Sanna Marin

Sanna Marin Annassa: ”Lasikatot murtuvat vain tekemällä ja toimimalla”

Kymmenessä vuodessa Sanna Marin on noussut demareiden tähtipoliitikoksi. Silti hän kohtaa yhä vähättelyä, kertoo Anna-lehti.

Sanna Marin, 33, on juuri valittu eduskuntaan toiselle kaudelle 19 088 äänellä. Se oli demareiden isoin äänisaalis. Hänestä povataan niin tulevan hallituksen ministeriä kuin puolueen puheenjohtajaakin tulevaisuudessa.

”Koen politiikassa yhä vähättelyä ikäni ja sukupuoleni takia, kuten moni muu myös. Vallan sukupuolittuneisuus näkyy esimerkiksi siinä, ketä kokouksissa kuunnellaan, kenet ohitetaan, kenelle hymähdellään”, Marin sanoo Annassa.

Marin kertoo Annan jutussa, että monilla on sisäänrakennettuja mielikuvia siitä, miltä valta näyttää. Osaamiseen ja pätevyyteen liitetään edelleen matala ääni, kravatti ja parransänki.

”Kun minut valittiin ensimmäisen kerran kansanedustajaksi neljä vuotta sitten, toivoin pääseväni talousvaliokuntaan. En päässyt, eikä päässyt moni muukaan nainen. Viime kaudella 80 prosenttia sen jäsenistä oli miehiä. Se ei johdu siitä, etteivätkö naiset pyrkisi tehtäviin, joissa heitä on vähän. Työpaikallani on pirun osaavia ja päteviä naisia, mutta eduskunta on yhä pitkälti miehisen vallan linnake. Viime kauden päättyessä mies oli puheenjohtajana 11 valiokunnassa 16:sta”, Marin kertoo Annassa.

Vähättely ei saa Marinia lannistumaan. Päinvastoin.

”Lasikatot eivät murru, jos naiset antavat periksi. Lasikatot murtuvat vain tekemällä ja toimimalla. Mitään ei ole annettu minulle tarjottimella. Olen päässyt pitkälle, kun olen pyrkinyt, tehnyt paljon töitä ja saanut luottamusta sekä tukea”, Marin sanoo Annan jutussa.

Lue myös: Sanna Marin palaa äitiyslomalta eduskuntaan: ”Viimeiset puoli vuotta on ollut ihanaa aikaa”

”Olen aina ollut feministi ja ajatellut, ettei sukupuoli määritä ihmistä. Neljä vuotta kansanedustajana ovat tehneet minusta entistä enemmän myös naisasianaisen. Koska sukupuolella valitettavasti on yhä merkitystä politiikassa, naisten pitää tukea naisia”, Marin kertoo jutussa.

Sanna Marin aikoo naimisiin tämän vuoden aikana

Marinilla on yksivuotias Emma-tytär. Marin kertoo, että hänen on pitänyt opetella sitä, että perhe on pätevä syy sanoa ei ja kieltäytyä työmenoista.

”Teenkö oikeita valintoja? Onko nyt oikea aika tehdä uraa? Näitä kysymyksiä pohdin pienen lapsen vanhempana. Valmiita vastauksia ei ole. Ajattelen, että naisella on oikeus tehdä uraa, saada perhe ja edistää yhteiskunnallisia asioita siinä missä miehilläkin. Ilman puolisoani ja tukiverkkoja en pystyisi tekemään tätä työtä näin täysivaltaisesti”, Marin sanoo Annan jutussa.

Lue myös: Tuore äiti Nasima Razmyar: ”Moni lapseni ensimmäinen asia jää minulta näkemättä”

Sanna ja hänen puolisonsa Markus Räikkönen ovat jo päättäneet: tämän vuoden aikana he menevät naimisiin.

Sanna Marin ja Markus Räikkönen Linnan juhlissa 2017.

Sanna Marin ja Markus Räikkönen Linnan juhlissa 2017.

”Olemme olleet 15 vuotta yhdessä, ja pidän tasaluvuista. Emme tosin vielä tiedä, milloin ja missä häät ovat. En ole kaikista romanttisin ihminen, ja siksi hääsuunnitelmatkin ovat jääneet. Suhtaudun naimisiinmenoon juridisena sopimuksena, avioituminen merkitsee minulle sitoutumista toiseen ihmiseen ja yhteiseen elämään”, Marin kertoo Annassa.

”Vaikka työt menevät usein omien asioideni edelle, Markus ja Emma ovat tärkeintä, mitä minulla on”, Marin sanoo jutussa.

Lue Annan koko juttu: Tänä vuonna naimisiin menevä huippupoliitikko Sanna Marin: ”Suhteessamme jokainen päivä on parempi kuin edellinen”

Avainsanat

Keskustelu

Arvostusta ei yhtään nosta se tosiasia, että naispoliitikko antaa itsestään juttuja naistenlehtiin.
Kasvot ja tarinaa omasta elömästä kohta joka kevytviihdelehdessä.
Työllä ja tekemisellä se arvostus saadaan.
Eikä siihen vaikuta oletko mies tai nainen.
Huvitti mm. erään nuoren naisen
Tv-mainoskin näissä vaaleissa.
Valitse minut työskentelemään puolestasi.
Työtä tehdään, eikä työskennellä.
Kaikjea hyvää teille nuoret uranaiset. Ottakaa paikkanne teoilla, osaamisella ja diplomaattisella neuvottelutaidolla.

Katsopa mitä Kielitoimiston sanakirja kertoo sanasta työskennellä (et uskone muita ihmisiä). Työskennellä: tehdä työtä, olla työssä, työnteossa, toimia, puuhata, askarrella, ahertaa, uurastaa, rehkiä, raataa. Työskennellä ahkerasti. Työskennellä keittiössä, tehtaassa. Työskennellä väitöskirjan parissa. Työskenteli matkaoppaana. Aivot työskentelivät kuumeisesti ongelman kimpussa. Puolella teholla työskentelevä kone.

Tunnen SANNA MARININ,pitkältä ajalta,tutustuin häneen jo opiskeluaikana,olen puolustanut,tätä AINUTLAATUISTA.LEMPEÄÄ,LÄMMINTÄ,RAUHALLISTA,JÄMPTIÄ JA EHDOITTA KUNNIOITUKSEN ANSAITSEVAA NAISTAMME,SANNA ON”ERITTÄIN HYVÄ,ELLEI TÄYDELLINEN..”,MUUTAMAT KATEUS-SAIRAAT POLIITIKOT OVAT ESTÄNEET MINUN SANOMISENI,KAIKKIALLA=KANSANRADIOSSA,FACEBOOKISSA,,KAIKKIALLA,,MUTTA SANNANI RELAA,,KELAA ,JA KERÄÄN IHMISTEN KUNNIOITUKSET KAIKESTA HUOLIMATTA,,SITÄ EI KATEUS-HAUKKUMISET ESTÄ=SANNAN TEOT PUHUU,,TÄMÄ NAINEN ON TULEVA SUOMEN VALTION PRESIDENTTI,KUNHAN”VALE-UKKOJEN AIKA ON OHI..!!,SUOMALAISET=RAKASTAKAA TÄTÄ IHMEELLISTÄ SUOMEN VIISAINTA NAISTA,MAAILMAN NELJÄNNEKSI KUULUISINTA IHMISTÄ..,,NIIN MINÄ TEEN AINA JA IKUISESTI,,SUUKKOJA EMMALLESI..REKALLINEN RAKKAUTTA,JUNALLINEN SUUDELMIA SINULLE SANNANI..!!..MASASI KRISTALLI-LUMEN LAPISTA..!

Kommentoi juttua: Sanna Marin Annassa: ”Lasikatot murtuvat vain tekemällä ja toimimalla”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X