Pave Maijanen jätti syvän jäljen suomalaiseen musiikkiin – rumpali Juha ”Quuppa” Seittonen muistelee musiikin monitaituria Seurassa

Pekka ”Pave” Maijanen jätti yli 50 vuotta kestäneen uransa aikana suuren jäljen suomalaiseen musiikkiin. Hän oli kuollessaan 70-vuotias. Dingon legendaarisimman kokoonpanon rumpali Quuppa eli Juha Seittonen muistelee Pavea Seurassa.

Muusikko Pekka ”Pave” Maijanen kuoli lauantaina 16. tammikuuta pitkällisen sairauden uuvuttamana. Pave sairasti lihashermosoluja rappeuttavaa ALS-sairautta eli motoneuronitautia. Musiikin monitaituri oli kuollessaan 70-vuotias.

Dingon legendaarisimman kokoonpanon rumpali Quuppa eli Juha Seittonen tunsi Pave Maijasen vuodesta 1983 lähtien. Nyt hän muistelee Seurassa, millainen musiikin suurmies Pave oli.

Lue myös: Kohtasitko suuren menetyksen ja pelkäät nyt, ettet toivu surusta ikinä? Tämä mielikuva antaa toivoa

Pave Maijanen huokui sivistystä, kertoo Dingon Quuppa

Juha Seittonen kertoo Seurassa, kuinka ensitapaaminen Pave Maijasen kanssa jopa hieman pelotti.

”Oli loppuvuosi 1983, ja Pave oli valittu kolmesta ehdokkaasta Sinä ja minä -singlen tuottajaksi. Tapasimme Maikkarin kuppilassa, jonne Pave saapui mustassa frakissa ja kasvot valkoisiksi maskeerattuina, koska hän oli taustalaulajana Kassu Halosen ohjelmassa Desibeli Appelsiini”, Juha muistelee Seurassa.

Dingon ja Paven yhteistyö alkoi siitä samaisesta Sinä ja minä -singlestä. Paven lahjakkuus ja huikea ammattitaito kävivät selviksi jo alussa.

”Hänessä oli luontaista karismaa, joka herätti kunnioituksen. Hän oli todella tiukka mutta samalla isällinen tavalla, jolla susi opettaa poikasiaan. Kun tekee tyhmyyksiä ja saa lapaan, oppii.”

Samalla Pave tajusi aina, milloin hän vaati liikoja ja osasi peruuttaa.

”Hän haistoi sen, millaisten rajojen sisällä liikutaan.”

Lue myös Seura: Pave Maijanen oli poptaivaan tähti 1970-luvulta saakka – Kaunis kuvakooste kertoo muusikon uran vaiheet

Kuudes dingo jätti syvän jälkensä suomalaiseen musiikkimaailmaan

Koska Pave soitti Dingon vuonna 1993 julkaistulla Via Finlandia –albumilla kosketinsoittimia, hänestä tuli kuudes dingo.

”Hän lähti rundille mukaan ison kioskinsa eli kosketinsoitinarsenaalinsa ja hiippalakkinsa kanssa. Siihen asti Pave oli tuntenut meidät studiosta, mutta nythän oppi, millaista oli olla Dingon kanssa 24 tuntia vuorokaudessa. Ihme kyllä hän tuntui enimmäkseen viihtyvän, vaikka meno lähti välillä lapasesta”, Juha kertoo.

Paven läsnäolo lavalla sähköisti keikkatilanteen ja sai kaikki skarppaamaan. Juha kertoo kaikkien soittaneen ja laulaneen livetilanteessa paremmin kuin koskaan.

”Vaikka Pave oli tavallaan hyvin hillitty, hän osasi olla myös huumoriheikki. Hänen huumorintajunsa oli persoonallinen eikä auennut kaikille. Minuun se vetosi.”

Lue myös Seuran juttu: Mestari Pekka ”Pave” Maijanen on poissa – Lahjakkaan monitaiturin kädenjälki näkyy suomalaisessa musiikissa

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pave Maijanen jätti syvän jäljen suomalaiseen musiikkiin – rumpali Juha ”Quuppa” Seittonen muistelee musiikin monitaituria Seurassa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X