Lilli Paasikivi

Oopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi: ”Vahvin voittaa puutarhassa, kuten elämässäkin”

Kansallisoopperan taiteellisen johtajan Lilli Paasikiven henkireikä on vanha pappila ja sen puutarha. Kolme kesää on mennyt puutarhaa raivatessa, nyt välillä ehtii jo nauttimaankin. Tosin rentoutumisen aikana puutarha ehtii jo rehottaa, Lilli Paasikivi sanoo.

Trimmerit ovat laulaneet, moottorisahat soineet ja lehtipuhaltimet törisseet, kun Lilli Paasikivi ja Jaakko Ilves ovat raivanneet vapaa-ajankodin, vanhan pappilan puutarhaa.

Esille on saatu niin herkät kameliajasmikkeet kuin monet vanhanajan perinnekasvit. Mutta paljon on istutettu myös uutta ja luotu kokonainen keittiöpuutarha.

Puita on kaadettu isolla kädellä, jotta tontille on saatu valoa.

”Vahvin voittaa puutarhassa, kuten elämässäkin. Hennot herkät primadonnat tukahtuvat helposti. Olemme tehneet kasveille jälleen tilaa hengittää.”, Paasikivi sanoo.

Lilli Paasikivi: Musiikkia myös vapaa-ajan kodissa

Linnunpelätin

Linnunpelättimen kaapu löytyi oopperan kirpputorilta.

Vanha pappila on inspiroiva myös mezzosopraanon ja viulistin ammattien kannalta. Musiikki on mukana pariskunnan elämässä kaikkialla.

Korkeassa pappilan salissa on hyvä harjoitella laulua vanhan Steinway-flyygelin ääressä. Vattupuskia raivatessa taas saattaa ratketa moni oopperan projekteihin liittyvä ongelma. Asiat loksahtavat paikoilleen, kun kiire kaikkoaa ja mieli saa vaeltaa vapaana.

”Täällä olen todella rentoutunut”, Lilli Paasikivi sanoo.

Lue lisää Kotilieden puutarhanumerosta 7/2018!

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Oopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi: ”Vahvin voittaa puutarhassa, kuten elämässäkin”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X