Ihmiset

Seura: Esa ja Pirre Niemisen rakkaus rikkoi perheet ja suututti ystävät: ”Ei tullut ikinä sellaista ajatusta, teimmekö oikein vai väärin”

Kun muusikko Esa Nieminen kohtasi työkuvioissa Pirren, kumpikin oli tahoillaan naimisissa. Molemmat päätyivät eroon ja yhteinen elämä alkoi vain muutaman kuukauden kuluttua tapaamisesta, Seura-lehti kertoo.

Kaikki alkoi Tahkolta vuonna 2000. Mainosmusiikkia tehneen Musicmakersin työporukka oli siellä yhteisellä reissulla. Säveltäjä, sovittaja ja tuottaja Esa Nieminen pyöritti yritystä Kim Kuusen kanssa. Kuusi oli palkannut äitiyslomalta palanneen Pirren hiljattain yhtiöön töihin.

Esa ja Pirre sattuivat Tahkolla yhtä aikaa kokkausvuoroon. Pari oli törmäillyt töissä ja musiikkipiirien pippaloissa vuosien varrella aikaisemminkin, mutta kanapataa tehdessään he tutustuivat toisiinsa kunnolla ja huomasivat nauttivansa toistensa seurasta.

”Ihastuin Pirren itsenäisyyteen, häneen kykyynsä tarttua mihin tahansa asiaan ja tehdä se valmiiksi, ja tietysti kauniiseen naiseen ja tapaan, jolla Pirre kohteli minua”, Esa kommentoi Seurassa.

Lue myös: Kari Tapio oli herrasmies ja hulttio samassa persoonassa – näin läheiset muistelevat iskelmätähteä.

Esan ja Pirren yhteinen kappale soi joskus molempien hautajaisissa

Ensimmäisenä viikonloppuna pari tanssi Tahkolla Kirkan keikalla, eikä mennyt kauaa, kun Esa eräänä sunnuntai-iltana Esa soitti Pirrelle puhelimessa juuri säestämänsä laulun. Se oli Anna Erikssonin isoimmaksi hitiksi noussut Kun katsoit minuun. Sanat oli tehnyt Sinikka Svärd.

”Emme olleet vielä yhdessä, olimme salaihastuneita, jotain oli värähdellyt. En tajunnut vielä silloin, miksi kappale syntyi niin vaivattomasti. Kun soitin ja lauloin sen Pirrelle, ajattelin että kyllä siinä jotain hyvää oli, koska Pirre alkoi itkeä”, Esa kertoo.

Näin kappaleesta tuli pariskunnan yhteinen laulu, jonka kumpikin on valinnut myös hautavärssykseen.

Esa Nieminen myöntää, että kahden perheen rikkoutumisella on seurauksensa

Hyvin pian kävi myös selväksi, että vaikka kumpikin oli tahoillaan naimisissa, edessä oli väistämätön ero ja yhteinen elämä.

”Tunne oli niin voimakasta, että emme voineet kuin antaa mennä. Olimme niin rakastuneita, että totesimme, että voimme elää vaikka kahdestaan loppuelämämme”, Pirre sanoo.

Suhde herätti molempien lähipiirissä monenlaisia tunteita.

”Se oli niin kauheaa aikaa, saimme niin paljon lokaa niskaan ihan lähimmiltä ystäviltäkin. Niin siinä ilmeisesti aina käy, jos rakenteita järkkyy ja kaksi perhettä tavallaan rikkoutuu. Sillä on seurauksensa”, Esa myöntää.

Esan lapset olivat jo isoja, Pirren lapset asuivat äidin luona vuoroviikoin

Tahkon reissu tehtiin helmikuussa. Kesällä Pirre erosi miehestään, ja syksyllä Esakin muutti kotoaan Töölöön vuokrayksiöön.

Yhteinen omakotitalo ostettiin kahden vuoden kuluttua ja häitä vietettiin vuonna 2004. Esan lapset olivat jo aikuisia, mutta Pirren lapset asuivat parin luona vuoroviikoin.

Sittemmin välit entisiin puolisoihin ovat korjaantuneet ja moni vanha ystävä on pyytänyt anteeksi.

”Tunneside välillämme oli niin voimakas, ettei tullut ikinä edes sellaista ajatusta, teimmekö oikein vai väärin. Se oli ihan selvää, ja on ollut tähän saakka”, Pirre sanoo.

Esa toteaa, että joskus on oltava oman elämänsä suhteen itsekäs lapsista huolimatta.

On selkeämpää rakastua vanhemmalla iällä, ajattelee Esa Nieminen

Pariskunta asuu Espoossa, mutta viettää paljon aikaa myös vapaa-ajankodissaan Hangossa. Kaksikkoa yhdistää matkustelu, viinit, tennis, ruuanlaitto ja samanlainen musiikkimaku. Konserteissa käydään usein ja tulevaisuudessa vielä enemmän, sillä Pirre jää kesällä eläkkeelle ja Esa aikoo vähentää työntekoa.

”20 vuotta on mennyt ihan myötäisissä tuulissa ja elämässä kauhean hyvin viihtyen. Meillä on samanlainen elämän ote, Pirren kanssa yhdestä päivästä pystyy tekemään elämyksen. Se on ihan tavallista arkipäivää, johon liittyy yhdessä tekeminen, yhdessä puhuminen ja yhteinen illallinen”, Esa sanoo Seurassa.

Hän ajattelee, että on selkeämpää ja kypsempää rakastua vanhemmalla iällä. Kumppanin tarve ja kriteerit ovat aivan toisenlaiset.

”Tunnekuohu on samanlainen, mutta kaikki rakentuu pitkäjänteisemmin, kun huomaa löytäneensä kumppanin, joka ajattelee niin monista elämän peruskysymyksistä samalla lailla”, Esa sanoo.

Pirre toteaa uskovansa, että jokaiselle on tässä maailmassa oma vastinkappaleensa.

”Esa on elämäni rakkaus, ei kysymystäkään”, hän sanoo Seurassa.

Lue myös Seuran juttu: Esa ja Pirre Nieminen olivat tavatessaan naimisissa tahoillaan – Rakkaus kantoi yli vaikean ajan: ”Saimme paljon lokaa niskaan lähimmiltä ystäviltäkin”

Juttua korjattu 2.5.2022: Korjattu virhe Anna Erikssonin laulun nimestä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seura: Esa ja Pirre Niemisen rakkaus rikkoi perheet ja suututti ystävät: ”Ei tullut ikinä sellaista ajatusta, teimmekö oikein vai väärin”

Riikkis

Artikkelissa on virhe! Anna Erikssonin kappaleen nimi on ”Kun katsoit minuun”.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.