Ihmiset Tilaajille

Piia Pasanen menetti äitinsä nopeasti edenneelle syövälle: ”Äidin asenne lohduttaa”

Uutisankkuri Piia Pasanen ajatteli, että hänen elämänsä on ollut niin helppoa, että kohta putoaa meteoriitti päähän. Viime jouluna se tapahtui.

Tämä joulu on uutisankkuri Piia Pasaselle erilainen kuin mikään aiempi: se on ensimmäinen ilman äitiä. Hänen äitinsä kuoli vuosi sitten joulupäivänä.

Piiasta tuntuu, että äidin kuolema muutti joulun sävyn lopullisesti. Surun keskellä häntä on lohduttanut se, että äiti hyväksyi kohtalonsa ­eikä ollut katkera.

Piia itse on 47-vuotiaana elämänvaiheessa, jossa hänen lapsensa ovat teini-ikäisiä eivätkä tarvitse häntä entiseen malliin. Se on haikeaa, mutta myös vapauttavaa.

Lue myös: Kohtasitko suuren menetyksen ja pelkäät nyt, että et toivu surusta ikinä? Tämä mielikuva antaa toivoa

Äiti hyväksyi sairastumisensa 

”Äidin sairastuminen tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta kaksi vuotta sitten. Hän oli perusterve, elänyt aina kuin oppikirjan mukaan ja pitänyt huolta itsestään. Silti häneltä löytyi 72-vuotiaana keuhkosyöpä. Häneltä, joka ei polttanut eläessään yhtään tupakkaa! Lääkäri sanoi, että äidillä on ehkä kaksi vuotta elinaikaa.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.