Seura: TTK-kilpailija Janina Fry on kieltäytynyt ohjelmasta aiemmin – epäonnistuminen tanssikisassa kansan edessä pelotti

Raskaat vuodet ovat tehneet malli, laulaja ja muotisuunnittelija Janina Fryn rohkeammaksi. Nyt nainen on uuden haasteen edessä Tanssii tähtien kanssa -kilpailussa, kirjoittaa Seura-lehti.

Janina Fry, 46, on tanssinut viime viikkojen aikana tuntikausia joka päivä, kirjoittaa Seura-lehti. Tiukka treeni on saanut hänet havahtumaan siihen, että joka päivä voi tanssia kotonakin pelkästä tanssimisen ja liikkumisen ilosta.

Pian miljoonayleisö seuraa mallin, laulajan ja muotisuunnittelijan jokaista askelta, kun hän pyörähtelee tanssilattialla tanssiparinsa Anssi Heikkilän kanssa Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa.

Janina Fry kertoo Seurassa, että häntä on houkuteltu vuosien varrella mukaan ennenkin, mutta vasta nyt aika tuntui oikealta.

Lue myös: Janina Fry, 46, naisten kohtaamista ikäpaineista Anna-lehdessä: Tietyn iän jälkeen ei olisi enää saanut jatkaa juontajana

Janina Fry Tanssii tähtien kanssa -kilpailusta: ”Kaduttaisi, jos en lähtisi mukaan”

Janina kertoo Seura-lehden haastattelussa, että aiemmin häntä pelotti mahdollisuus epäonnistumisesta koko kansan edessä. Viime vuosien surut ovat kuitenkin tehneet Janinasta rohkeamman.

”Enemmän kaduttaisi, jos en lähtisi mukaan”, Janina Fry sanoo Seurassa.

”Tämä on liikuntaa, ja tykkään liikkua. Sehän on vain plussaa, että samalla tuntuu kuin pelaisi shakkia opetellessaan koreografioita. Kun minulta löydettiin rintasyöpägeeni ja jouduin kahdesti isoon leikkaukseen, päätin, että kun tästä toivun, alan liikkua niin, ettei mikään pysäytä minua!”

Rintasyöpä ja vanhempien kuolemat pudottivat Janina Fryn polvilleen

Janinan äiti sairastui rintasyöpään ja taisteli sitä vastaan lopulta viisi vuotta. Kaksi vuotta ennen äidin kuolemaa Janina menetti myös isänsä. Vanhemmat olivat kuusikymppisiä eikä Janina osannut odottaa heidän sairastumistaan.

Janina oli surutyöstä sekaisin, mutta jatkoi töitään. Surun keskellä hän yritti hoitaa perhettä ja pysyä itse hengissä.

Kaksi kuukautta äidin kuoleman jälkeen Janina meni tutkimuksiin, joissa hänen rinnoistaan löydettiin kalkkikertymää. Samalla hänellä todettiin rintasyöpää aiheuttava BRCA2-geenivirhe.

Lue myös: Janina Fry saattohoiti vahempansa ja joutui poistattamaan rintansa: ”Raskas elämäntilanne vei traumaterapiaan”

”En nähnyt tämän tulevan. Olin juuri hyvästellyt äitini, ja sitten ehdotettiin näin suurta operaatiota. Putosin polvilleni. Vasta leikkauksen jälkeen selvisi, että kalkkikertymän sisällä oli pahalaatuista syöpäkasvainta”, Janina Fry kertoo Seurassa.

Nyt Janinan omat rinnat on poistettu ja hän käy kerran vuodessa kontrollikäynnillä.

”Leikkausten jälkeen on tullut totaalinen uudelleen startti. Kaikkien surujen jälkeen minulla on nyt vahva elämänjano. Haluan tehdä asioita, jotka tuntuvat heti sydämessä oikeilta valinnoilta. En halua vain istua takapenkillä ilman bensakorttia, ilman otetta omaan elämään. Vuosiin minulla ei ole ollut näin vapautunutta oloa!”

Lue myös Seuran juttu: Vanhempien menetys ja oma syöpäkasvainleikkaus takana – Janina Fry, 46, oppi ottamaan tilaa itselleen: ”Minulla on nyt vahva elämänjano”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Seura: TTK-kilpailija Janina Fry on kieltäytynyt ohjelmasta aiemmin – epäonnistuminen tanssikisassa kansan edessä pelotti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X