Sikke Sumari

Sikke Sumari liikunnasta Seurassa: ”Se on pakkopulla, ei himo”

Sikke Sumari haluaa olla lapsenlapsensa elämässä vielä pitkään, kertoo uusin Seura. Vuosi sitten saamansa sydäninfarktin Sikke kokee mahdollisuutena.

Lokakuussa 2018 syntynyt pojanpoika Nicholas on suurin syy siihen, että Sikke Sumari, 67, aikoo lisätä lenkkeilyä sekä lihaskunto- ja tasapainoharjoituksia.

”Haluan elää satavuotiaaksi. Olla läsnä Nicholaksen elämässä ja opettaa hänelle pullanpaistoa. En usko, että tarvitsee tehdä mitään radikaalia tavoitteen saavuttamiseksi. Vähän hienosäätöä”, Sikke kertoo Seuran jutussa.

”Olen harrastanut jotain liikuntaa aina, mutta en ole sporttinen ihminen. Joillekin liikunta on elinehto, ja heidän on pakko päästä lenkille töiden jälkeen. Minä voin mennä ihan hyvin sohvalle”, Sikke sanoo Seurassa.

Se ei tarkoita, ettei Sikke liikkuisi.

”Käyn lenkillä sekä sauvojen kanssa että ilman, koska tiedän, että niin on tehtävä. Se on pakkopullaa, ei himo. Yritän mennä kovaa täyttääkseni lenkille asetetut vaatimukset, vaikka mieluiten treenaisin ilman hikeä”, Sikke kertoo jutussa.

Lue myös: Sikke Sumari, 65, valmistuu kokiksi: ”Nyt voin vihdoin esiintyä ammattiasussa”

Sikke liikkuu säännöllisesti

Joka aamu Sikke käynnistää puhelimestaan sovelluksen, jonka ohjeistamana voimistelee viidestä kymmeneen minuuttia.

”Tekemättä jäisi, jos siihen pitäisi käyttää tunti”, Sikke sanoo Seurassa.

Paras aika voimistella ja lähteä lenkille on nimenomaan aamulla, heti heräämisen jälkeen.

”Silloin en ehdi keksimään syitä olla tekemättä”, Sikke kertoo jutussa.

Lue myös: Tuore isoäiti Sikke Sumari Annassa: ”Olen miettinyt kauneusleikkauksia”

Avainsana on säännöllisyys.

”Olen liittänyt päivittäiseen arkeeni pieniä tekoja. Ne tulee tehtyä, kun ei tarvitse erikseen lähteä mihinkään”, Sikke sanoo Seuran jutussa.

Ruoanlaiton lomassa voi punnertaa keittiön pöytää vasten. Soutulaite on niin kaunis, että saa olla jatkuvasti esillä olohuoneessa.

”Jos se olisi sängyn alla, en kaivaisi sitä sieltä ikinä”, Sikke toteaa jutussa.

Sikke Sumari

Vajaa vuosi sitten saatu sydäninfarkti on Sikestä jo taakse jäänyttä elämää.

”Kohtaus oli ja se meni. En ala hissuttelemaan tai kyttäämään tuntemuksiani. En koe infarktia edes varoituksena mistään, vaan pikemmin mahdollisuutena. Se kertoi, etten ehkä olekaan kuolematon, jos olisin niin sattunut luulemaan. Sepelvaltimotauti voi olla sairaus, joka minut joskus vie”, Sikke sanoo Seuran jutussa.

Lue Seuran koko juttu: Lapsenlapsi ja liikunta ovat Sikke Sumarin, 67, pirteyden salaisuus – Diagnoosi sepelvaltimotaudista yllätti: ”En koe infarktia edes varoituksena mistään, vaan pikemmin mahdollisuutena”

Avainsanat

Keskustelu

Taisi olla pelkkä mainoskikka se taannoinen kuntosaliketjun treenien hehkuttaminen…

Kommentoi juttua: Sikke Sumari liikunnasta Seurassa: ”Se on pakkopulla, ei himo”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X