Eija Vilpas

Seura: Eija Vilpaksen elämässä on alkanut uusi vaihe: ”Minusta tuli mummo”

Tulevaisuudessa siintävät eläkevuodet eivät kauhistusta pitkän uran tehnyttä Eija Vilpasta. 

Kun näyttelijä Eija Vilpas sai tänä keväänä kuulla tulleensa valituksi Kultainen Venla -gaalan elämäntyöpalkinnon saajaksi, päällimmäinen tunne oli kiitollisuus, Seura-lehti kertoo.

Tosin aluksi Eija ei meinannut uskoa uutista todeksi. Kun Helsingin Kaupunginteatterin tiedotuksesta otettiin yhteyttä, Eija tenttasi soittajaa epäuskoisena puhelimessa – olikohan asiassa kenties tapahtunut jokin virhe?

”Kaikki minulle urani aikana myönnetyt palkinnot ja tunnustukset ovat aina tulleet yllätyksenä. Tähänastisen elämäni suurimman yllätyksen koin kuitenkin vuonna 1992, kun sain tietää odottavani kaksosia. Lasten saaminen muuttaa suuresti elämänkulkua”, Eija Vilpas kertoo Seuran jutussa.

Lue myös: Eija Vilpas: ”Vieraanvaraisuus on karjalaisen äitini perua”

Huoli lapsista ei lopu koskaan

Kun Eijan lapset olivat pieniä, elämä työn ja kodin välillä oli ajoittain rankkaa ja hektistä.

”Saimme perheemme kanssa suuresti tukea lasten isoäideistä. Nuorena sitä kuitenkin jaksoi, ja otin työstäni myös hoitovapaata”, Eija kertoo Seuran jutussa.

Kaikki Eijan lapset asuvat jo omillaan, mutta Eija ja lapset ovat usein yhteydessä toisiinsa.

”Vaikka he ovat täysi-ikäisiä, en ole vieläkään lakannut kokonaan huolehtimasta heistä. Kun he ovat reissuillaan enkä muutamaan päivään kuule heistä mitään, huolestun. Ja kun puhelimeeni kilahtaa viesti, että kaikki on ok, huokaan helpotuksesta”, Eija sanoo Seurassa.

Muutoin Eija ei ole taipuvainen murehtimiseen vaan keskittyy elämään tätä päivää.

”Tulevaisuudessa siintävät eläkevuodetkaan eivät kauhistusta minua. Ne ovat osa elämän kiertokulkua, jonka äärelle jokainen meistä joutuu pysähtymään. Työtäni haluan tehdä kuitenkin niin kauan kuin hyvältä tuntuu”, Eija kertoo jutussa.

Eija Vilpas on mummo

”Viime syksynä elämässäni alkoi uusi ja ihana vaihe, kun minusta tuli mummo. Olen nauttinut paljon tyttärenpoikani seurasta ja auttanut kaikessa, missä voin”, Eija sanoo Seurassa.

Maailman lasten köyhyys ja kurjuus herättää Eijassa hätää ja ahdistusta. Paras lääke tähän on konkreettinen auttaminen.

”Olen vuosikymmeniä ollut mukana muun muassa Unicefin lähettiläänä ja aion jatkaa tekemääni hyväntekeväisyystyötä edelleenkin”, Eija sanoo jutussa.

Lue Seuran koko juttu: Suomalaisten suosikkinäyttelijä Eija Vilpas: ”En murehdi, vaan elän tätä päivää”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Seura: Eija Vilpaksen elämässä on alkanut uusi vaihe: ”Minusta tuli mummo”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X