Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi paljastavat parhaat pikkujoulureseptit – poimi talteen rosmariini-banaanileivän ohje!

Kotilieden upea Joulu-lehti on ilmestynyt! Lehdessä aletaan valmistautua jouluun ihanien reseptien äärellä ja tunnelmallista juhlasisustusta luoden. Suosikkikokit Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi paljastavat lehdessä pikkujoulupöydän parhaat herkut.

Mitä tarjolle pikkujoulupöytään? Kotilieden vasta ilmestyneessä Joulu-lehdessä suosikkikokit Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi virittäytyvät joulutunnelmaan ja luovat ylellisen mutta helpon pikkujoulumenun.

”Rakastamme juhlia! Juhlaruoan ei tarvitse olla vaikeatekoista. Parhaat ohjeet ovat yksinkertaisia ja helppoja”, Pipsa toteaa lehdessä.

Lue myös: Anna: Vanhempien ero jätti jälkensä tv-kokki Pipsa Hurmerintaan

Rosmariini-banaanileipä hurmaa pikkujoulupöydässä

Pipsa ja Meri-Tuuli kattavat pikkujoulupöytään kookosriisipuuroa omenahillokkeella, ostereita, glögiä, jouluista lammasta, persimon-burratasalaattia ja ihanaa banaanileipää.

”Kuivakakut tekevät paluun, uskokaa pois! Banaanileipä on mehevän mausteinen”, Meri-Tuuli sanoo.

Poimi talteen banaanileivän resepti kuvan alta!

Lue myös: Joulun parhaat jälkiruoat – näillä ohjeilla hurmaat juhlavieraasi

rosmariini-banaanileipä, joulu, Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi

Rosmariini-banaanileipä

1 leipä
Valmistusaika: valutus 6–12 tuntia + 1 tunti 40 minuuttia
K

4 dl vehnäjauhoja
½ tl kanelia
ripaus jauhettua neilikkaa
½ tl jauhettua inkivääriä
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
½ dl fariinisokeria
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl pähkinöitä (esim. manteleita, saksan- tai cashewpähkinää)
1 tl tuoretta rosmariinia
3 kypsää banaania
1 dl rypsiöljyä
½ dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
1 tl vaniljasokeria

Labneh
2 ½ dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
1–2 rkl tomusokeria

Koristeluun
2 rkl mehiläisen siitepölyä
2 rkl tuoretta rosmariinia

  1. Tee ensin labneh. Vuoraa siivilä talouspaperilla. Kaada jogurtti siivilään, aseta siivilä kulhon päälle ja anna jogurtin valua jääkaapissa yön yli tai vähintään kuusi tuntia.
  2. Vatkaa labneh sähkövatkaimella tasaiseksi ja ripottele sekaan tomusokeri. Maista ja lisää halutessasi sokeria. Kuorrute saa olla hapanta. Laita kylmään odottamaan.
  3. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla.
  4. Sekoita keskenään jauhot, kaneli, neilikka ja inkivääri sekä sooda ja suola kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa sähkövatkaimella sokerit ja huoneenlämpöiset kananmunat vaahdoksi.
  5. Paahda pähkinöitä paistinpannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita. Hienonna 1 tl rosmariinia. Muusaa banaanit. Lisää öljy ohuena norona muna-sokeriseokseen. Lisää myös rosmariini, jogurtti, banaanit, vaniljasokeri ja paahdetut pähkinät. Sekoita jauhot joukkoon käsin tai lastalla käännellen.
  6. Kaada taikina vuokaan. Paista leipää 175 asteessa noin tunnin verran. Anna jäähtyä vuoassa ritilän päällä noin 10 minuuttia ennen kumoamista.
7. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista. Kuorruta labnehilla. Ripottele päälle siitepöly ja koristele rosmariinilla.

Lue myös: Lasten pikkujoulujen suolaiset ja makeat naposteltavat

Kotiliesi Joulu 2018, Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli VäntsiHurmaavia sisustusvinkkejä ja vierailu Sakari Topeliuksen lapsuuden jouluihin

Kotilieden tunnelmallisesta Joulu-lehdestä löytyy pikkujoulumenun lisäksi ruokaideoita joulunodotuksen pyhäbrunssiin ja aattoillan joulupöytään. Poimi talteen myös vinkit joulumyyjäisten leivonnaisiin, jotka viedään käsistä!

Lehdessä vinkataan, miten syntyvät helpot ja kauniit joulukoristeet luonnonläheisistä materiaaleista kodin sisustukseen. Kotilieden helpoilla paketointi-ideoilla lahjat saavat kauniit kääreet. Lehdestä löytyy myös suloisia lahjaideoita pehmeisiin paketteihin.

Lehdestä selviää myös, miten ja missä Sakari Topelius vietti lapsuutensa joulut, ja miltä näyttää joulupukin piilopirtissä.

Lisää Pipsan ja Meri-Tuulin pikkujoulureseptejä sekä joulun tunnelmaan virittäytymistä löydät Kotilieden Joulu-numerosta 22/2018. Tilaa lehti nyt tarjoushinnalla tai hanki digilehden lukuoikeus!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi paljastavat parhaat pikkujoulureseptit – poimi talteen rosmariini-banaanileivän ohje!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X