Ihmiset

Anna: Jukka Jalonen rakastui Sariinsa, koska tämä ei ollut mikään ”touhottaja” – Kahden introvertin rakkaus on kestänyt jo 32 vuotta

Mestarivalmentaja Jukka Jalonen kiittää uudessa Annassa vaimoaan siitä, ettei tältä pysty salaamaan mitään. ”Jos minua vaivaa jokin, menee sekunti, ja Sari kysyy, mikä on”, Jukka kertoo. 

Kun valmentaja Jukka Jalonen kohtasi tulevan vaimonsa ensimmäisen kerran, yksi asia teki häneen vaikutuksen poninhännän ja tyylikkään ulkomuodon lisäksi.

”Olit sellainen rauhallinen, et hössöttänyt mistään. Se oli hyvä. Touhotus ja vouhotus eivät olisi sopineet minulle lainkaan”, Jukka tiivistää ensimmäiset tunteensa uusimmassa Annassa.

Sari-vaimo puolestaan kiinnitti huomionsa Jukan komeuteen sekä varmaan ja luotettavaan olemukseen.

”Kyllä se oli rakkautta ensi silmäyksellä.”

Jalosten ensitapaamisesta tulee juhannuksena kuluneeksi 32 vuotta.

”Päivääkään en antaisi pois”, Sari tiivistää tunteensa Annan jutussa.

Lue myös: Riitele rakentavasti ja vältä väärinkäsitykset – älä sorru näihin virheisiin parisuhteessa.

Jukka ja Sari Jalonen Urheilugaalassa vuonna 2020.
Jukka ja Sari Jalonen yhdessä Urheilugaalassa vuonna 2020.  Kuva: OM-arkisto

Jukka Jalonen lainasi ensimmäisen tapaamisen jälkeen Sarille autoa

Jaloset tapasivat toisensa yhteisten ystävien kautta. Tampereella Ilveksen valmennuspäällikkönä työskennellyt Jukka matkusti vuonna 1990 juhannuksen viettoon tuttavapariskunnan luo. Paikalla oli myös Sari.

Juhannus vietettiin, ja seuraavana päivänä Jukka lainasi Sarille autoaan, jotta tämä pääsi töihin.

Sari palautti auton, mutta yhteinen taival alkoi parin viikon päästä. Silloin Jukka näki Riihimäellä, että kadun toisella baariin kävelee tuttu nainen.

Romanssi eteni nopeasti. Sairaanhoitajaksi Hämeenlinnassa opiskellut Sari muutti Jukan luo Tampereelle. Vuoden päästä mentiin kihloihin, seuraavana vuonna naimisiin. Esikoispoika Jesper syntyi 1994 ja Jimi pari vuotta myöhemmin.

Ensimmäisiin yhteisiin vuosiin mahtui myös rahahuolia

Sari on saanut tottua mestarivalmentajansa rinnalla liikkuvaan elämään. Ensimmäisten yhdeksän vuoden aikana he asuivat Suomessa viidellä paikkakunnalla ja sen lisäksi Italiassa ja Englannissa.

Noihin vuosiin mahtui myös useat potkut ja taloudellisia huolia, koska miehensä työn vuoksi Sari jättäytyi pois omasta työstään hoitamaan lapsia kotona.

Jukka Jalonen myöntää, että on vaativaa olla valmentajan kumppani, mutta kiittää vaimoaan josutavasta asenteesta.

”Sari ei tee ongelmista ikinä numeroa. Hän osaa lukea minua kuin avointa kirjaa. Jos minua vaivaa jokin, menee sekunti, ja Sari kysyy, mikä on. En pysty peittämään häneltä mitään”, Jukka kiittää vaimoaan Annassa.

Sari puolestaan sanoo, ettei koe uhranneensa mitään, vaikka ei ole pystynyt luomaan omaa uraa miehensä rinnalla.

”Elämä on kuitenkin antanut meille samalla tosi paljon. Kaikki on ollut hyvin antoisaa. Jukka on tehnyt valtavasti töitä saavuttaakseen omat unelmansa valmentajana, ja niiden toteuttaminen on tehnyt elämästämme aivan erityislaatuista.”

Sari myöntää olevansa vanhemmiten jopa erakko

Yksi asia yhdistää Annan mukaan Jalosia perheen ja parisuhteen ohella. He ovat kumpikin itsekseen viihtyviä introverttejä. Sari tunnustaa olevansa vanhemmiten jopa erakko ja erityisherkkä. Hän stressaantuu helposti liiallisista kohtaamisista.

Yhdessä on kuitenkin hyvä olla. Jukan mukaan puolisot ovat kasvaneet kiinni toisiinsa.

”Joskus tietysti kiukutellaan, mutta sitten jo naurattaa, kun huomaa, ettei ole kiva enää murjottaa.”

Lue myös Annan juttu: Sari ja Jukka Jalosen 32 vuoden yhteiselo alkoi baari-illasta Riihimäellä: ”Olit sellainen tyylikäs ja eteerinen”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna: Jukka Jalonen rakastui Sariinsa, koska tämä ei ollut mikään ”touhottaja” – Kahden introvertin rakkaus on kestänyt jo 32 vuotta

Markku

Plää…

Sinun täytyy kommentoidaksesi.