Seura: Sanna Marin ei ota kritiikkiä henkilökohtaisesti – mutta yksi kohu perhepiirissä tuntui epäreilulta

Miltä julkinen arvostelu tuntuu? Sanna Marin kertoo Seura-lehden haastattelussa arvostavansa kritiikkiä, mutta rajansa kaikella.

Pääministeri Sanna Marin tunnetaan poliitikkona, jonka ihon alle julkinen arvostelu pääsee vain harvoin. Seura-lehden haastattelussa Marin kertoo suhtautuvan kritiikkiin yllättävän mutkattomasti. Pääministerin tehtävässä kuuluukin kestää arvostelua.

”Oli tässä tehtävässä kuka hyvänsä, häntä arvosteltaisiin. Sitä ei kannata ottaa henkilökohtaisesti. Minusta on hienoa, että elämme demokratiassa, jossa vallankäyttäjiä saa arvostella”, Sanna Marin sanoo Seuran haastattelussa.

Lue myös: Sanna Marin ja hänen puolisonsa harvinaisessa yhteishaastattelussa: ”Vaikka töissä olisi vaikeita juttuja, Markus saa minut irti niistä”

Ihan kaikkea ei päättäjänkään tarvitse kuitenkaan sietää. Marin rajaakin yksityiselämään liittyvät asiat sopivan kritiikin ulkopuolelle. Hän kertoo, kuinka hänen Markus-puolisonsa osakseen saama arvostelu tuntui epäreilulta, kun mies auttoi yrityksiä koronatukihakemusten laatimisessa. Marinin mukaan kyse oli vapaaehtoisesta ja pyyteettömästä yrittäjien auttamisesta eikä siihen liittynyt henkilökohtaista etua.

”Se oli monellakin tapaa kohtuuton kohu.”

Itse Marin ei koe joutuneensa asiattoman kritiikin kohteeksi.

”En käy lukemassa iltapäivälehtien kommenttiosioita. En mieti sitä, mitä minusta ajatellaan yksilönä, vaan keskityn ratkomaan niitä kysymyksiä, jotka kuuluvat työhöni poliitikkona.”

Sanna Marin: ”Olen mielestäni myös hyvää seuraa ja huumorintajuinen ihminen”

Prosessi-ihminen, sairaan tiukka, työnarkomaani. Kaikki kuvauksia, joita muut ihmiset ovat Sanna Marinista käyttäneet. Pääsääntöisesti Marin kertoo Seuran haastattelussa tunnistavansa kuvan, joka hänestä on julkisuudessa annettu.

”Meistä ihmisistä näkyy eri tilanteissa erilaisia puolia. Olen mielestäni myös hyvää seuraa ja huumorintajuinen ihminen.”

Ainoa vieraalta tuntuva kuvaus oli Kuukausiliitteessä, jonka mukaan pääministeri kiroilisi paljon. Voimasanoja pääministeri käyttää omasta mielestään maltillisesti.

”En minä esimerkiksi hallituksen neuvotteluissa kiroile tai käyttäydy karkeasti.”

Marin kuitenkin myöntää, että jokaisella puolueen puheenjohtajalla varmasti pinna joskus kiristyy ja äänenpainot nousevat.

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan?

Marin ja puolisonsa Markus menivät vuosi sitten elokuussa kiireestä huolimatta naimisiin. Naimisiinmenoa suuremman muutoksen on tuonut koronavuosi. Nyt perhe viettää enemmän aikaa Helsingissä. Koti on yhä myös Tampereella.

”Olemme olleet yhdessä pian 17 vuotta, joten olemme kasvaneet eräällä tavalla yhteen. Siinä mielessä ensimmäinen aviovuosi on mennyt tavanomaiseen tapaan. Oma työnkuvani ei vain juuri nyt ole ihan tavanomainen.”

Entä miltä tulevaisuus näyttää? Sitä Marin ei ole vielä pohtinut kovin tarkkaan, mutta politiikassa hän aikoo todennäköisesti jatkaa pääministeriyden jälkeenkin, kirjoittaa Seura-lehti. Nyt hän haaveilee siitä, ettei tarvitsisi olla koko ajan valokeilassa.

”Pääministerin tehtävä on vaativa, mutta se on myös määräaikainen ja loppuu joskus. Kukaan ei tiedä, loppuuko se enemmin vai myöhemmin. Ensin minun pitää kuitenkin hoitaa se niin hyvin kuin kykenen.”

Lue myös Seuran juttu: Sanna Marin kaipaa pois valokeilasta – ”Pääministerin tehtävä on määräaikainen ja loppuu joskus”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Seura: Sanna Marin ei ota kritiikkiä henkilökohtaisesti – mutta yksi kohu perhepiirissä tuntui epäreilulta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X