Seura: Ville Nousiainen kertoo puolisonsa Mona-Liisan menettämisestä – Isabella-tytär on nyt ykkösprioriteetti

Ville Nousiaisen puolison, maastohiihtäjä Mona-Liisa Nousiaisen kuolemasta on runsas vuosi. Puristava suru on muuttunut sen tajuamiseksi, että Mona-Liisa on poissa nyt ja aina, kertoo Seura-lehti.

Menneet kaksi vuotta ja neljä kuukautta ovat olleet raskas taival hiihtäjä Ville Nousiaiselle, kirjoittaa Seura-lehti.

Villen puoliso, maastohiihtäjä Mona-Liisa Nousiainen sai kesäkuussa 2018 tietää sairastavansa parantumatonta aggressiivista vatsasyöpää. Runsaan vuoden kuluttua Mona-Liisa menehtyi. Nyt elämää Valkealan omakotitalossa jatkavat kahdestaan Ville ja 10-vuotias Isabella-tytär.

”Jos minun pitäisi kuvailla surua nyt, niin ehkä se on enemmänkin haikeutta. Enää ei tule sellaisia oloja, että puristaisi rintaa ja ahdistaisi hirveästi”, Ville Nousiainen kertoo Seurassa.

Ville on nyt myös alkanut oivaltamaan sen, että tämä on kaikki totta. Mona-Liisa ei tule takaisin.

Lue myös: Jäitkö leskeksi? Pidä huolta itsestäsi, sillä leskeys lisää tutkitusti kuolemanriskiä – etenkin ensimmäiset viikot kriittisiä

Ville Nousiainen: En ole katkera Mona-Liisan kuolemasta

Ville Nousiainen kertoo Seurassa karsastavansa leski-sanaa. Se kuulostaa karulta.

”En halua sääliä vaan toivon, että ihmiset suhtautuisivat minuun ihan normaalisti. Toisaalta, en varmaan itsekään tietäisi, mitä sanoa, jos joltain tutulta kuolisi vaimo”, Ville sanoo Seurassa.

Katkera hän ei ole. Kenelle tai mille hän edes olisi?

”Pyrin pitämään mieleni virkeänä. Jos olisin pahasti katkera, se vaikuttaisi omaan käytökseeni ja sitä kautta Isabellaan ja hänen käyttäytymismalleihinsa. Hänellä on vielä pitkä elämä edessään.”

Jossittelu on Villen mielestä turhaa. Hän uskoo, että Mona-Liisan auttamiseksi tehtiin kaikki mahdollinen.

”Jos syöpä olisi löydetty aiemmin, hän olisi voinut saada hieman lisää elinaikaa, mutta ei se olisi silti häntä pelastanut.”

Lue myös Anna.fi: Leskeksi jäänyt Heli: ”Miksi en tuntenut, että miehelleni tapahtui jotain kauheaa?”

Isabella-tytär on kaikesta tärkein

Nyt elämän keskiössä on 10-vuotias Isabella-tytär. Ville ja Isabella juttelevat Mona-Liisasta lähes päivittäin. Nykyään Isabella tykkää muistella arkisia asioita, kuten sitä, miten äiti naputti käsienpesusta.

Jos suru vyöryy joskus päälle, istutaan lähekkäin ja isä lohduttaa.

”Isabella on ykkösprioriteetti”, Ville Nousiainen sanoo Seurassa.

”On tärkeää, että hän pärjää koulussa ja voi harrastaa monipuolisesti. Minun tehtäväni on antaa hänelle eväitä tähän.”

Lue myös Seuran juttu: Hiihtäjä Mona-Liisa Nousiaisen Ville-leski rakentaa elämää 10-vuotiaan tyttären kanssa: ”Puristava suru on muuttunut haikeudeksi”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Seura: Ville Nousiainen kertoo puolisonsa Mona-Liisan menettämisestä – Isabella-tytär on nyt ykkösprioriteetti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X