Aino Huilaja
Ihmiset

Seura: Aino irtisanoutui uutisankkurin työstään ja lähti kiertämään miehensä kanssa pakulla Eurooppaa – korona pakotti pariskunnan Kittilän suolle erämökkiin, jossa ei ole sähköä tai juoksevaa vettä

Miltä tuntuu jättää oravanpyörä? Entinen uutisankkuri Aino Huilaja kertoo Seura-lehdessä.

Puolitoista vuotta sitten MTV3:n uutisankkuri Aino Huilaja, 38, irtisanoutui työstään ja lähti kiertämään pakettiautolla Eurooppaa aviomiehensä Jerryn, 40, ja Arska-koiran kanssa.

Syksyllä 2019 alkanut aikatauluton elämä ehti kestää vain vajaa puoli vuotta. Sitten iski korona, joka pakotti parin muuttamaan suunnitelmiaan, kertoo Seura-lehti.

Marraskuussa pariskunnan pakettiauto jätettiin viltin alle Ainon vanhempien pihaan Kittilään odottamaan lämpimämpiä kelejä. Aino ja Jerry kuljettivat vain kaikkein tarpeellisimman ahkiolla ja potkurilla Ainon isän rakentamaan eräkämppään keskelle Kittilän erämaata.

Lue myös: Linda, 25, rakentaa poikaystävänsä kanssa retkiautoa reissatakseen läpi Euroopan: ”Uskon todella, että meistä on pakuelämään”

Aino Huilaja hyppäsi pois oravanpyörästä

Aino Huilaja ja Jerry ehtivät asua 13 vuotta Helsingissä ennen kuin alkoivat kaivata muutosta. Jerry pyöritti omaa firmaa ja Aino teki uutisankkurina 12-tuntisia päiviä, ja sen lisäksi molemmat tekivät Say What -dokumenttisarjaa.

Päivät alkoivat toistaa toisiaan. Työkin tuntui muuttuneen kaavamaiseksi.

”En kokenut olevani ihminen, joka haluaisi toistaa samaa kaavaa. Varsinkaan loppuajasta en nähnyt siinä oravanpyörässä kovin paljon vaihtoehtoja. Ajattelin, että tätä minun kuuluu tehdä, tässä olen hyvä. Työ ei enää antanut samaa mitä ennen ja olin muuttunut ihmisenä aika kyyniseksi. Suhtauduin hienoihinkin uudistuksiin innottomasti”, Aino muistelee Seuran haastattelussa.

Kun pinna oli koko ajan kireällä ja pienetkin vastoinkäymiset saivat raivostumaan, Aino tajusi, että asioiden oli pakko muuttua. Terapiassa hän sai puettua haaveensa sanoiksi: hän halusi tulla ja mennä, minne tahtoo.

Lue myös Seura.fi: Reportaasi: Villava unelma toteutui ammativaihdon myötä – Graafikko Kirsi Kujansuu ryhtyi lampuriksi

Elämää Kittilän suolla

Nyt Aino ja Jerry elävät Kittilässä hirsimökissä ilman sähköä tai juoksevaa vettä.

”Tässä elämäntavassa, niin kuin pakuilussa, pidän ehkä eniten siitä, että voin testata, missä pärjään ja mihin pystyn”, Aino pohtii.

Hän ei oikeastaan edes haluaisi puhua irtiotosta vaan elämänmuutoksesta. Jerrykin muistuttaa, että kaikki on väliaikaista. Jos kaipuu kaupunkielämään iskee, aina voi palata takaisin. Toistaiseksi kumpikin on kuitenkin tyytyväinen näin.

”Jos jossain vaiheessa palailen edellisen kaltaiseen elämään, toivon, että pystyn viettämään näin paljon aikaa ulkoilmassa. Sitä en mielelläni vaihtaisi pois”, Aino Huilaja sanoo.

Parisuhdekaan ei ole joutunut koetukselle pienessä mökissä. Jerry nukkuu nykyään paljon paremmin, kun oman yrityksen pyörittämiseen liittyvät murheet eivät paina. Myös Aino nauttii siitä, että jokainen päivä ei ole ahdettu täyteen ohjelmaa.

”Vietämme täällä paljon enemmän aikaa yhdessä kuin ennen pakettiautoon muuttoa. Silloin kummankin omat työmenot veivät ison osan elämästä”, Jerry sanoo.

Tällä hetkellä kumpikaan ei osaa sanoa, kuinka pitkään he aikovat jatkaa pakettiautoelämäänsä. Se on kuitenkin päätetty, että keväällä he muuttavat jälleen pakettiautoonsa ja vaeltelevat Lapin tuntureilla. Ehkä Norjassakin, jos koronatilanne sallii.

Lue myös Seuran juttu: Uutisankkuri Aino Huilaja vaihtoi vakityön pakettiautoelämään: ”Aika vähällä voi elää hyvää elämää”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seura: Aino irtisanoutui uutisankkurin työstään ja lähti kiertämään miehensä kanssa pakulla Eurooppaa – korona pakotti pariskunnan Kittilän suolle erämökkiin, jossa ei ole sähköä tai juoksevaa vettä

Aarne

Ainolle askeettinen mökkielämä on varmaan helppoa, koska juuret ovat Lapista. Lapissa asuminen tekee jo itsestään ihmisestä rauhallisemman ja luontoa tarkkailevan. Kaupungin tasaisesta melusta ja kiireestä muuttamalla Lappiin huomaa nopeasti eron mie-
lenrauhassa. Ahtaassa asuntovaunussa pitkään asuminen mielestäni tuo kyllä haasteita. Olen itse pitemmillä lomamatkoilla asuntoautolla alkanut potemaan tilan pienuudesta ahdistuneisuutta. Eri on asua Lapin laajoilla erämailla jossa voi kuunnella tuulen huminaa, eläinten ääniä ja jopa koskien kohinaa.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.