nainen häpeää ja sukeltaa paitansa sisään

Onko sinulla vaatteita, joita häpeät? Kerro meille, teemme aiheesta juttua

Kotilieden toimituksessa on hävetty muun muassa nyppyyntynyttä suosikkivillapaitaa ja sukulaistytön avonaisia kaula-aukkoja. Kerro jutun lopussa, millaisia vaatteita sinä olet hävennyt! 

Kiiltäviksi kuluneet repsottavat ja muodottomat ulkoiluhousut, joiden vihreä sävy ei ole ollut muodissa 20 vuoteen, jos on koskaan. Rispaantuneet rintaliivit ja ah, niin mukavat, mutta junttimaiset crocsit.

Muun muassa tällaisia vaatteita Kotilieden toimituksessa hävetään.

Häpeä herää monesta syystä. Yksi on kaunis kuin kukka, mutta häpeää käyttää varvastossuja, koska sai kuulla teininä kommentteja rumista varpaistaan ja vaivaisenluistaan.

Toinen on hävennyt halpoja farkkujaan siitä lähtien, kun sai tietää, että farkkujen laadun ja hintatason näkee kuulemma niiden saumoista.

Kolmas häpeää ehkä enemmän vartaloaan kuin vaatetta, vaikka onkin muiden mielestä viehättävä vaikka jätesäkissä.

”Tunnen oloni tosi epämukavaksi, jos laitan paidan jossa on avara kaula-aukko ja rintavako näkyy. Joskus olen yrittänyt opetella, koska muillakin naisilla on, mutta on hävettänyt julmetusti”, hän sanoo.

Rakkaista, kulahtaneista vaatteista on vaikea luopua, vaikka ne hävettävätkin

Me ihmiset, varsinkin me naiset osaamme hävetä kaikenlaista. Esimerkiksi niitä lempifarkkujamme, jotka istuvat päällä kuin hanska ja löytävät tiensä jalkaan vielä silloinkin, kun ovat aivan hiutuneet haaroistaan valkoisiksi.

”Ja aina käy sitten niin, että se harsoksi kulunut kangas jossain vaiheessa repeää. Supernoloa on, että saatan silti käyttää niitä yhä – yritän vain muistaa, etten levittele haaroja näkyvästi”, yksi Kotilieden tuottajista kertoo.

Kovin monella meistä on näitä jo hiukan osumaa saaneita ja kulahtaneita vaateita, jotka ovat silti rakkaita. Ystävän luo yöreissulle pakataan mukaan riutunut rakas yöpaita, vaikka se vähän hävettääkin.

”Minua nolottaa kevytuntuvatakki, jonka reiästä (jonka sitten kyllä paikkasin) untuvat tunkevat ulos ja nyppyyntynyt villapaita, joka nyt vaan on tosi mukava ja lämmin päällä”, Kotilieden toimittaja pohtii.

Häpeää voi kantaa myös toisen puolesta. Puolison vaatekaappi tuntuu olevan todellinen häpeän aarreaitta. Myös muiden lähipiiriin kuuluvien asut voivat aiheuttaa piinaa:

”Eräs sukulaistyttöni piti parikymppisenä todella ”seksikkäitä”, syvään uurrettuja ja ihoa nuolevia vaatteita ja huippukorkeita korkoja. Ne olivat minusta ihan kamalia. Silloin minua hävetti joskus olla jossain ihmisten ilmoilla hänen kanssaan”, tuottaja kertoo.

Toisille vaatteet ovat tärkeämpiä kuin toiselle. Yksi toimittaja kommentoi, ettei useinkaan ajattele vaatteita tai sitä, miltä näyttää.

”Välillä oikein hätkähdän, kun kuulen kuinka joku arvostelee toisen pukeutumista. Älysin alkaa hävetä villapaidan nyppyjäkin vasta sen jälkeen, kun kuulin jonkun taivastelevan toisen nyppyistä villapaitaa”, hän sanoo.

Nyt on sinun vuorosi: millaiset vaatteet aiheuttavat sinulle häpeää?

Näin siis täällä meillä, mutta nyt on sinun vuorosi. Kerro meille, millaiset vaatteet sinua hävettävät.

Asuuko kaapissasi vanha ja rakas, mutta jo aikaa sitten muodista mennyt vaate, jota edelleen käytät, vaikka vähän hävettäisi? Tai tuottaako jokin vaate sinulle yleisemminkin häpeää? Vältteletkö hihattomia paitoja käsivarsien allien vuoksi tai meneekö vaate roskikseen heti kun siinä on tahra, johon pesuaine ei pysty?

Jouduitko kenties lapsena käyttämään jotain vaatetta, jonka nolous on mielessäsi edelleen? Entä se rakas elinkumppani? Onko hänellä asuja, jotka voisivat mielestäsi tavalla tai toisella vain kadota?

Kerro meille omat kokemuksesi. Teemme juttua vaatteisiin liittyvästä häpeästä. Mietimme, mistä se kumpuaa ja mitä me häpeämme. Tämän jutun lopussa pääset vastaamaan.

Jos mahdollista nappaa vaatteesta tai valokuvasta kuva vaikka kännykällä. Kuva ei kuitenkaan ole välttämätön. Sanallinenkin kuvailu riittää.

Oikeita ja vääriäkään vastauksia ei ole. Jokainen kommentti on tervetullut ja arvokas.

Vastaa kyselyyn tästä:

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Onko sinulla vaatteita, joita häpeät? Kerro meille, teemme aiheesta juttua

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X