Pirkko Mannola

Pirkko Mannola Seurassa: Äiti puuttui elämääni niin kokonaisvaltaisesti, että se oli rasite parisuhteelleni

Pirkko Mannolan edesmennyt puoliso Åke Lindman halusi ottaa kotiavaimensa pois liian tungettelevalta anopilta. ”Olin kahden tulen välissä”, Mannola sanoo Seuran haastattelussa.

Näyttelijä Pirkko Mannola kertoo Seuran haastattelussa äitinsä vimmaisesta halusta vaikuttaa tyttärensä elämään.

Äiti otti hanakasti osaa Pirkon elämään kaikissa sen käänteissä siitä lähtien, kun tytär kruunattiin Miss Suomeksi. Hän muutti jopa asumaan Pirkon ostamaan kaksioon, kulki mukana levytyksissä, istui eturivissä filmijuhlilla ja osallistui jopa lehtien kuvauksiin.

”En oikeastaan tiedä, kumpi meistä oli riippuvainen toisesta”, Pirkko Mannola sanoo Seuran haastattelussa.

Äiti oli jutun mukaan Pirkon suuri ihailija, kannustaja ja susiemo, joka tarvittaessa puolusti pentuaan. Toisaalta hän eli tyttärensä kautta elämää, jollaista olisi itse halunnut elää.

”Ehkä hän oli myös kateellinen siitä, mitä minä sain”, Pirkko Mannola sanoo Seurassa.

Lue myös: Pirkko Mannola ja Göran Stubb todistavat, että vanhemmallakin iällä voi rakastua tulisesti: ”Jalat lähtivät molemmilta alta saman tien”

Äiti käveli päivittäin vähintään ikkunan ohitse

Äidin tunkeutuminen tyttärensä arkeen rasitti myös Pirkon parisuhdetta.

Kun Pirkko muutti saman katon alle edesmenneen puolisonsa, näyttelijä Åke Lindmanin kanssa, äiti asettui asumaan sadan metrin päähän nuorestaparista.

Joka päivä hän vähintään käveli tyttärensä ikkunan ohi, kunnes puoliso Lindman vaati vaimoaan ottamaan anopilta pois heidän kotinsa avaimen.

”Olin kahden voimakkaan persoonan, äidin ja Åken välissä heidän taistellessa siitä, kumpi oli minulle tärkeämpi. Ymmärrän nyt, ettei tilanne ollut Åkellekaan helppo. Hänen täytyi rakastaa minua paljon kestääkseen sen”, Pirkko sanoo.

Äiti pettyi, kun Pirkko Mannola otti vastaan pestin teatterissa

Äiti syyllisti tytärtään siitä, että tämä kävi kylässä liian harvoin ja liian lyhyitä aikoja ja pettyi siihen, että Pirkko missivuosiensa jälkeen meni töihin Intiimiteatteriin. Se tiesi matkojen ja tapahtumien loppumista myös äidiltä.

”Jollain lailla hän tunsi katkeruutta siitä, etten kuitenkaan ollut hänen toivomustensa mukainen”, Pirkko kommentoi Seurassa.

Vahvan äidin otteessa Pirkko kertoo kasvaneensa kiltiksi, tekemään niin kuin sanotaan. Tämä ilmeni muun muassa niin, että kun hän mallin työssään matkusti ja yöpyi hotelleissa, oli hän aina se, joka valitsi vapaaehtoisesti varavuoteen.

Kilttinä ihmisenä hän sanoo sopeutuneensa helposti Pirkko Pirteän rooliin.

”Olen luonteeltani positiivinen, mutta minulla on synkkyyteni. En ole yhtään niin kepeä kuin luullaan. Otan asiat raskaasti, kelaan ja murehdin niin etu- kuin takakäteen.”

Lue myös Seuran juttu: Tuhkimotarina toi kaiken valmiina – Pirkko Mannola ”Elämääni on tavallaan ohjattu ulkoapäin”

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pirkko Mannola Seurassa: Äiti puuttui elämääni niin kokonaisvaltaisesti, että se oli rasite parisuhteelleni

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X