Seura: Koronavirus vaikuttaa Lola Odusogan työhön: ”Uusia keikkoja tuskin hetkeen buukataan”

Pätkätöitä tekevä yrittäjä Lola Odusoga kärsii koronaviruksen aiheuttamista työkeikkojen peruuntumisista. Hän on kuitenkin tottunut epävarmuuteen, Seura-lehti kertoo.

Juontaja Lola Wallinkoski (o.s. Odusoga), 42, kalenteriin alkoi ilmestyä keikkojen peruuntumisia viime viikolla.

Lue myös: Ulkona kävelemisestä jopa 206 euron sakko – Italiassa asuva suomalainen Jatta, 38, kertoo, miten koronavirus on saanut Rooman sekaisin

”Koronavirus vaikuttaa työntekooni isosti. Tapahtumia perutaan ja perun joitakin myös itse. Uusia keikkoja tuskin hetkeen buukataan”, Lola kertoo Seurassa.

Onneksi Lolalla on mahdollisuus kirjoittaa blogiaan kotioloissa. Useimpia sosiaalisen median yhteistyökuvioita ja kuvausjuttuja on mahdollista tehdä ilman ihmiskontakteja.

Koronavirus tuntuu myös perheen arkirutiineissa. Jo viime viikon torstaina Lolan lapset, 9. luokkalainen ja pian 16 vuotta täyttävä Denise sekä 7. luokkalainen Sylvester, 13, jäivät pois koulusta, vaikka koulua ei silloin suljettu.

”Olemme perheen yhteisellä päätöksellä pitäneet lapset pois koulusta ja harrastuksista. Ennakoin itse ja teen päätöksiä lasteni tartuntariskiä pienentääkseni, ja pyrin myös huomioimaan muut omilla toimillani – en halaile, kättele ja vältän ihmisjoukkoja ja pesen käsiäni. Jokaisen tulisi nyt toimia niin”, Lola kertoo Seurassa.

Notkahdus työtilanteessa ei kuitenkaan pelota Lolaa. Jo yli 20 vuoden ajan pätkätöitä tehneenä yrittäjänä hän tietää, minkälaista on elää välillä pienemmällä budjetilla.

Lue myös: Lola Odusoga koki rasismia jo lapsena, mutta oppi kovettamaan itsensä muiden mielipiteiltä: ”En ole koskaan tuntenut kuuluvani mihinkään joukkoon”

Lola on aina ollut tarkka rahoistaan

Lola on koko aikuisikänsä pitänyt kirjaa omasta kulutuksestaan, Seura kertoo.

”Yritän kerätä kuukaudessa mahdollisimman monta ’nollapäivää’ eli kirjoitan kalenteriin nollan niiden päivien kohdalle, kun en ole ostanut mitään. Kuun lopussa lasken nollat ja iloitsen niistä”, Lola sanoo jutussa.

Lola on taitava säästämään kuluistaan.

”Silloin kun rahaa on enemmän, saatan käydä nopeilla ruokaostoksilla kalliissa lähikaupassa. Jos on hiljaisempaa, ostan pienet täydennysostotkin kauempana sijaitsevasta Lidlistä”, Lola kertoo Seurassa.

Lola pyrkii käymään ruokakaupassa kerran viikossa ja ostaa silloin koko viikon ostokset. Hän seuraa usein mielenkiinnolla muiden ihmisten rahankäyttöä. Lola ei itse käy kampaajalla tai kauneushoidoissa. Töihin hän ottaa kotoa omat eväät.

”Eniten jaksan hämmästellä ihmisiä, jotka ovat koko ajan ulkona ja kahviloissa syömässä. Mielestäni on pahinta mahdollista rahanhukkaa istua kahvilassa juomassa kalliita kahveja ja syömässä ravintoloissa”, Lola sanoo Seurassa.

Lue myös Seuran juttu:

Lola Odusogankin kalenteri tyhjeni koronaviruksen vuoksi – Pätkätöihin tottunut yrittäjä ei pelkää: ”Olen elänyt koko ikäni taloudellisen epävarmuuden kanssa”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Seura: Koronavirus vaikuttaa Lola Odusogan työhön: ”Uusia keikkoja tuskin hetkeen buukataan”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X