Ihmiset

Seura: Prinsessa Victoria pelkää lukihäiriönsä periytyneen lapsille

Ruotsin kruununprinsessa Victorialle perhe, lapset ja työ ovat arjen onnen ydin. Seuran mukaan lapsille mahdollisesti periytynyt lukihäiriö on asia, joka mietityttää Victoriaa kovasti.

Heinäkuussa Ruotsin kruununprinsessa Victoria täyttää 42 vuotta. Hänestä on tullut keski-ikäinen, lapsiperheen ruuhkavuosia elävä nainen, jolla elämänpalaset ovat loksahtaneet kohdilleen.

Victorian arjen onnen avaimet ovat perhe, läheiset ja kiinnostava työ. Victoria on usein muistellut, kuinka hän lapsena ikävöi vanhempiaan, joiden oli työnsä vuoksi pakko olla paljon poissa kotoa.

Victorian omassa perheessä tilanne on toinen. Hän voi omistautua täysillä lapsilleen, sillä kruununprinsessana hänen työnsä ei ole niin vaativaa ja kokonaisvaltaista, Seura-lehti kertoo.

Lue myös: Seura listasi: Tiesitkö nämä 4 asiaa prinsessa Victoriasta?

Lukihäiriön periytyminen huolettaa Victoriaa ja Danielia

Perhe – puoliso, prinssi Daniel, 45, sekä lapset, prinsessa Estelle, 7, ja prinssi Oscar, 3, – on Victorialle tärkeintä maailmassa. Tämä nelikko on myös todennäköisesti Ruotsin seuraava kuninkaallinen perhe, sillä perheeseen tuskin syntyy lisää lapsia.

Seuran mukaan lapsille mahdollisesti periytynyt lukihäiriö on asia, joka mietityttää vanhempia kovasti. Kärsiväthän samasta häiriöstä Victorian lisäksi myös kuningas Kaarle Kustaa ja prinssi Carl Philip.

Victoria ja Daniel ovat keskustelleet asiasta paljon keskenään ja miettineet, kuinka voivat parhaiten tukea lapsiaan.

”Olemme jo varhain alkaneet opetella kirjaimia heidän kanssaan, mutta hauskalla tavalla. Luemme heille paljon, sillä juuri kirjojen lukeminen, laulaminen ja riimittely ovat tärkeää lapselle”, Victoria kertoi tv-haastattelussa, jonka hän antoi pari vuotta sitten 40-vuotispäivänsä aikoihin Seura kertoo.

Lue myös: Anna spekuloi: 3 asiaa, joiden avulla prinsessa Victoria pysyy suosionsa huipulla

Prinsessa Victoria ja Daniel
Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel prinssi Carl Philipin ja Sofia Hellqvistin häissä Tukholmassa, 13.6.2015.

Victoria on omistautunut viime aikona ilmastonmuutoksen torjuntaan

Viime ajat Victoria on omistautunut ilmastoasioille ja kestävän kehityksen kysymyksiin.  Viime syksynä hän vieraili New Yorkissa YK:n päämajassa, jossa hän tapasi järjestön pääsihteerin António Guterresin ja maailman johtavia ilmastotutkijoita, Seura kertoo.

Tapaamisten jälkeen Victoria kertoi, kuinka sekä tutkijat että Guterres ovat huolissaan, ettei ilmastonmuutokseen vieläkään suhtauduta riittävän vakavasti.

”Ennusteita tehtiin jo joitakin vuosia sitten, mutta asiat ovat valitettavasti menneet vain huonompaan suuntaan”, Victoria kertoi tapaamisten jälkeen.

Victoria on kotimaassaan erittäin suosittu. Ruotsalaiset ovatkin usein malttamattomina kyselleet, kuinka pitkään heidän täytyy vielä odottaa, että kruununprinsessasta tulee kuningatar.

Todennäköisesti vielä pitkään. Bernadottet ovat nimittäin pitkäikäisiä, ja 73-vuotias Kaarle Kustaa on erinomaisessa kunnossa. Hänellä ei myöskään ole pienintäkään aikomusta luopua asemastaan, vaikka kansa on sitä joskus vaatinutkin, Seura kertoo.

”Bernadotteilla ei ole tapana luopua kruunusta”, kuningas sanoi muutama vuosi sitten.

Lue Seuran koko juttu: Kruununprinsessa Victoria on omistautunut perheellensä, ilmastoasioille ja kestävän kehityksen kysymyksiin

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seura: Prinsessa Victoria pelkää lukihäiriönsä periytyneen lapsille

Mirkku

Varmaan ovat jo tutkituttaneetkin lapset, jotta häiriön mahdollisesti ilmetessä voitaisiin näille antaa kaikki mahdollinen tuki.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.