Niina Lahtinen kertoo Annassa yhdestä ahdistavimmista työhetkistään: ”Olin valmis lopettamaan koko alalla”

Ohjaaja-käsikirjoittaja Niina Lahtinen on innostuja, joka on heti valmis toteuttamaan hulluimmatkin ideat. Välillä vastaan tulee myös epäonnistumisia. 

Uusimman Putous-kauden ohjaaja ja pääkäsikirjoittaja sekä supersuositusta Siskonpeti-sketsisarjasta tuttu näyttelijä Niina Lahtinen, 41, on saanut uransa aikana paljon aikaan. Vuosien varrella hän on väistämättä kohdannut myös epäonnistumisia. Niina kertoo Anna-lehden haastattelussa yhdestä ahdistavimmista työkeikoistaan.

Lue myös: Seura: ”Unohda koko ala”, Joonas Nordmanille sanottiin – nyt miehen talk show kerää huimia katsojalukuja

Niina oli esiintymässä firmakeikalla työparinsa Katja Lapin kanssa. Niina improvisoi, Katja säesti pianolla.

Yrityksen työntekijöillä oli kuitenkin omat, kiihkeät keskustelut käynnissä. Niina yritti tehdä kaikkensa, mutta kukaan yleisöstä ei korvaansa lotkauttanut häneen päin. Päinvastoin. He vaikuttivat toivovan, että Niina lopettaisi.

”Se oli ihan kamalaa. Laskin sekunteja siihen, että pääsen pois lavalta. Keikan jälkeen olin valmis lopettamaan koko alalla”, Niina muistelee Annassa.

”Katja kuitenkin lohdutti minua huomauttamalla, ettei tilanne minusta johtunut. Kyseisessä tapahtumassa ei ylipäätään olisi pitänyt olla esiintyjää.”

Lue myös Seura.fi: Christoffer Strandberg muistelee rakasta Anita-mummiaan lämmöllä ja kaipauksella – nämä isoäidin sanat jäivät mieleen

Niina Lahtinen: ”Tunnen vuorotellen itseni neroksi ja täydelliseksi epäonnistujaksi”

Niina tunnustaa olevansa innostuja, joka on aina valmis heittäytymään ja kokeilemaan uutta. Hän kuitenkin tietää, etteivät innokkuus ja ideointikyky aina tarkoita varmaa menestystä.
Kun Niina saa työelämässä pakit, hän antaa itselleen luvan velloa.

”Alkuun minua masentaa ja kestää hetken, että kasaan itsetuntoni rippeet. Menestyksen lisäksi työelämässä tulee väistämättä vastaan myös vastoinkäymisiä. Tunnen vuorotellen itseni neroksi ja täydelliseksi epäonnistujaksi”, Niina Lahtinen sanoo Anna-lehden haastattelussa.

Epäonnistumiset kestää paremmin, jos ympärillä on ystäviä. Silloin voi porukalla naureskella, että mitähän me oikein ajattelimme.

”Hyvä tiimi on aina enemmän kuin osiensa summa. Vaikka joskus epäonnistuisimmekin, myös onnistumiset tuntuvat entistä hienommilta yhdessä”, Niina kiteyttää Annassa.

Putouksen ohjaajana Niina on nyt se, jonka tehtävä on kannatella muita ja auttaa toisia kukoistamaan. Pomona Niina arvelee olevansa kannustava mutta rehellinen.

”Saatan heittää vaikka Christofferille (Strandberg), että tämä kohtaus ei toimi, koska olet vain niin huono. Tosiasiassahan hän on loistava näyttelijä ja vastuu on ohjaajan eli minun. Vitsailu onnistuu, kun tuntee toisen.”

Lue myös Annan juttu: Niina Lahtinen on hullujen ideoiden erikoisnainen: ”Parempi tehty kuin täydellinen”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Niina Lahtinen kertoo Annassa yhdestä ahdistavimmista työhetkistään: ”Olin valmis lopettamaan koko alalla”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X