Ihmiset

Seura: Ruotsia karttava Prinsessa Madeleine työstää lastenkirjaa

Prinsessa Madeleine vihjaili pitkään paluustaan Ruotsiin, mutta muuttikin perheineen Lontoosta Miamiin. Seura-lehti pohtii, miksi Madeleine tuntuu karttavan synnyinmaataan.

Viime elokuussa monen ruotsalaisen leuka venähti pettymyksestä, kun prinsessa Madeleine, 36, ei toteuttanutkaan vihjailujaan paluumuutosta Ruotsiin, Seura-lehti kertoo.

Sen sijaan kotiäitinä pitäytyvä kruunupää muutti puolisoineen Miamiin yhdessä lastensa prinsessa Leonoren, 5, prinssi Nicolasin, 3, ja maaliskuussa yhden vuoden iän saavuttaneen prinsessa Adriennen kanssa.

Aiemmin perheen lymyilyä ulkomailla − ensin New Yorkissa, sitten Lontoossa − on Seuran mukaan selitelty Madeleinen aviomiehen, liikemies Christopher O’Neillin, 44, työllä rahamaailmassa.

Miamia ei kuitenkaan tunneta finanssielämän keskuksena. Voiko siis asia olla niin, ettei perhe viihdy Ruotsissa, Seura spekuloi.

Lue myös: Anna pohtii: Miksi ruotsalaiset moittivat prinsessa Madeleinea jatkuvasti?

Vaikuttaa siltä, että perhe pakenee Floridaan edustusvelvollisuuksia ja aseman mukanaan tuomaa julkisuutta. Ne tuntuvat Seuran mukaan ahdistavan Chrisiä.

”En ole syntynyt kuningasperheeseen, vaan Paul O’Neillin pojaksi. Haluan tehdä työtä rahoitusalalla. Aloitin kesätyöt perheeni arvojen mukaan kolmetoistavuotiaana, jolloin pesin vessoja ja ahersin rakennustyömaalla. Sellainen minä olen”, Chris latasi vuosi sitten ruotsalaisen King Magazine -lehden haastattelussa.

”Madeleine on elämäni rakkaus, mutta joskus tuntuu raskaalta elää lapsiperheen arkea julkisuuden keskellä”, hän myönsi.

Madeleinen poissaolo Ruotsista on vaivannut naapureitamme pitkään. Villikkoprinsessana tunnettu kaunotar pakeni kesällä 2010 New Yorkiin julkisuutta. Syynä oli ero silloisesta sulhasesta, lakimies Jonas Bergströmistä tämän syrjähypyn paljastuttua.

Tuolloin jokainen ymmärsi sydänsuruista neitoa. Kun hänen elämänsä tasoittui omien häiden myötä kesäkuussa 2013, ruotsalaiset odottivat tuhlaajatytön palaavan kotiin. Niin ei käynyt.

Prinsessa Madeleine ja Chris O'Neill
Prinsessa Madeleine ja Chris O’Neill

Lue myös: Seura: Prinsessa Madeleine kasvoi bileprisessasta suurperheen äidiksi

Prinsessa Madeleine työstää lastenkirjaa

Madeleine suunnittelee satsaavansa yhä enemmän äitinsä kuningatar Silvian suojelemaan, lasten oikeuksia tukevaan World Childhood Foundation -säätiöön. Ensimmäinen kouriintuntuva todiste tästä saatiin, kun prinsessa avautui 28. tammikuuta työstäneensä vuosia lastenkirjaa, Seura kertoo.

Kirja julkaistaan Ruotsissa kesäkuussa ja sen tuotto tukee säätiötä. Stella och hemligheten -opus on luotu yhteistyössä kahden kirjailijan, Karini Gustafson-Teixeran ja Marie Oskarssonin kanssa.

Hovin tiedottaja Margareta Thorgrenin mukaan kirjan idea on lähtöisin vain ja ainoastaan Madeleinen päästä.

”Kirjan tarkoitus on puhua lapsille jo varhaisessa vaiheessa itsetunnosta, luottamuksesta ja itsensä tuntemisesta”, Thorgren kertoo.

Lue Seuran koko juttu: Ujoutta vai mukavuudenhalua – Miksi prinsessa Madeleine hylkäsi Ruotsin ja muutti perheineen Floridaan?

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seura: Ruotsia karttava Prinsessa Madeleine työstää lastenkirjaa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.