Arja Koriseva

Rintasyövästä parantunut Arja Koriseva Seurassa: ”En kertaakaan sanonut edes itselleni, että paranen varmasti”

Rintasyöpä ei muuttanut Arja Korisevaa. Sen sijaan se kirkasti aiempia ajatuksia elämästä. Nyt Arja haluaa panostaa henkilökohtaiseen elämäänsä, perheeseensä ja ystäviinsä, selviää uudesta Seurasta.

Arja Koriseva, 52, on jo tuttu näky lyhyissä hiuksissa. Arja menetti hiuksensa rankkojen syöpähoitojen seurauksena eikä ole kasvattamassa niitä takaisin entiseen mittaan ainakaan vielä.

”Alan tottua tähän tyyliin. Aluksi katsoessani peiliin ajattelin, että tuolla on ihan eri persoona kuin aiemmin”, Arja kertoo Seuran jutussa.

Sairaus ei muuttanut Arjaa. Sen sijaan se kirkasti ja vahvisti aiempia ajatuksia elämästä. Hän ei ole jäämässä eläkkeelle, mutta hän haluaa tehdä määrällisesti aiempaa vähemmän ja laadullisesti enemmän.

”Viime vuosina on kasvanut ja voimistunut varmuus siitä, että henkilökohtainen elämäni, perhe ja ystävät, ovat valtavan paljon tärkeämpiä kuin mikään työ voi ikinä olla”, Arja sanoo Seurassa.

Tähän saakka Arja on ollut yleensä työssä silloin, kun muilla on vapaata tai lomaa. Nyt hän haluaa saada elämyksiä ja kokemuksia, joita muut ovat saaneet niinä aikoina. Heinäkuussa hän pitää ensimmäistä kertaa neljän viikon yhtäjaksoisen kesäloman perheensä kanssa.

Arja Koriseva sairastui rintasyöpään syksyllä 2015

”Ensin mietin, mitkä valintani aiheuttivat syövän. Sitten totesin, että siihen saakka olin säästynyt suuremmilta vaivoilta. Olin saanut elää terveenä, joten oli vuoroni selviytyä isosta rytäkästä jollakin tavalla”, Arja sanoo Seurassa.

Arja Koriseva

”En kertaakaan sanonut edes itselleni, että paranen varmasti. Menin eteenpäin hetki kerrallaan, luottaen lääketieteeseen. Pidin mieleni positiivisena ja hain elämääni asioita, joista nautin ja jotka antoivat voimaa”, Arja sanoo jutussa.

Arja teki käsitöitä, remontoi kotia, hiihti, luisteli ja käveli. Hänen peruskuntonsa oli hyvä, joten hän jaksoi.

Enää Arja ei mieti syöpää päivittäin. Hän voi hyvin ja elää normaalia elämää.

”Olin jo aikaisemmin pyrkinyt pois sitku-elämästä. Sairastuttuani elämänasenne vahvistui entisestään”, Arja sanoo Seurassa.

”Olen oppinut tietynlaista itsekkyyttä ja armollisuutta itseäni kohtaan. Kuuntelen itseäni tietääkseni, mikä tuntuu hyvältä. Yritän päästää itseni aiempaa helpommalla. Sanon välillä topakasti ei. Mikään ei kaadu tai pysähdy, vaikka en tee yhtään mitään”, Arja sanoo jutussa.

Tästä eteenpäin hän haluaa enemmän seikkailuja.

”Minulla on valtava elämännälkä. Olisi ihanaa, jos voisin pyyhkäistä pois muutamia vuosia iästäni, jotta elämää olisi jäljellä mahdollisimman paljon edessäpäin”, Arja sanoo Seurassa.

 

Lue Seuran koko juttu: Syövästä toipunut Arja Koriseva: ”Minulla on valtava elämännälkä”

Keskustelu

Kommentoi juttua: Rintasyövästä parantunut Arja Koriseva Seurassa: ”En kertaakaan sanonut edes itselleni, että paranen varmasti”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X