Saara Aalto Seurassa: Meri-puoliso sanoi, ettei jaksa suhdetta, jos urani menee kaiken ohi

Laulaja Saara Aalto, 32, on taistellut uupumusta vastaan viimeiset kolme vuotta, kertoo Seura. Mikä sai hänet lopulta vähentämään työntekoa?

Palataanpa vuoden 2018 Euroviisuihin. Saara Aalto pääsi finaaliin Monsters-esityksellään, mutta jäi finaalissa toiseksi viimeiseksi. Päällimmäisenä mielessä oli helpotus. Rankka kevät oli viimein takana.

Lue myös: Oletko todellinen euroviisufani? Testaa, kuinka hyvin tunnet Euroviisujen historian

Seura kertoo, että Saaralle viisuissa tärkeintä oli pääsy finaaliin. Hän kokee saaneensa viisuista uralleen juuri sen, mitä toivoi.

”En olisi edes halunnut voittaa Euroviisuja”, Saara toteaa Seurassa.

”Se olisi ollut liian suuri leima uralle. Toisen sijan ja finaalin viimeisen välillä ei ole merkitystä, sillä ei kukaan ainakaan ulkomailla muista sijoitusta.”

Menestyksen varjopuoli

Euroviisuihin päättyi kiireinen työputki, joka oli alkanut jo syksyllä 2016, kertoo Seura. Silloin Saara pääsi Ison-Britannian X Factor -ohjelmaan. Vaikka Saara putosi kisan alkumetreillä, hänet otettiin vielä kilpailuun mukaan villillä kortilla. Lopulta hän sijoittui laulukilpailussa toiseksi.

X Factorin jälkeiset kuukaudet menivät kuin sumussa. Ohjelman päätyttyä Saara ja manageripuoliso Meri Sopanen saapuivat Suomeen viettämään joulua. Joulu meni kuitenkin sohvan pohjalla sairastaen ja naapureiden tuomia tähteitä syöden.

Heti joulun jälkeen Saara kuljetettiin esiintymään Ouluun torijuhlille. Pyöritys jatkui koko kevään, Saara kertoo Seurassa.

”Minulla ei ole muistikuvaa, mitä tapahtui seuraavina kuukausina. Neljä kuukautta myöhemmin meillä oli Hartwall-areenan keikka, ja siitä muistan vähän, mutta muuten kaikki on yhtä sumua”, Saara sanoo Seuran jutussa.

Saara Aalto joutui päätöksen eteen – parisuhde vai ura

Yksi Skype-puhelu muutti kaiken. ”Saara, tämä elämä ei voi jatkua näin”, Meri sanoo Saaralle puhelimessa.

Saara Aalto oli juuri aloittanut intensiivisen harjoittelun Dancing on Ice -kilpailua varten. Hän luisteli kuusi tuntia päivässä kuuden kuukauden ajan. Samalla Meri-puoliso toipuu Suomessa työuupumuksesta.

Nyt Meri vaatii Saaralta muutoksia. Hän oli tehnyt niin ennenkin, mutta nyt Saara aisti, että puoliso on tosissaan.

”Meri sanoi, ettei jaksa suhdetta, jossa ura menee aina kaiken ohi”, Saada sanoo Seuran jutussa.

Keskustelu sai Saaran ymmärtämään, että myös parisuhteen hoitamiseen on jätettävä riittävästi aikaa.

”Tajusin, että minulla on uskomattoman hieno parisuhde, jota en halua pilata työni takia.”

Lue myös Seuran juttu: Saara Aalto haaveilee häistä ja perheen perustamisesta: ”Adoptio ei ole meille kauhean helppoa”

Avainsanat

Keskustelu

Ammattitaidoton kumppani managerina oli Saaralta iso virhe. Kansainvälinen ura oli käden ulottuvilla, mutta nyt keskitytään vain parisuhteeseen ja kotimaan pikkujulkkiksena olemiseen.

Sääli, että lahjakas mutta lapsellinen artisti on noin tyttöystävän vietävissä. Mahtaa harmittaa vanhempana sitten kun ja jos tulee järkeä päähän.

Ihmettelen miksi puoliso-manageri on näin paljon julkisuudessa artistin rinnalla. Ei kenenkään artistin vastaavat ole julkisuudessa samalla tavalla kuin Meri. Eikö perhe-elämä olisi helpompaa ja tasapainoisempaa jos Meri ei olisi vastuussa puolisonsa urasta…
Kukin toki tyylillään mutta että tullaan julkusuuteen avautumaan loppuunpalamisista jotka on realistisesti itseaiheutettuja. Ammattilaisia voi palkata hoitaa hommat ja keskittyä parisuhteeseen ja toistensa tukemiseen muutoin.

Kommentoi juttua: Saara Aalto Seurassa: Meri-puoliso sanoi, ettei jaksa suhdetta, jos urani menee kaiken ohi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X