Seura: Näin tangokuninkaalliset ovat pitäneet yhtä, kun korona on kurittanut keikka-alaa

Lähes 30 tangokuninkaallista kokoontui tangokuningas Aki Samulin maatilalle kuvaamaan televisio-ohjelmaa. Vaikea, kaikilta keikkoja perunut koronavuosi on yhdistänyt kuninkaallisia, Seura kertoo.

Vuoden 2015 tangokunin­kaan Aki Samulin tilalla Pukkilas­sa asustaa koiria, hevosia, aaseja, kissoja, kanoja, kukkoja ja lehmiä. Kahta koiraa lukuun ottamatta eläimet on nimetty tangokuninkaallisten mukaan, Seura kertoo.

Lue myös: Korona pakotti tangokuningatar Saija Tuupasen hidastamaan – hehkuttaa Seurassa parisuhdettaan Sami Hedbergiin

Lähes 30 ihmistangokunin­kaallista on saapunut kolmeksi päiväksi tervehtimään eläimiä ja toisiaan. Alfa-TV:n Kuninkaalliset kimpassa -ohjelman kuvaukset ovat alkamassa. Vuoden 1991 tangokuningas Jaska Mäkynen valottaa tangoleirin taustoja vierellään yksi leirin järjestäjistä, vuoden 2008 tangokuningas Jukka Hallikainen.

”Alkuperäinen ajatus oli yhdistää musiikki, urheilu ja yhteisyys. Mei­tä on yli 50 aktiivista, ja kaikilla on sama ajatus, että puhallamme yh­teen hiileen”, he kertovat Seuran jutussa.

Tangokuninkaalliset yhdistivät voi­mansa ensimmäisen kerran 1990-lu­vulla.

”Nyt meitä on vielä enemmän. Täällä on mahtavaa pöhinää, mikäs sen mukavampaa kuin tavata kolle­goita rennossa maalaismaisemassa. Lataamme akkuja ja pidämme haus­kaa, siitä on kiva lähteä keikoille, jos koronatilanne rauhoittuu”, Jaska kertoo jutussa.

Tangoku­ningatar 1992 Eija Kantola kertoo, että tangolaulajia ku­rittanut koronatilanne on yhdistänyt tangokuninkaallisia. Hän itse on saa­nut muilta kuninkaallisilta vinkkejä esimerkiksi apurahahakemuksiin.

”Yhteishenki on ollut parempi, varsinkin koronan myötä. Olemme olleet paljon yhteyksissä. Joukkohen­ki tuo voimaa”, Eija sanoo jutussa.

”Kaikilla on sama kokemus taka­na, se poistaa 80 prosenttia estoista. Jokainen tietää, mikä tämä maailma on”, tangokuningatar 1995 Marita Taavitsai­nen sanoo jutussa tangokuninkaallis­ten yhteishengestä.

Lue myös: Seura: Korona tyhjensi tangokuningatar Heidi Pakarisen kalenterin – rahaa ei ole pahan päivän varalle, pieni sijoitussäästö on jo käytetty

Tangokuninkaallisten keikkapaikat ovat vähissä

Kun kuvauksissa pidetään taukoa, Eijalla, tangokuningas 1989 Risto Nevalalla ja tangokuningatar 1991 Kaija Pohjolalla on aikaa keskustella siitä, miten tangomaail­ma on muuttunut 30 vuodessa.

”Tanssilavoja oli silloin paljon enemmän, samoin tanssiravinto­loita oli joka kaupungissa. Nykyään ravintolamuusikon ammattia ei ole enää edes olemassa”, Kaija ja Risto sanovat Seurassa.

Kaija Pohjola Ja Jaska Mäkynen Seinäjoen Tangomarkkinoilla vuonna 2012.

Kaija Pohjola Ja Jaska Mäkynen Seinäjoen Tangomarkkinoilla vuonna 2012.

Kolmikko arvelee, että nuorem­milla kuninkaallisilla oli jo ennen koronaa vaikeampaa esiintymispaik­kojen vähennyttyä ja työmatkojen pidennyttyä.

Eija muistuttaa, että 1990-luvulla televisiossa oli paljon musiikkioh­jelmia, joissa esiintyminen teki kas­vot hetkessä tutuiksi koko kansalle. Nykyään tanssimusiikki ei juuri näy muilla kanavilla kuin Alfa-TV:ssä.

Toisaalta jotkut asiat ovat nyt pa­remmin.

”Aika omillamme olimme silloin alkuaikoina. Kukaan ei neuvonut missään”, Eija sanoo jutussa.

Kaija muistuttaa, että nykyään hallitsevat kuninkaalliset kiertävät yhdessä lähes puoli vuotta.

”Meidän aikanamme lähdettiin yksin oman bändin kanssa keikoil­le. Kun Arjan (Koriseva) kanssa voitimme, meillä oli yksi ainoa tans­sikeikka yhdessä”, Risto päivittelee jutussa.

Lue Seuran koko juttu: Lähes 30 eri sukupolvien tangokuninkaallista kohtasi Aki Samulin maatilalla: ”Joukkohenki tuo voimaa”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Seura: Näin tangokuninkaalliset ovat pitäneet yhtä, kun korona on kurittanut keikka-alaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X