Seura: 3 yllättävää asiaa Olli Lindholmin lapsuudesta ja nuoruudesta

Olli Lindholm menehtyi vain 54-vuotiaana. Muistatko sinä nämä Ollin elämän käännekohdat?

Yö-yhtyeen laulaja ja johtohahmo Olli Lindholm menehtyi 12. helmikuuta 2019 Tampereella vain 54-vuotiaana. Seura listasi Ollin elämän merkittävimmät käänteet. Tiesitkö nämä kolme asiaa Ollista?

Lue myös: Saku Koivu suojatistaan Kaapo Kakosta Seurassa: ”Kaapo on luontainen lahjakkuus”

Vanhempiensa ainoa yhteinen lapsi

Olli Lindholm syntyi yli 30-vuotiaille vanhemmille Porissa maaliskuussa 1964. Isä tunnusti Ollin lapsekseen vasta isyystestin jälkeen. Isä palveli sodassa vapaaehtoisena 17-vuotiaana. Hänellä oli neljä aiempaa lasta, mutta näiden kanssa Olli ei ollut paljoa tekemisissä.

Seurassa kerrotaan, että Olli oli äidin poika. Äiti ja poika asuivat kaksiossa, ja äiti teki Ollin ystäville voileivät ja siskonpetit asuntoon vielä silloinkin, kun Olli oli jo teini-ikäinen.

Olli Lindholm, koulun johtohahmo

Olli Lindholm ei loistanut peruskoulussa. Ammattikouluun hän pääsi opiskelemaan levyseppä-hitsaajaksi kuutosen keskiarvolla.

Seura kertoo, että Ollista tuli ammattikoulun johtohahmo. Kun hän hankki nahkatakin, muutkin hankkivat sellaisen.

16-vuotiaana Olli tiesi ryhtyvänsä rock-tähdeksi. Teini-ikäisenä hän rakastui Pelle Miljoonan musiikkiin ja onnistui puhumaan itsensä jonkin pikkubändin keikalle solistiksi laulamaan Pellen Ei oo järkee mennä armeijaan.

Lue myös: Seura paljastaa: Tiesitkö nämä 5 asiaa Matti Nykäsestä?

Olli Lindholm

Ollin jutut naurattivat

Ennen kuin Olli on ehti täyttää 20 vuotta, Yö-yhtyeen esikoislevy Varietee ehti myi timanttia. Olli hoiti bändin raha-asiat ja huolehti, että duunit tuli tehtyä.

Ollia väitettiin rauhalliseksi, mutta Ollin ystävä kertoo Seuralle, että Olli oli ”pikemminkin säätäjä, jonka jutuille oli pakko nauraa pissat housussa”.

Olli Lindholm hoiti Yön asioita 35 vuotta. Seura toteaa, ettei hän ollut bändin paras soittaja eikä lauluntekijä, eikä laulaminenkaan aina luonnistunut kovin puhtaasti. Silti hän johti ja otti vastuun silloinkin, kun bändikavereille oli pakko antaa potkuja.

Lue lisää Seurasta: Hyvää yötä, Olli Lindholm – Näin äidin pojasta kasvoi suomalaisten miesten tunteiden tulkki

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Seura: 3 yllättävää asiaa Olli Lindholmin lapsuudesta ja nuoruudesta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X