Ihmiset

Seura: Näin Ilkka Kanerva ja Elina Kiikko valmistautuivat Linnan juhliin

Seura kertoo, että kansanedustaja Ilkka Kanerva ja Elina Kiikko valmistautuivat Linnan juhliin miettimällä tapahtuman ainutlaatuisuutta. Myös valitun iltapuvun tehtävä oli korostaa juhlan sanomaa.

Elina Kiikko hurmasi Linnan juhlissa Riikka Ikäheimon suunnittelemassa kultaisessa pitsipuvussa. Puoliso Ilkka Kanerva ihastelee pukua Seuran jutussa.

”Todella tyylikäs. Puvussa on ideaa ja eleganssia.”

”Elinaikanamme tuskin on arvokkaampaa tilaisuutta kuin Suomen satavuotisjuhla. Puvun tehtävä on korostaa juhlan sanomaa ja luonnetta. Elinan valitsemassa puvussa se toteutuu kauniisti”, Ilkka kiittää jutussa.

Puku on valmistettu Pariisista ostetuista pitsitilkuista. Riikka ei valmista tilaustöitä, vaan puvut saavat alkunsa hänen mielikuvituksensa avulla.

”Yleensä näen puvut mielessäni tai ne ilmestyvät uniini. Pääni sisällä on kuin pieni Hollywood-maailma, josta näyt putkahtelevat. Puvun valmistuttua odotan, että se alkaa elää omaa elämäänsä”, Riikka kertoo jutussa.

Linnan konkarit eivät jännitä

Ilkka Kanerva kertoo Seurassa juhlineensa Linnassa 42 kertaa. Kumpaakaan konkaria ei jännitä vastaanotolle osallistuminen.

”Presidenttiparin kättelyn jälkeen juhlassa on rento tunnelma”, Elina sanoo jutussa.

Elinan molemmat isoisät olivat sotaveteraaneja, ja hän iloitsee Seurassa päästessään Linnaan juhlimaan 100-vuotiasta Suomea.

”Toinen heistä paleltui pahasti rintamalla ja oli myös sotainvalidi. Kuulin heiltä paljon tarinoita sodasta. Heidänkin vuokseen on hienoa kokea itsenäisyyden satavuotisjuhla ja haluan myös kunnioittaa sitä.”

Lue Seuran juttu: Elina Kiikon Linnan juhlien puvun suunnitellut Riikka Ikäheimo: ”Ura alkoi unesta”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seura: Näin Ilkka Kanerva ja Elina Kiikko valmistautuivat Linnan juhliin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.