Sanna Marin kertoo Annassa lomahaaveistaan: ”Toivon, että voisin käydä lapseni kanssa uimarannalla ilman, että joku salakuvaa meidät”

Sanna Marin haluaisi lomallaan heinäkuussa viettää aikaa Emma-tyttönsä kanssa. Sanna kuvailee tytärtään Annassa urheilulliseksi ja monessa asiassa taitavaksi.

Sanna Marin, 36, sai tyttärensä Emma Amalian tammikuussa 2018. Harva tietää, että alun perin Emman piti saada nimekseen Aino. Sanna oli jo nuorena suunnitellut, että jos hän koskaan saisi tyttären, hänet nimettäisiin Sannan äidin isoäidin mukaan Aino Amaliaksi. Mutta kun Sannan ystävän tyttären nimeksi tuli Aino, ei Sanna halunnut antaa lapselleen samaa nimeä.

Nyt Emma on neljä ja puoli vuotta vanha. Hän on touhukas, iloinen, urheilullinen ja monessa asiassa taitava lapsi, Sanna kuvailee tytärtään Annassa.

”Olen ihmeissäni, mitä kaikkea hän jo osaa. Hänen isänsä on opettanut hänelle vaikka mitä. Emma osaa jo aakkoset ja vähän kirjoittaa sekä laskea. Englantiakin hänelle on hieman opetettu”, Sanna kertoo Anna-lehdessä.

Lue myös: Millainen pääministeri Sanna Marin on perheen kesken? Lue Marinin ja hänen puolisonsa ainutlaatuinen yhteishaastattelu

”Markus on perheemme tukipilari”

Kun Sanna palasi äitiyslomaltaan töihin eduskuntaan syksyllä 2018, Sannan mies Markus Räikkönen jäi kotiin Emman kanssa.

”Meidän Emma on vauvasta lähtien tottunut siihen, että äiti on välillä poissa töiden takia. Perhe-elämämme toimii aika luontevasti, mutta kyllä se vaatii läheisiltäni paljon”, Sanna Marin sanoo.

”Markus on perheemme tukipilari.”

Sanna on pitänyt yhtä Markuksen kanssa jo puolet elämästään. Pari alkoi seurustella 18-vuotiaina. He menivät kihloihin 2016 ja naimisiin elokuussa 2020.

Häissä Sannalla oli yllään sama valkoinen iltapuku kuin hänellä oli ollut Linnan juhlissa pari vuotta aiemmin. Pari oli jo tuolloin miettinyt naimisiin menoa, mutta häiden järjestäminen lykkääntyi kiireiden takia.

Sanna ja Markus ovat kertoneet, etteivät pidä itseään varsinaisina hääihmisinä. Kesärannassa järjestetyt hääjuhlat olivat kuitenkin kaikkien haastateltujen vieraiden mukaan ihanat.

Sanna Marin lomailee heinäkuussa, jos maailmantilanne sallii

Kiireisen työnsä ohella Sanna Marin harrastaa juoksemista. Hän juoksee usein Meilahdessa turvamies kintereillään. Vapaa-aika ja hauskanpito ovat tärkeitä myös pääministerille.

”Jokainen kaipaa välillä myös sitä, että joskus on hauskaa. Ilman iloa kyynistyy ja muuttuu tunteettomaksi. Jos on mahdollisuus vapaa-aikaan perheen ja läheisten kesken, saan siitä virtaa.”

Sanna on aikeissa pitää lomaa heinäkuussa, jos maailmantilanne sen sallii. Lomallaan Sanna haluaisi tehdä ”vaikka mitä” Emman kanssa.

”Haluaisimme viedä Emman huvipuistoon ja Muumimaailmaan. Haaveilen myös sellaisista arkisista asioista, joita moni muu ei joudu sen enempää pohtimaan. Toivoisin, että voisin vaikka käydä oman tyttöni kanssa uimarannalla ilman, että joku salakuvaa meidät ja laittaa kuvat lehteen. Toivoisin todella, että ihmisten yksityisyyttä muistettaisiin kunnioittaa”, Sanna Marin sanoo Annassa.

Lue myös Annan juttu: Pääministeri Sanna Marin haaveilee kesälomansa toteutumisesta: ”Haluaisin tehdä Emman kanssa vaikka mitä”

Avainsanat

Keskustelu

Aika epämiellyttävää empatian hakua. Puhuuko Italian pääministeri lomanvietostaan?

Pääministerillä on kuitenkin varmasti kertynyt paljon verkostoa joka kutsuu mielellään yksityiselle rannalle, toki palvelut usein vaativat vastapalvelusta. Ja sannan tapauksessa tämä ei ole hyvä juttu kun mies on (paljln kuluttava vähän tienaava) yritystukia nauttiva mutta silti velkainen.

Taliudellisen tilanteen takia sanna ei ole luotettava.

Myös tavallisia ihnisiä vainotaan, niitä heikoimpia. Julmilla tavoilla. Värväysvaino, rekrytointi kaikki yhden kimppuun.

– Joukkovainoajien päätavoitteina on ajaa kohde itsemurhaan, väkivaltaan tai muihin rikollisiin tekoihin (jotka johtavat hänen vangitsemiseen) tai hulluuteen (jonka perusteella hänet suljetaan mielisairaalaan).

– Kohde halutaan diskreditoida saamalla hänet vaikuttamaan mielisairaalta, jotta kukaan muu ei uskoisi hänen väitteitään, tekisi asiasta rikostutkintaa tai auttaisi häntä.

– Joukkovainoajat haluavat vahingoittaa vakavasti kohdetta ilman, että he joutuvat siitä vastuuseen. Tarkoitus ei ole vain vainota kohdetta, jotta hän voisi huonosti, vaan vainoajien tavoite lopettaa hänen elämänsä, tappaa hänet hitaasti.

– Joukkovainoaminen on pohjimmiltaan kiusaamisen kehittynyt muoto.

– Joukkovainoajat eristävät kohteen repimällä hänen turvaverkkonsa hajalle kääntämällä hänen ystäviään, perheenjäseniään ja tuttujaan häntä vastaan. Vainoajia myös laitetaan asumaan kohteen lähelle. Näin kohde on eristetty ja täysin vainoajien ympäröimä.

– Joukkovainoajien menetelmät ovat tarkoituksellisesti outoja, jotta kohde vaikuttaisi mielisairaalta, jos hän yrittää tehdä vainoamisesta rikosilmoituksen tai puhua siitä muille.

Kohteen maineen tuhoaminen

Kohteen (targeted individual) maine tuhotaan levittämällä hänestä huhuja, jotka perustuvat puolitotuuksiin ja valheisiin. Näitä huhuja saattavat levittää myös kohteen lähipiirin ihmiset, jotka on värvätty ilmiantajiksi valehtelemalla, pelottelemalla tai kiristämällä. Nämä ihmiset saattavat myös osallistua varsinaiseen vainoamiseen.

Huhut ovat usein esim. sellaisia, että kohde on rikostutkinnan alla, pedofiili, mielisairas, uhka turvallisuudelle tai jotain muuta ihmisen maineelle tuhoisaa.

Todellinen syy, miksi jotkut valitaan vainoamisen kohteeksi, on aina jotain aivan muuta.

Katuteatteri

Parveilu

Nämä kohteen ympärillä olevat vainoajat käyvät myös hänen kuultavikseen tarkoitettuja keskusteluja, joissa viitataan hänen yksityisasioihinsa. Tieto näistä yksityisasioista on saatu salakuuntelemalla kohdetta, kuuntelemalla puheluita, tarkkailemalla tietoliikennettä tai jonkun hänen kanssaan tekemisissä olleen ilmiantajan kautta. Vainoajat myös matkivat kohteen maneereja näkyvästi, myös sellaisia, joita hän toistaa vain kotonaan ja yksityisesti.

Autoilla seuraaminen

Kohdetta vainotaan kotona ns. ”same time exit/entry” -tekniikalla, eli aina, kun hän lähtee ulos kotiovestaan, joku tai jotkut naapureista tulevat samaan aikaan rappukäytävään, ja sama juttu hänen tullessaan kotiin. Kaikki kohteet yleensä huomaavat sen, että liikenne naapureiden asunnoista ulos

Eristäminen ja vihjailurikollisuus

– mustamaalaus ilkeillä, perättömillä ja valheellisilla jutuilla
– maineen tuhoaminen
– fantasia-hahmon luominen uhrista
– keskustelu uhrista tarkoituksellissa muodossa ulkopuolisten kuulleen/nähden huhumyllyn käynnistämiseksi / epäluulojen herättämiseksi
– mielipideohjaus uhria
– tekosyillä vainoaminen
– vainon levittäminen asuinympäristöön, työyhteisöön ja harrastuksiin
– häpäisyrikollisuus, mm. julkinen häpäisy ja häpäisyrangaistus

Uhrin stalkkaaminen

– uhrin elämän tarkkailu
– seurailu
– tarkkailluksi tulemisen tunteen kasvattaminen uhrissa
– kotirauhan rikkominen
– häirintä
– ”puskaradio” ja ”mustalista” -tyyppinen ajattelumalli
– vainon levittäminen sinne missä uhri liikkuu ja vaikuttaa
– vakoilu, tiedonhankinta ja juoruilun ylläpitäminen

Provokaatiot

– tarkkailun tunteen aiheuttaminen uhrille, epäluuloisuuden kasvattaminen ja ajojahdin tunteen järjestäminen
– katuteatterit
– skitsofreniaan sopivien harhojen rakentelu erilaisia tilanteita luomalla
– puhuminen uhrista tämän kuullen niin, että uhri joutuu epäilemään koskeeko puheet häntä ja miksi puhutaan
– yksityiskohtaisen tiedon käyttäminen uhrin kuullen joko pilkallisesti, mitä hänestä muka luullaan, tai tarkoituksellisesti niin, että uhrille tulee kiusatuksi tulemisen tunne tai tarkkailluksi tulemisen tunne, esim. uhri jää miettimään, miksi joku puhuu, tietää tai luulee sellaista
– yritetään saada uhri reagoimaan, esim. esittämään syytöksiä provokaatioiden jälkeen, jolloin voidaan syyttää harhaiseksi, reagoimaan väkivallalla, jolloin voidaan saada uhrille rikosrekisteri tai selvittelemään provokaatioihin osallistuneita, jolloin voidaan syyttää uhria vainosta
-perättömien juttujen kertominen uhrille, jolloin tämän puhuessa eteenpäin, voidaan syyttää kiusaamisesta, kunnianloukkauksesta tai vainoamisesta

Kovemman asteen vaino

– esiintyminen uhrina
– valeprofiilit
– lavastukset
– viranomaisena esiintyminen / virka-aseman väärinkäyttö uhrin häpäisemiseksi tai tietojen hankkimiseksi
– terveystietojen hankkiminen, levittely ja vääristely
– mustamaalaaminen rikolliseksi
– perättömien tietojen tallentaminen viranomaisjärjestelmiin
– rikosten ja vainon uhriksi joutuneen tarkkailu ja uskottavuuden tuhoaminen

Fyysinen tuhoaminen

– huumeet
– kemiallinen vaikuttaminen
– elektroninen häirintä
– mikroaallotus
– väkivallan käyttö

Ihmeellistä käytöstä. Ensin kuvauttaa itsensä lehteen lapsensa kanssa… Ja sitten itkee että ei saa kuvata??? Ja on tyrkyttämässä itseään vähän väliä johonkin naistenlehteen.

Kommentoi juttua: Sanna Marin kertoo Annassa lomahaaveistaan: ”Toivon, että voisin käydä lapseni kanssa uimarannalla ilman, että joku salakuvaa meidät”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X