Ihmiset Tilaajille

Kirsti Wallasvaara on kuollut 78-vuotiaana – Käpy selän alla -tähti eli ja rakasti intohimoisesti

Näyttelijä Kirsti Wallasvaara, 78, on kuollut pitkäaikaiseen sairauteen. Kotilieden jutussa vuodelta 2017 hän kertoo sairastumisestaan ja siitä, miten rakastui vuosia sitten itseään huomattavasti nuorempaan mieheen. 

Näyttelijä Kirsti Wallasvaara muistetaan monista rooleistaan, ja koko kansan tuntemaksi näyttelijäksi hänet nosti elokuva Käpy selän alla jo vuonna 1966. Hän sairasti syöpää. Hän kertoi sairaudestaan Kotiliedessä vuonna 2017 julkaistussa jutussa:

Syksyllä 2015 Kirsti Wallasvaara huomasi, että hänen toinen rintansa oli muuttunut. Se oli niin erilainen, että Kirsti käveli terveyskeskukseen.

”Tiedustelin, mihin rintasyöpää sairastavan pitää mennä.”

Tieto sairaudesta yllätti, sillä Kirsti oli käynyt pari vuotta aiemmin perusteellisissa tutkimuksissa. Suvussakaan ei ollut rintasyöpää.

Kirsti ei edes ajatellut, että sairauteen voisi kuolla, sillä hän luottaa lääketieteeseen. Leikkaavan lääkärin intensiivinen katse kuitenkin pysäytti. Kirsti näki lääkärin siniset silmät juuri ennen kuin nukahti leikkauspöydälle.

”Lääkäri varmaan tutkaili, miten tuo ihminen tuossa pärjää asian kanssa.”

Hoitojen aikana Kirsti ei voinut pahoin. Niinpä hän laittoi joka päivä lenkkikengät jalkaansa ja lähti ulos. Toinen rinta poistettiin, ja hoidot tepsivät. Enää syöpää ei ole.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.