Reijo ja Anita Taipale vuonna 2015.

Reijo Taipaleen Anita-vaimo Seurassa 57 yhteisen vuoden jälkeen: ”Enää ei ole kättä, johon tarttua”

Reijo Taipale menehtyi muistisairauteen huhtikuun lopussa. Seurassa Anita Taipale paljastaa, että miehen kunnon nopea romahtaminen sairauden lopussa oli shokki.

Laulaja Reijo Taipaleen vaimo Anita Taipale, 73, muistelee uudessa Seurassa 26. huhtikuuta vuonna 2019 menehtynyttä miestään. Reijo Taipale tuli tunnetuksi erityisesti Satumaa-tangon tulkkina.

Rakastettu laulaja oli perheen ympäröimä viimeisiin hetkiinsä asti.

Krista piti isäänsä kädestä kiinni ja silitti häntä kuoleman hetkellä. Sitten hän lauloi Reijolle. Kristalla on hyvin kaunis ääni, ” Anita kertoo Seuran jutussa.

Anita ehti kulkea yhtä matkaa Reijon kanssa 57 vuotta. Seurassa hän kertoo, että ikävä on suunnattoman suuri.

”Kaipaan Reijoa. Enää ei ole kättä, johon tarttua tai poskea, jota silittää.”

Lue myös: Optimismi voi estää sairastumisen ja suru lisää kuoleman riskiä – lääkäri paljastaa, miten mieli vaikuttaa sairauksiin

Reijo ja Anita Taipale vuonna 1978.

Reijo ja Anita Taipale 9.2.1978. Pari tapasi toisensa ensimmäisen kerran jo vuonna 1962.

Muistisairaus musersi Reijo Taipaleen

Reijon muistisairaus diagnosoitiin vuonna 2013. Anita Taipale oli siis saanut aikaa totuttautua ajatukseen, että sairaus voisi viedä Reijon mukanaan. Silti hänelle oli shokki, kun Reijon kunto romanti äkillisesti huhtikuussa monen hyvän vuoden jälkeen. Reijo jouduttiin siirtämään sairaalahoitoon.

”Lääkärit sanoivat, että toivoa ei enää ollut. Onneksi Reijo sai riittävästi kipulääkitystä. Loppuun asti hän reagoi minun ääneeni ja halusi koskettaa”, Anita kertoo Seurassa.

Anita toimi Reijon omaishoitajana vuoden ajan. Oli tärkeää, että vaimo oli Reijon lähellä, kun fyysinen toimintakyky rapistui.

Lue myös: Puolisonsa omaishoitaja Liisa, 82: ”Omaa aikaani on se, kun käyn päivittäin rollaattorilla kaupassa”

”Olemme toistaiseksi pärjänneet ihan hyvin. Reijo on mukana tässä maailmassa ja kiinnostunut maailman tapahtumista”, Anita kertoi vielä maaliskuun puolivälissä Viva-lehden haastattelussa.

Anita kertoo Seurassa, että Reijosta oli mukava kuunnella, kun hän luki miehelleen uutisia lehdestä.

”Hän seurasi uutisia, mutta en tiedä, miten hyvin hän niitä muisti enää jälkeenpäin”, Anita sanoo jutussa.

Lue myös Seuran juttu: Reijo Taipaleen sairaus eteni nopeasti – Anita-leski puhuu viime hetkistä rakkaansa rinnalla: ”Kaipaan Reijoa – Enää ei ole kättä, johon tarttua tai poskea, jota silittää”

Tämä juttu on julkaistu Kotiliesi.fi-sivustolla huhtikuussa 2019.

Avainsanat

Keskustelu

REIJO OLI MINUN PIKKUSERKKU,ISOMUMMOJEN KAUTTA,TUNSIN REIJON ERITTÄIN,HYVIN”KUIN VAIN MUSIIKKIMIESTEN POJAT VOI TUNTEA.”SURULLISTA ON ETTÄ”MENNEIDEN MIESTEN-NAISTEN KUNNIAA KÄYTETÄÄN OMANHYÖDYN EDUKSI?.ISÄNI OLI MYÖS TAPIO RAUTAVAARAN VELIPUOLI,MUTTA ME EMME OLE KOSKAAN KÄYTTÄNEET HYVÄKSEEN,OMIEN RAKKAIDEMME MAINETTA,,SE ON LOUKKAAVAA,RÖYHKEYTTÄ,JOHON”ME WIIKINKISUKUA OLEVAT EMME SUOSTU,!!,PISTE,,UGH,,OLEN PUHUNUT..!..”vaikka minullakin on SYVÄ-BASSO ÄÄNI…ISÄN JA TAPSA-SEDÄN LAILLA,,!

Kommentoi juttua: Reijo Taipaleen Anita-vaimo Seurassa 57 yhteisen vuoden jälkeen: ”Enää ei ole kättä, johon tarttua”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X