Seura: Kirsi Alm-Siira saa katsojilta kommentteja ulkonäöstään – erityisesti yhtä asiaa syynätään tarkasti

Uutisankkuri Kirsi Alm-Siira kertoo Seura-lehdessä nuorena sairastamastaan syömishäiriöstä ja julkisen työn tuomista ulkonäköpaineista. Hän joutuu yhä kohtaamaan arvostelua etenkin painostaan.

MTV:n uutisankkuri ja toimittaja Kirsi Alm-Siira, 46, paljastaa Seura-lehden haastattelussa saavansa katsojilta ulkonäköönsä kohdistuvaa arvostelua. Erityisesti painoa syynätään tarkasti ja pienetkin muutokset huomataan.

”Jouduin muutaman vuoden syömään kortisonipitoista lääkettä ja minulla oli vaatteita kolmessa eri koossa. Silloin tuli kommenttia, että nyt se on laihtunut, kauheaa, nyt se on lihonut”, Kirsi Alm-Siira kertoo Seuran haastattelussa.

Nykyään Kirsi kokee, että hänen suhteensa ruokaan on terveellä pohjalla. Aina niin ei ole ollut, sillä nuori Kirsi kärsi syömishäiriöstä noin 14–15-vuotiaasta parikymppiseksi.

Lue myös: Nelikymppinen Mari on inhonnut ja hävennyt ulkonäköään koko ikänsä – nyt hän kertoo, miten kehonkuvanhäiriö romuttaa itsetunnon

”Ruoka on hallinnut minua”

Kirsi kertoo Seurassa pitkään verranneensa itseään muihin ja tunteneensa epävarmuutta.

”Syömiseen liittyi täydellisyyteen pyrkiminen ja kontrollin tarve. Ruoka on hallinnut minua, ja olen taistellut sitä vastaan. Olen ollut voittaja, kun olen ollut viisi päivää syömättä ja hävinnyt, jos olen mennyt syömään puoli litraa jäätelöä.”

Kirsi sai apua syömishäiriöönsä ja itsevarmuuden lisääntyessä suhde ruokaan muuttui hiljalleen. Tosin siihen Kirsi ei ole oppinut, että hän söisi viisi pientä annosta päivässä.

”Syön maksimissaan kahdesti päivässä ja nykystandardien mukaan varmaan ylensyön. Nykyään monet tutkimukset puoltavat pätkäpaastoilua, ja se on minulle luontaisempaa. Syön aika iltapainotteisesti ja kerralla ison annoksen.”

Lue myös Anna.fi: Taija, 44, on pukeutunut samalla tyylillä lukioajoista lähtien – katso, miten hänen ulkonäkönsä muuttui ammattilaisten käsissä

Kirsi Alm-Siira kertoo Seurassa olevansa turhamainen

Kirsi myöntää Seurassa olevansa yhä turhamainen oman ulkonäkönsä suhteen. Vaikka hän liikkuu kaupungilla urheiluvaatteissa ilman meikkiä, jos ystävät julkaisevat hänestä somessa kuvia ilman hyväksyntää, riita on valmis.

Välillä Kirsi tunnustaa sortuvansa ylpeilyyn ja pöyhkeyteen. Ylpeyteen liittyy usein epävarmuuden tunteita.

”Olen aina hakenut elämässäni turvallisuuden tunnetta ulkoisista asioista kuten vakituisesta työpaikasta, parisuhteesta ja lapsista. Olen saanut niistä turvallisuuden tunnetta ja ylpeillytkin niillä. Maailmassa on vain yksi ihminen, joka voi tuoda minulle turvaa. Se olen minä.”

Kirsistä on ollut vapauttavaa oivaltaa, ettei hänen tarvitse miellyttää muita.

”En todellakaan pidä kaikista puolista itsessäni, mutta tulen niiden kanssa toimeen.”

Lue myös Seuran juttu: Uutisankkuri Kirsi Alm-Siira opetteli eroon kateudesta: ”Vertasin itseäni muihin ja tunsin epävarmuutta”

Avainsanat

Keskustelu

Nyt oli Kirsin vuoro avautua. Viikolla oli Lotta Lehtikarin vuoro.
Kuka on seuraava ? Mikä ihmeen tarve näillä ns. julkkiksilla on repostella omia asioitaan julkisuudessa. Tavallisilla rivikansalaisilla on samat ongelmat. Vai onko tämä toimittajien kaivelua?

Rivikansalaisia ei julkisesti typerät ihmiset arvostele ulkonäöstä kommenteillaan. Mikä ihmeen tarve ihmisillä on halveksia ja uutistenlukijoita tai säätiedottajia. Nimen omaan samoja ongelmia on muillakin siksi voi ihan hyvin julkisesti puhua asioista. Mitä väärää nyt siinäkin on. Ei ole pakko lukea lehtiä tai mitään jos niin hirveästi kaikki ärsyttää.

Rivikansalaisia ei julkisesti typerät ihmiset arvostele ulkonäöstä kommenteillaan. Mikä ihmeen tarve ihmisillä on halveksia ja uutistenlukijoita tai säätiedottajia. Nimen omaan samoja ongelmia on muillakin siksi voi ihan hyvin julkisesti puhua asioista. Mitä väärää nyt siinäkin on. Ei ole pakko lukea lehtiä tai mitään jos niin hirveästi kaikki ärsyttää.

katteelliset huutelee kun näkee seksikkään suomalaisen naisen joka on oma seksikäs itsensä. tsemppiä kirsi ole oma seksikäs sinäsi.

Kommentoi juttua: Seura: Kirsi Alm-Siira saa katsojilta kommentteja ulkonäöstään – erityisesti yhtä asiaa syynätään tarkasti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X