Saku Koivu suojatistaan Kaapo Kakosta Seurassa: ”Kaapo on luontainen lahjakkuus”

Saku Koivu ylistää uudessa Seurassa Kaapo Kakkoa, joka on yksi lahjakkaimmista vuonna 2001 syntyneistä jääkiekonpelaajista koko maailmassa.

TPS:n Kaapo Kakko, 18, on Suomen lahjakkaimpia jääkiekkoilijoita. Kiekkolegenda Saku Koivu koulii Kakkoa kohti NHL:ää.

”Viime kaudella Saku oli mukana A-junioreiden aamujäätoiminnassa ja antoi siellä mulle vinkkejä. Ne olivat pieniä juttuja, jotka ovat pelissä isoja juttuja, kun niitä pystyy käyttämään”, Kaapo Kakko kertoo uudessa Seurassa.

Lue myös: Saako flunssassa urheilla? Lue nämä urheilulääkärin 10 tärkeää neuvoa ennen kuin treenaat

Koivu työskentelee TPS:ssä kehitysjohtajana. Arjen työtä hän tekee paljon kiekkojunioreiden kanssa. Hän on kuitenkin myös mukana koulimassa TPS Hockey Akatemia nuorista parempia pelaajia.

”Kaapokin on yksi TPS Hockey Akatemian urheilija. Akatemian toiminta mahdollistaa yksilöllisen huippuvalmennuksen lahjakkaille pelaajille. Konsepti tarjoaa erilaisia spesifioituja palveluita nuorille”, Saku Koivu kertoo Seurassa.

”Toiminnan avulla pyrimme antamaan lisätukea seurajoukkueen valmennustiimeille, jotta yhdessä pystymme luomaan paremmat edellytykset pelaajien kehittymiselle.”

Onko Kaapo Kakko seuraava jääkiekon supertähti?

Kaapo Kakko nousi kiekkokansan superjulkkikseksi tammikuussa, kun hän ratkaisi nuorten maailmanmestaruuden Vancouverissa. Kakko iski MM-finaalissa 3–2 voittomaalin USA:n verkkoon.

Kakkoa tituleerataan Seurassa yhdeksi lahjakkaimmista vuonna 2001 syntyneistä pelaajista koko maailmassa.

Kakko onkin pelannut loistokkaan tulokaskauden TPS:n SM-liigajoukkueessa. Jotakin Kaapon lahjakkuudesta kertoo se, että hän on avauskaudellaan tehnyt enemmän maaleja ja tehopisteitä kuin Patrik Laine teki omalla tulokaskaudellaan.

Lue myös: Aerobicin entinen MM-mestari Tuuli Matinsalo Annassa: ”Välillä olen miettinyt, olenko uskottava liikunnanopettaja, jos minulla on ylikiloja”

Kaapo Kakko

Myös lähes 20 vuotta NHL:ssä pelannut Saku Koivu on vakuuttunut Kaapon pelitaidoista:

”Kaapolla on henkinen halu olla se iso pelaaja, ratkaisija. Hän haluaa vastuuta jäällä. Hänellä on kyky viedä asiat harjoituksista jäälle ja peleihin, ratkaisuhetkiin. Hänen pelistä näkyy luovuus ja yllätyksellisyys. Hänellä on äärettömän kova halu tavoitella seuraavaa askelta uralla”, Koivu miettii Seurassa.

Saku Koivu uskookin, että Kakolla on kymmenen vuoden päästä iso rooli NHL:ssä.

”Kaapo on luontainen lahjakkuus. Sen päälle hän harjoittelee paljon, toistojen määrä on iso. Hän käy yhä ulkona luonnonjäillä pelailemassa.”

Kohti NHL:ää

Kesäkuun varaustilaisuudessa Kakko varataan NHL:ään. Hyökkääjälahjakkuus saattaa olla jopa ykkösvaraus. Ykkösvarauksesta Kaapon kanssa kilpailee amerikkalainen Jack Hughes.

”Olen koittanut olla miettimättä tuota varausta. Keskityn pelaamiseen. Peliesitykset tuovat sitten sen varauksen”, Kaapo pohtii Seurassa.

Lue myös Seuran juttu: Onko jääkiekkolija Kaapo Kakko seuraava supertähti? Näin kiekkolegenda Saku Koivu koulii lahjakasta nuorta kohti huippua: ”Kaapolla on henkinen halu olla se iso pelaaja, ratkaisija”

Avainsanat

Keskustelu

Kun yritys pomot ostavat joukkueita, ja kun valtion verorahaa syydetään miljardeja joukkuepeliin ja sotimiseen, vaikka valtiolla on jo 100 miljardia velkaa, on aina vaarana, että hattuun nousee jotain.

Suomi eriarvoistuu ja kiusaaminen lisääntyy. Pallonpotkinta, jääkiwkko, ja moottoriurheilu on aina ensimmäisenä laittamassa päälleen älä kiusaa-paidan, vaikka on kyse teoista. Reiluus on sitä että ei vie verorahoja omaan huvitteluun. Miksi joidenkin harrastukset ovat pakosti kaikkien harrastuksia. Esim yhtä hyvin voisi joka sanomalehti sisältää 10 sivua teatteria tai tanssia mikä nyt on joukkuepeliä, ja yhtä hyvin voisi ihmiset soittaa autotiellä rumpuja ja takapihalla, jos jotkut katsovat oikeudekseen harrastaa omia lajeja tietoisesti niin että muut kärsivät.

Kiusaamista ei lopeteta sillä että sanotaan että älä kiusaa, vasn ottamalls itseään niskasta kiinni ja lopettamalla haitanteon

Kommentoi juttua: Saku Koivu suojatistaan Kaapo Kakosta Seurassa: ”Kaapo on luontainen lahjakkuus”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X