Netta Lintilä
Ihmiset

Seura: Ministeri Mika Lintilän tytär Netta työskentelee sairaanhoitajana ja tietää tarkalleen, kuinka rajoilla hoitajat nyt ovat: ”Palkka ja työolot pitää saada kuntoon” 

Isä Mika Lintilä pitää sairaanhoitajana työskentelevää Netta-tytärtä sankarina. Kiitokset eivät kuitenkaan enää hoitajia lohduta, Netta kertoo Seura-lehdessä.

”Nytkö se alkaa?” elinkeinoministeri Mika Lintilän sairaanhoitajana työskentelevä tytär Netta, 28, mietti, kun näki ensimmäisen kerran hoitamansa potilaan menehtyvän koronaan. Netta kertoo nyt Seura-lehden haastattelussa, kuinka korona on vienyt hänet ja hänen kollegansa jaksamisen rajoille.

Lue myös: Tangokuningas Marko Maunuksela palasi lähihoitajaksi lähes 11 vuoden tauon jälkeen – esiintyy nyt kuntoutuskeskuksen asukkaille

”Potilas pyysi, voisimmeko näyttää kasvomme ikkunan takaa. Hän halusi nähdä häntä hoitaneet ilman maskia. Heilutin kättä ikkunasta, hymyilin ja purin hammasta, etten ala itkeä”, Netta muistelee tapahtunutta Seurassa.

Läheisensä potilas joutui hyvästelemään puhelimessa. Se oli raadollista.

”Ei ole kohta hoitajiakaan”, Netta Lintilä toteaa

Netta Lintilä työskentelee sairaanhoitajana Helsingin Malmin sairaalan akuuttiosastolla. Koronapandemia on täystyöllistänyt häntä nyt puolitoista vuotta. Seura-lehti kirjoittaa, että haastattelua edeltävänäkin päivänä Netta on joutunut tekemään oman työvuoronsa perään ylimääräisen vuoron.

Vasta 28-vuotias Netta on miettinyt, pitäisikö vaihtaa työtä. Väsymys on kovaa.

”Kaikki sanovat, että ei ole rahaa, mutta ei ole kohta hoitajiakaan”, hän toteaa.

Koronan myötä yli 80 000 yritykselle on myönnetty noin 2,3 miljardia euroa tukea. Sairaanhoitajat ovat saaneet osakseen lähinnä sanallista kiitosta.

”Totta kai ymmärsin, että yrityksille pitää antaa rahaa. Samalla oli paha mieli siitä, että hoitajat eivät saa mitään. Laitat oman terveytesi peliin ja teet töitä pienellä palkalla. Olo oli hirveän ristiriitainen”, Netta tunnustaa Seurassa.

Pahalta tuntui myös isästä Mika Lintilästä.

”Välillä ei tiennyt mitä ajatella, jos HUS:n johto halusi rahaa koronalaboratorioon, ja samaan aikaan Netalla oli huoli siitä, mistä saa työkaverin seuraavaksi aamuksi. Että mikä tässä on tärkein asia?” Mika Lintilä sanoo.

Hoitajat ovat sankareita, uskoo Mika Lintilä

Isä-Lintilälle Netta on koronasankarin ruumiillistuma.

Netta sanoo suoraan, että hoitajien saama kiitos heidän tekemästään koronatyöstä ei tunnu enää miltään. Koronakorvaus olisi sen sijaan kelvannut.

Korona onkin ollut sairaanhoitajille viimeinen niitti, Netta kertoo.

”Eihän meillä mennyt hyvin ennen koronaakaan. Ihmiset eivät enää jaksa. Palkka ja työolot pitää saada kuntoon!”

Lue myös Seuran juttu: Ministeri Mika Lintilä jakoi koronatukea yrityksille – Hoitajatytär Netta on pohtinut alanvaihtoa: ”Rahaa olisivat ansainneet myös hoitajat”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seura: Ministeri Mika Lintilän tytär Netta työskentelee sairaanhoitajana ja tietää tarkalleen, kuinka rajoilla hoitajat nyt ovat: ”Palkka ja työolot pitää saada kuntoon” 

Sinun täytyy kommentoidaksesi.