä arvo.”

Lapsia pariskunnalla ei ole. Varsinaista päätöstä vapaaehtoisesta lapsettomuudesta ei koskaan tehty. Elämä on vain mennyt eteenpäin, eikä sopivaa aikaa vain ole tullut eteen.

”Viime aikoina olemme puhuneet paljon siitä, että meidän on hyvä olla kaksin. Minulle ei ikinä tullut vauvakuumetta, vaikka rakastan lapsia. Olen kuuden lapsen ylpeä ja onnellinen kummitäti. Se riittää.”

Lue myös Annan juttu: Mervi Kallio on elänyt kaksin Joni-puolisonsa kanssa 30 vuotta: ”Rakastan lapsia, mutta vauvakuumetta ei tullut”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Anna: Urheilutoimittaja Mervi Kallio tapasi puolisonsa 15-vuotiaana – mikä on 30 vuoden parisuhteen salaisuus?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X